Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anion Zobacz posta
    -trochę wolny i głośny (brak silnika ultradźwiękowego)
    -ostry dopiero po przymknięciu do około 3,3
    Współczuję egzemplarza. A tak na marginesie, jak przymykasz do f3,3?
    Z reguły ostry od pełnej dziury, cichy i dość szybki (jak na szkło bez silnika).

Cytat Zamieszczone przez Anion Zobacz posta
    w zeszłym roku robiłem znajomej komunię z tym że był to b. jasny, współczesny kościół i dał sobie radę. Jednak z moim egzemplarzem nie odważyłbym się robić w każdym kościele (zwarzywszy że do dobrej ostrości trzeba go przymykać). W lecie będę robił wesele i dokupię na ten cel najprawdopodobniej sigmę 30/1,4. Będę spokojniejszy
    Trzeba kupić dobry egzemplarz i nic nie trzeba przymykać. W kościele spokojnie daje radę. Ale i tak 30/1.4 lub 35/2 to świetny wybór.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    Współczuję egzemplarza. A tak na marginesie, jak przymykasz do f3,3?
    Z reguły ostry od pełnej dziury, cichy i dość szybki (jak na szkło bez silnika).

Trzeba kupić dobry egzemplarz i nic nie trzeba przymykać. W kościele spokojnie daje radę. Ale i tak 30/1.4 lub 35/2 to świetny wybór.

Twierdząc, że jest wolny i głośny miałem na myśli porównanie do nikkorów z silnikiem SWM więc mamy tutaj podobne odczucia (nawiązuję do Twojego "jak na szkło bez silnika"). Nie twierdziłem, że jest ślimakiem
    Do 3,3 przymykam pokrętłem pomocniczym przy ustawieniu M lub A.
    A co do jakości mojego egzemplaża to sam nie wiem co myśleć- dla mnie ostrość przy pełnej dziurze jest niespecjalna, żona i znajomi mówią że się czepiam więc może powinienem uznać iż mam szajbę Suma summarum to ja w domu zajmuję się sprzętem więc pewnie niedługo pójdzie pod młotek i kupię jaśniutką stałkę dla siebie i jakiś ciemniejszy zoomik dla żony (echh... te ceny N17-55)
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów