Ale na avatarze to chyba nie Ty?![]()
Szukaj
Ale na avatarze to chyba nie Ty?![]()
Nikon D50, D80, D300s, D750, 16-28/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8D + 70-200/2.8, 105/ 2.8, Reporter 360 TTL + SB 800 + mega zapał
?
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 18-02-2025 o 14:42 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
d80 + portretówka.
Podoba mi się jak kadrujesz portrety na większości Twoich zdjęć...
ale to tak na marginesie...
a co do zdjęcia tu się jednak zgodzę z adrianem że brakuje więcej góry ,
na większości Twoich zdjęć widzę też problemy z ostrością i światłem MZ są za ciemne ...
Dzięki za opinię..
Chciaż może w wolnej chwili prosiłabym o jakieś konkrety - gdzie tej ostrości i światła brakuje (?) bo tak ogólnie to ciężko mi nawet dopasować to do poszczególnych zdjęć.. Chociaż może - we wszystkich.
d80 + portretówka.
2 już lepiej się prezentuje, więcej kontrastu przy tym proszę
Co do reszty błędów, wszystkie już były wymienione [ a raczej jeden, który i mnie frustruje- mało góry, dużo dołu...]
Poza tym jestem na tak.
Zastanawiam się czy o godzinie o której obrabiałam i wstawiałam to zdjęcie byłam dostatecznie rozbudzona.. Bo faktycznie brak kontrastu masakryczny.
A co do kadru.. nie jest przypadkowy. Nie lubię przywpadkowości. Chociaż nieprzychylne opinie w kadrowaniu cenię.
d80 + portretówka.
A ja powiem tak - co do góry, to rzeczywiście, trochę za mocno ciachnięte. Ale jeśli chodzi o dół, to pokazałaś to jak kobieta - bo jak niby miałaś pokazać - wystarczająco dużo, żeby dać do myślenia, a jednocześnie na tyle mało, żeby nie pokazać wprostA jeszcze w połączeniu z tą miną - łaaa... Super. A jeśli chodzi o konwersję, to do tego zdjęcia najbardziej pasuje mi jedynka.
Pozdrawiam
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
mam wrażenie że celujesz ustawiając ostrość w noski
a co za tym idzie oczy praktycznie na każdym zdjęciu są nie ostre (dodatkowo kwestia światła...przy niedoświetlonych oczach ciężko o jakieś szczegóły itd.)przy portretach moim zdaniem to dość ważne np. nosek : http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=50698 czy tutaj http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=47408 - w profilach to się nie rzuca tak w oczy ale na innych już bardziej ...na zdjęciu powyżej też jest zdaje się nosek![]()
co do światła jak dla mnie za ciemno..a może za szaro raczej ale to też rzecz gustu ..
chociaż ja bym rozjaśniła..troszkę![]()
Celowo w tym wątku, jak dotąd nie poruszyłem kwestii przekazu, bo i nie dopatrzyłem się takowego.
Nabiegałem się dzisiaj i troszkę jestem zmęczony, ale jeszcze się temu zdjęciu przyjrzę.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Skontaktuj się z nami