Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie ''Test mrówkowy''

Podkusiło mnie by focić ,mrówki czyli malutkie obiekty bez użycia flesza , jedynie lusterka i białej kartki , pogoda pochmurna , słońca brak , różne czułości (zawsze używałem iso100 )

1.

2.

3.

4.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

ostatnie mi sie bardzo podoba z ta biedronka i poza mrówki
    pozdrawiam

Domyślnie

na ostatnim mrówa zdaje się wołać swoich:

- Eee... chodźcie tu, tylko cicho. Biedrona jeszcze śpi.Zróbmy jej jakiś kawał
    ....................

Co na jedynce ma ta mrówka przy czulkach?? gluty z nosa??

....................

Fajny jest Twoje supernaturalne podejscie do kwestii światła, jednak pieruńsko trudno jest okiełznać kwestie techniczne bez lampy... ISO 800, czasy na granicy szaleństwa , przy tej ogniskowej.
    Chyba najlepiej wyszło ostatnie.. szacuneczek. Musze też spróbować.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    na ostatnim mrówa zdaje się wołać swoich:
    - Eee... chodźcie tu, tylko cicho. Biedrona jeszcze śpi.Zróbmy jej jakiś kawał
    hehe albo chce jej zerwać kwiatuszka , albo spanikowała ''ratatuj się kto może''

Co na jedynce ma ta mrówka przy czulkach?? gluty z nosa??
    i ja pierwszy raz to widzę ,pewnie jakieś czujki , Darek będzie wiedział.

Fajny jest Twoje supernaturalne podejscie do kwestii światła, jednak pieruńsko trudno jest okiełznać kwestie techniczne bez lampy... ISO 800, czasy na granicy szaleństwa , przy tej ogniskowej.
    Chyba najlepiej wyszło ostatnie.. szacuneczek. Musze też spróbować.
    Jest ok jeszcze największy pierścień miałem podpięty ale ostatnie foty z pająkiem i modlichami waliłem z fleszem , spróbować nigdy nie zaszkodzi , już wiem że w pochmurny dzień iso200 , przy czasie 1/60 spokojnie starczy wystarczy tylko spstryknąć w odpowiednim czasie.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

bardzo fajnie wyszły, używałeś może VR?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Chyba najbardziej do gustu przypadły mi 2 i 3. Światło faktycznie ciekawe. Daje radę
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    bardzo fajnie wyszły, używałeś może VR?
    do makro jeszcze nie

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Wybieram 2 z tej serii.Fotki 1 i 3 balansują na krawędzi "ostre czy nieostre" ,ale to tylko mz.
    Na 4 mam wrażenie , ze gdyby tylko biedronka nie była w "pozycji obronnej" to ona by czatowała na mrówke
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Mrówki pierwsza klasa, choć bez flasha sprawa nie jest prosta i w dodatku mogą sprawiać wrażenie nie dość ostrych.

arachiusz, to jest 105 sigmy czy nikkor? szukam informacji czy z nikkorem raynox 250 winietuje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobretti Zobacz posta
    Mrówki pierwsza klasa, choć bez flasha sprawa nie jest prosta i w dodatku mogą sprawiać wrażenie nie dość ostrych.

arachiusz, to jest 105 sigmy czy nikkor? szukam informacji czy z nikkorem raynox 250 winietuje...
    105 nikoś , lepiej pierścieni użyć niż dcr-a mz oczywiście , co do ostrości właśnie tak wychodzi

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów