Wiem ze zasilanie wizjera odbywa sie z pominieciem elektroniki wiec ja bym jeszcze tylko sprawdzil styki w komorze akumulatora, moze cos sie podgielo - sprawdz
Jesli jest ok to pozostaje tylko serwice niestety.
Szukaj
Wiem ze zasilanie wizjera odbywa sie z pominieciem elektroniki wiec ja bym jeszcze tylko sprawdzil styki w komorze akumulatora, moze cos sie podgielo - sprawdz
Jesli jest ok to pozostaje tylko serwice niestety.
buskibj - i jak to sie skonczylo?
Bonthyc - w d70 ktory mam, tez jest. okazuje sie, ze w d200 nie ma go chyba wcale.
sprocket, a po czym wnosisz, ze zasilanie wizjera odbywa się z pominieciem elektroniki ? ... bo tu mnie, starego elektronika, położyłeś na łopatki - wizjer jest podpiety bezpośrednio do aku ?... no nie żartuj - a co w takim razie wyświetla na nim cyferki jeśli nie elektronika ?
:P
STROBIŚCI są zajebiści...
Kolega trochę się przejęzyczył chyba. Tu tylko są osobne obwody dla elektroniki pomiaru światła i AF.
Reset: Naciskasz jednocześnie przycisk kompensacji ekspozycji (pierwszy po prawej) i przycisk Qual po lewej stronie pryzmatu (na tym okrągłym). Opis na str. 97 manualu.
Czy cokolwiek się zapala w wizjerze, np. dioda AF?
Naprawialem kiedys FE u mnie i tak sie dowiedzialem ze od bodajze od modelu F80 jest nowy typ matowki ktora pobiera prad z pominieciem elektroniki glownej, zreszta sami wiecie ze bez pradu widac tylko ciemnosc w wizjerze.
Dlatego sugerowalem ze jesli byla by to wina aku lub samej komory akumulatora wizjer byl by rowniez nieaktywny.
Spróbuj zostawić bez zasilania na parę godzin, czasami moze pomóc.
D300|D70s|Coolpix S10|T 70-210/2.8 LD|T 17-50/2.8 XR Di|N 50/1,8 |N 24-120VR|N 70-300VR|N 80-400VR|S 170-500|TC 1,5xKenko|pierścienie pośrednie Kenko| SB800|statyw 190PRO+486RC2
w koncu wyslalem do niemiec. jest w trakcie naprawy i za kilka dni powinien byc z powrotem. jak wroci, opisze wszystko co mu bylo i jak przebiegla wspolpraca z niemcami. ale juz teraz moge powiedziec, ze maja odpowiednie podejscie, w odroznieniu od naszego serwisu.
D300+MB-D10|D200+MB-D200|D70|T12-24 f4|S20-40 f2,8|N35 f2|N50 f1,4|T70-210 f2,8|2xSB800|M190B+168|YH304+YH401
www.fotomedela.pl
Skontaktuj się z nami