Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: kobieta#3

Domyślnie

Ale na avatarze to chyba nie Ty?
    Nikon D50, D80, D300s, D750, 16-28/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8D + 70-200/2.8, 105/ 2.8, Reporter 360 TTL + SB 800 + mega zapał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomas24 Zobacz posta
    Ale na avatarze to chyba nie Ty?
    Jakby dodać brodę, to wypisz, wymaluj.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

?

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 18-02-2025 o 14:42 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
    d80 + portretówka.

Madziulek
    Gość

Domyślnie

Podoba mi się jak kadrujesz portrety na większości Twoich zdjęć...
    ale to tak na marginesie...

a co do zdjęcia tu się jednak zgodzę z adrianem że brakuje więcej góry ,
    na większości Twoich zdjęć widzę też problemy z ostrością i światłem MZ są za ciemne ...

Domyślnie

Dzięki za opinię..
    Chciaż może w wolnej chwili prosiłabym o jakieś konkrety - gdzie tej ostrości i światła brakuje (?) bo tak ogólnie to ciężko mi nawet dopasować to do poszczególnych zdjęć.. Chociaż może - we wszystkich.
    d80 + portretówka.

Domyślnie

2 już lepiej się prezentuje, więcej kontrastu przy tym proszę
    Co do reszty błędów, wszystkie już były wymienione [ a raczej jeden, który i mnie frustruje- mało góry, dużo dołu...]
    Poza tym jestem na tak.

Domyślnie

Zastanawiam się czy o godzinie o której obrabiałam i wstawiałam to zdjęcie byłam dostatecznie rozbudzona.. Bo faktycznie brak kontrastu masakryczny.
    A co do kadru.. nie jest przypadkowy. Nie lubię przywpadkowości. Chociaż nieprzychylne opinie w kadrowaniu cenię.
    d80 + portretówka.

Domyślnie

A ja powiem tak - co do góry, to rzeczywiście, trochę za mocno ciachnięte. Ale jeśli chodzi o dół, to pokazałaś to jak kobieta - bo jak niby miałaś pokazać - wystarczająco dużo, żeby dać do myślenia, a jednocześnie na tyle mało, żeby nie pokazać wprost A jeszcze w połączeniu z tą miną - łaaa... Super. A jeśli chodzi o konwersję, to do tego zdjęcia najbardziej pasuje mi jedynka.
    Pozdrawiam
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Madziulek
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heartbeats Zobacz posta
    Dzięki za opinię..
    Chciaż może w wolnej chwili prosiłabym o jakieś konkrety - gdzie tej ostrości i światła brakuje (?) bo tak ogólnie to ciężko mi nawet dopasować to do poszczególnych zdjęć.. Chociaż może - we wszystkich.
    mam wrażenie że celujesz ustawiając ostrość w noski
    a co za tym idzie oczy praktycznie na każdym zdjęciu są nie ostre (dodatkowo kwestia światła...przy niedoświetlonych oczach ciężko o jakieś szczegóły itd.)przy portretach moim zdaniem to dość ważne np. nosek : http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=50698 czy tutaj http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=47408 - w profilach to się nie rzuca tak w oczy ale na innych już bardziej ...na zdjęciu powyżej też jest zdaje się nosek
    co do światła jak dla mnie za ciemno..a może za szaro raczej ale to też rzecz gustu ..
    chociaż ja bym rozjaśniła..troszkę

Domyślnie

Celowo w tym wątku, jak dotąd nie poruszyłem kwestii przekazu, bo i nie dopatrzyłem się takowego.

Nabiegałem się dzisiaj i troszkę jestem zmęczony, ale jeszcze się temu zdjęciu przyjrzę.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów