Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: PS3 a 4 rdzenie

Domyślnie

mam quada i niestety zonk z programami adoba , myślałem że mój ulubiony After Effect dostanie kopa a tu niestety marnie to wygląda, owszem idą cztery ale tak po 25-50 % mocy tak samo z Photoshopem.

Czekam na jakieś poprawki.....

ale jest i jedna zaleta quada mogę działac na większej ilości aplikacji ( 2 max 3 naraz) bez spadku predkości ich działania to da się odczuć, i największym problemem jest wtedy RAM musi być go dużo.
    Leszek Jarzębowski
    -----------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ljmedia Zobacz posta
    ale jest i jedna zaleta quada mogę działac na większej ilości aplikacji ( 2 max 3 naraz) bez spadku predkości ich działania to da się odczuć, i największym problemem jest wtedy RAM musi być go dużo.
    No i to jest jedna z tych rzeczy, ktora mnie nieco pociesza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Czy wiec mozna jednoznacznie powiedziec, ze malo swiadomi nabywcy Mac Pro (sa tacy wogole ? ) sa ostro r... w d..... jesli chodzi o obrobke grafiki i PS ? Chyba jednak tak. Jesli jestem jeszcze w stanie szczatkowo uwierzyc, ze maszyna 8 rdzeniowa bedzie w miare wykorzystana w obrobce video - to tak wykorzystanie jej w PS jest juz ekstremalnie ograniczone. A Mac Pro sa lansowane jako najb wydajne maszyny do obrobki grafiki i video.....Wybaczcie jesli uogolniam no ale sprawa w zasadzie tak wyglada dla postronnego widza..
    A, no bo widzisz i tu powraca jak bumerang, dość fundamentalna kwestia, że sprzęt należy kupować świadomie i nie kierować się przy wyborze marketingowymi chwytami poniżej pasa, tylko swoimi potrzebami i oczekiwaniami.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Pamietajmy jeszcze o jednym. Same procesy, ktore wykonuje aplikacja, musza dobrze sie skalowac tak aby kazdy z rdzeni mogl rownolegle cos tam sobie mielic, a nie czekac na kolege az ten skonczy. Nie znam technicznych aspektow realizacji algorytmow graficznych, ale chyba idealem byloby gdyby za kazda czesc fotki poddawanej obrobce odpowiadal inny rdzen (marzenie?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez memek Zobacz posta
    Pamietajmy jeszcze o jednym. Same procesy, ktore wykonuje aplikacja, musza dobrze sie skalowac tak aby kazdy z rdzeni mogl rownolegle cos tam sobie mielic, a nie czekac na kolege az ten skonczy. Nie znam technicznych aspektow realizacji algorytmow graficznych, ale chyba idealem byloby gdyby za kazda czesc fotki poddawanej obrobce odpowiadal inny rdzen (marzenie?)
    W praktyce jak najbardziej wykonalne, bo dowolne wątki można powierzać, dowolnemu rdzeniowi i jest to tylko kwestia techniczna.
    Należy się więc spodziewać, że ponieważ coraz większą popularność zyskują procesory wielordzeniowe, to zostanie to uwzględnione prze np.Adobe, ale to jeszcze pieśń przyszłości.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez memek Zobacz posta
    i tak właśnie działają programy do grafiki 3d ( tutaj przyrost prędkości jest znaczny )
    tutaj to fajnie pokazali CPU Charts 2007
    Leszek Jarzębowski
    -----------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    W praktyce jak najbardziej wykonalne, bo dowolne wątki można powierzać, dowolnemu rdzeniowi i jest to tylko kwestia techniczna...
    No wlasnie o ta kwestie techniczna mi chodzi. Watki musza sie ze soba jakos synchronizowac jesli wspoluzywaja tych samych danych.

Domyślnie

Ehh rozmarzylem sie, w taki Azulu siadamy sobie majac do dyspozycji 768 rdzeni i mozemy kontrolowac - zmieniac ustwiania dotyczace przydzialu mocy do poszczegolnych zadan - a tu tylko pierdnac za przeproszeniem leniwie mozna i patrzec jak sie nam marnuje quad........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Ehh rozmarzylem sie, w taki Azulu siadamy sobie majac do dyspozycji 768 rdzeni i mozemy kontrolowac - zmieniac ustwiania dotyczace przydzialu mocy do poszczegolnych zadan - a tu tylko pierdnac za przeproszeniem leniwie mozna i patrzec jak sie nam marnuje quad........
    Tam marzyć, trza siadać do klawiatury i pisać, Panie Dziejaszku.
    ........ i pisać.
    NIKON

Domyślnie

To w Adobe niech pisza - za to im placa ja sie juz wyleczylem z open source

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów