Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: martwy d200

Domyślnie martwy d200

witam,
    wlasnie zaliczylem problem z d200. nagle zgasl i juz nie zaswiecil. nie reaguje na nic... przyciski, jęki, lamenty, modlitwy... jest po prostu martwy. (uprzedze zarty badz szczere rady .... baterie sprawne i naladowane). tylko co sie stalo? szukalem na forum, ale nie znalazlem przypadku jak moj, czyzbym byl odosobniony? jesli ktos mial tego typu problem, prosze o post. czy istnieje jakis sposob na reset? przycisku przywracajacego ustawienia fabryczne nie znalazlem, jak i informacji o nim, ale moze ktos cos wie? bede wdzieczny za jakis odzew, bo prawde mowiac ta sytuacja mnie troche doluje
    pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

W wizjerze tez masz ciemno?

Domyślnie

Więc to jednak prawda,ze po wyjściu nowego modelu stary przestaje robić zdjęcia

Domyślnie

hmmm.... w wizjerze jest ciemniej niz podczas prawidlowej pracy, ale nie jest zupelnie czarno. Sprocket, masz jakis pomysl co to moze byc?

Domyślnie

buskibj, nie strasz... w zasadzie mam go jeszcze na gwarancji i pewnie nie obejdzie sie bez wysylki do serwisu, ale wizja oczekiwania na naprawe kilka tygodni, rozbraja mnie zupelnie.

Domyślnie

nie wysyłaj u mnie licznik przeskoczył z 2tys na ponad 190 tys i po przeczytaniu kilku wątków o działaniu serwisu wolałem aparatu nie wysyłać.

Domyślnie

w takim razie skoro w wizjerze ciemniej to aparat nie dostaje zasilania moze to wina akku masz mozliwosc podpięcia innego akkusa?
    D70+D50+ N18-70 + N70-210 + N50 + SB-26......

Domyślnie

mam dwa akumulatory i na obydwu to samo. buskibj - Twoja awaria moze nie wymagala inicjatywy serwisu . ja nie mam wyjscia... aparat nie dziala.

Domyślnie

wymagała-dzwoniłem do nich.
    może styki w aparacie zabrudzone? sam nie wiem można się wk...
    gdyby serwis był normalny to no problem,a tak wyślesz i zgaduj zgadula co zrobią

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djabollo Zobacz posta
    czy istnieje jakis sposob na reset? przycisku przywracajacego ustawienia fabryczne nie znalazlem, jak i informacji o nim, ale moze ktos cos wie?
    W moim D50 jest przycisk resetu, znajduje się on na dolnej płytce aparatu (tam gdzie się wkręca statyw lub grip), sądzę że w D200 tez coś takiego jest.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów