Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Domyślnie Co z tym dyskiem???

Przyszedł dziś do mnie dysk z allegro, podłączyłem jako master aby go sprawdzić, od razu w biosie wypatrzyłem że go komp nie znalazł, a chwilę później wyskoczyło takie cóś:

Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB lists the possible completions of a device/filename.

Po naciśnięciu Tab:

Possible commands are: blocklist boot cat chainloader cmp color configfile debug displayapm displaymen embed find fstest geometry halt help hide impsprobe initrd install ioprobe kernel lock makeactive map md5crypt module modulenaunzip pager partnew parttype password pause read reboot root rootnoverify savedefault serial setkey setup terminal terminfo testload testvbe unhide uppermen vbeprobe.

Troszku angielskiego znam, ale treść tych komunikatów w większości mnie przerasta, więc będę wdzięczny jeśli mi ktoś podpowie o co chodzi i czy mam się bać.

Domyślnie

Taki komunikat sygnalizowano na dyskach na których jest GRUB z LINUXA i trza zapuścić FDISK.EXE z parametrem MBR.
    Polecenie ma postać FDISK /MBR.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Taki komunikat sygnalizowano na dyskach na których jest GRUB z LINUXA i trza zapuścić FDISK.EXE z parametrem MBR.
    Polecenie ma postać FDISK /MBR.
    yyyy...czyli co mam zrobić??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    yyyy...czyli co mam zrobić??
    Fdisk to program do partycjonowania dysków i powinien się znajdować (o ile mnie pamięć nie myli), na płycie instalacyjnej windowsów.
    Przekopiuj go do głównego katalogu omawianego dysku i uruchom z parametrem MBR.

Ja w ogóle nie mam pojęcia czy ten problem dotyczy właśnie GRUB-a, ale jest to wysoce prawdopodobne.
    NIKON

Domyślnie

a wrzucenie płyta z xp i formaty nie pomogą??

poza tym jak mam ten program wrzucić na dysk którego komputer nie widzi??

Domyślnie

poza tym jak mam ten program wrzucić na dysk którego komputer nie widzi??
    A spod windozy też go nie widać?
    NIKON

Domyślnie

jako slawe nie widać, a jako master zatrzymuje się po załadowaniu biosa i wyskakują ww. polecenia.

Domyślnie

jako slawe nie widać, a jako master zatrzymuje się po załadowaniu biosa i wyskakują ww. polecenia.
    Spróbuj podłączyć go jako Master i startnij kompa z instalki Visty, jeśli masz.
    NIKON

Domyślnie

nie mam visty. tylko xp

Domyślnie

nie mam visty. tylko xp
    Przepraszam Cię bardzo, ale jestem już dzisiaj bardzo padnięty i z tego wszystkiego nie spytałem co to w ogóle za dysk.
    Producent, interface itp.
    Instalka Visty by się przydała.
    NIKON

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów