Close

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 195

Wątek: D300 - 40d

Domyślnie Sugestie dotyczace D300 czy 40D

Minął okres prób w moim przypadku! chodzi o Canona 40D - napisze krótko, warto! dobre body!
    Mialem wcześniej D70s, D80 i jednak obrazowanie i plastyka jest o wiele lepsza o szybkości nie wspomne -(reporterzy) . Dużo myslalem o D300 jednak kasa nie pozwolila mi zakupić tego body, dlatego mówiąc krótko - nie patrzcie ludzie na stajnie tylko na jakie zdjęcia wypluwa pucha. Mój bliski kolo ma 5d I d300 siedzi w dwóch stajniach - krotko mówiąc przetestowałem wszystko co mozliwe i 5d jest nadal górą - taka prawda. D300 fajna pucha , ale za droga w stosunku do jakości zdjęć 40d.
    Jak ktoś ma 4500zł najlepszym wyborem jest 40d+ 17-40 4f. Możecie szarpać sobie wlosy na klatce, ale nic to nie zmieni wiecie dlaczego ?? bo to jest prawda. Więc czekam teraz na następce 5d!!
    Trzymajta się i róbta foty!!hej

Domyślnie

acha , Ci którzy kupują D200 w cenie 40d uwazam ,że robia straszną pomyłkę. Wiem jak wyglądają foty w trudnych warunkach z nikona D200- powiem krótko jakość jest tragiczna!!!! szum , szum itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maras1971 Zobacz posta
    Minął okres prób w moim przypadku! chodzi o Canona 40D - napisze krótko, warto! dobre body!
    Mialem wcześniej D70s, D80 i jednak obrazowanie i plastyka jest o wiele lepsza o szybkości nie wspomne -(reporterzy) . Dużo myslalem o D300 jednak kasa nie pozwolila mi zakupić tego body, dlatego mówiąc krótko - nie patrzcie ludzie na stajnie tylko na jakie zdjęcia wypluwa pucha. Mój bliski kolo ma 5d I d300 siedzi w dwóch stajniach - krotko mówiąc przetestowałem wszystko co mozliwe i 5d jest nadal górą - taka prawda. D300 fajna pucha , ale za droga w stosunku do jakości zdjęć 40d.
    Jak ktoś ma 4500zł najlepszym wyborem jest 40d+ 17-40 4f. Możecie szarpać sobie wlosy na klatce, ale nic to nie zmieni wiecie dlaczego ?? bo to jest prawda. Więc czekam teraz na następce 5d!!
    No tak, ale jednym obiektywem swiata nie podbijesz. Jak ktoś ma fajne szkła z mocowaniem NIKONa to na H. mu świtna tańsza o 1500 zł puszka jak na nowe świetne szkła wyda o wiele więcej lub jak kto woli dużo straci na opyleniu starych.
    Jak ktoś siedzi w systemie dość długo ma lampę kable i inne duperszmity dedykowane pod system to oszczędność 1500 zł jest złudna. Jak ktoś wchodzi od nowa to może jest i warto.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Maras1971 zrobiłeś rewelacyjne odkrycie. A mianowicie pełnoklatkowy 5D ma lepsza plastykę niż DXowy D300, oraz, że D70 jest wolniejszy od 40D. To widać ze specyfikacji. Ceny też można znaleźć w necie.
    Dla siedzących w Nikonie pomyłką będzie kupowanie 40D zamiast D200. Nie wszyscy ronbią foty w trudnych warunkach, więc nie narzucaj innym swoich wyborów.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Co za dzień, uprasza się o nie karmienie kolejnego trolla.

Domyślnie

czy pitolenie o wyższości nikona nad canonem jest tak samo popularne na forum canona jak u nas o wyższości canona nad nikonem ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maras1971 Zobacz posta
    ......Jak ktoś ma 4500zł najlepszym wyborem jest 40d+ 17-40 4f. Możecie szarpać sobie wlosy na klatce, ale nic to nie zmieni wiecie dlaczego ?? bo to jest prawda. Więc czekam teraz na następce 5d!!
    Eeeeee tam. Pitolicie hipolicie. My wiemy, że z canona można mieć ładne zdjęcia, ale Nikon robi najlepsze aparaty, a teraz i ładne zdjęcia

Domyślnie

Canon ma teraz niezłe ceny na swój sprzęt, ale i tak zdecydowałem się na D300+T17-50
    カメラは、いくつかのレンズと、言葉には非常に貴重な ニコン

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    czy pitolenie o wyższości nikona nad canonem jest tak samo popularne na forum canona jak u nas o wyższości canona nad nikonem ?
    Nie. My staramy się pitolić o wyższości Canona nad całą resztą . A że nie zawsze wychodzi - cóż wciąż trzeba się doskonalić .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie. My staramy się pitolić o wyższości Canona nad całą resztą . A że nie zawsze wychodzi - cóż wciąż trzeba się doskonalić .
    taaa... podobno Canon stwierdził, że z tym 40d to był niewypał i w maju ma się pojawić wersja 45d:
    カメラは、いくつかのレンズと、言葉には非常に貴重な ニコン

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów