Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

ale przypinałeś raynoxa 250? winietuje? pierścienie są lepsze, ale kłopotliwe w użyciu, a często robie raz ślimaka, raz kornika i nie ma czasu na zmianę, łatwiej mi podpiąć/zdjąć raynoxa i właśnie zastanawiam się czy kupować sigmę czy nikkora, bo nikkor ma dużą średnicę filtra, więc może winietować (pomijając inne zalety/wady)...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    Cytat:Napisał wigi
    bardzo fajnie wyszły, używałeś może VR?

do makro jeszcze nie
    jak to nie? pamiętam, że na początku jak kupiłeś 105 to czasami używałeś VR, dlatego zapytałem...
    skuteczność VR w makro jest ponoć mała, ale czasami może pomóc
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobretti Zobacz posta
    ale przypinałeś raynoxa 250? winietuje? pierścienie są lepsze, ale kłopotliwe w użyciu, a często robie raz ślimaka, raz kornika i nie ma czasu na zmianę, łatwiej mi podpiąć/zdjąć raynoxa i właśnie zastanawiam się czy kupować sigmę czy nikkora, bo nikkor ma dużą średnicę filtra, więc może winietować (pomijając inne zalety/wady)...
    nie podpinałem dcra , ale z pierścieniem również można konika zfocić , a i tło ładniej rozmazane wychodzi.

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    jak to nie? pamiętam, że na początku jak kupiłeś 105 to czasami używałeś VR, dlatego zapytałem...
    skuteczność VR w makro jest ponoć mała, ale czasami może pomóc
    używałem ale jak przestałem to już ani razu nie włączyłem , z tego względu że czasami opóżniał pstryk.A na początku to tylko próby były .

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Bardzo fajne, takie pastelowe fotki. Ciekawe, podejście do tematu Pozdrawiam

Domyślnie

używałem ale jak przestałem to już ani razu nie włączyłem , z tego względu że czasami opóżniał pstryk.A na początku to tylko próby były .
    ooo.. to niefajnie, że vr opóźnia. Ma jakiś wpływ niepozytywny na fotke? Coś mi się kiedys obiło, że ma jednak wpływ na bokeh ale troche dziwne, że sam bokeh

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    ooo.. to niefajnie, że vr opóźnia. Ma jakiś wpływ niepozytywny na fotke? Coś mi się kiedys obiło, że ma jednak wpływ na bokeh ale troche dziwne, że sam bokeh
    na bokeh ma wpływ , a przy lekkim wciśnięciu spustu przesuwa minimalnie obraz , przynajmniej to zauważyłem ,i od tego czasu nie używam.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

nie podpinałem dcra.
    a mam prośbę, możesz stestować czy winietuje? na minimum i nieskonczoności, nigdzie nie ma testów tego szkła z raynoxem 250, przydałaby się taka wiedza...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobretti Zobacz posta
    a mam prośbę, możesz stestować czy winietuje? na minimum i nieskonczoności, nigdzie nie ma testów tego szkła z raynoxem 250, przydałaby się taka wiedza...
    nie mam dcra
    ale poszukaj na pewno gdzieś odpowiedż znajdziesz np tu http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=18756

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

2 i 4 świetne!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów