Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Domyślnie

nie ma za co przepraszać, jeśli już to ja mogę tylko dziękować że tak szybko i z zapałem podjąłeś temat. a co do dysku: Seagate Barracuda ATA IV 60 Gb. Model ST360021A.

Domyślnie

przecież możesz użyć płyty instalacyjnej XP, podłącz jako master i odpal kompa z płyty
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    nie ma za co przepraszać, jeśli już to ja mogę tylko dziękować że tak szybko i z zapałem podjąłeś temat. a co do dysku: Seagate Barracuda ATA IV 60 Gb. Model ST360021A.
    A wiesz, bo jak człek ślepi cały dzień w dwa ekrany i jeszcze na dodatek od czasu do czasu w trzeci (internetowy), to można zgłupieć.
    Skąd taki zabytek wykopałeś, myślałem, że kupiłeś nowy dysk.
    O, jak tak, to możliwości może być znacznie więcej, co wcale nie oznacza, że jest to dobrze.
    Jesteś pewien, że wtykasz zworki z właściwej strony (prawo - lewo).
    Przypnij do innego kanału kontrolera.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Na płycie instalacyjnej do XP masz konsolę odzyskiwania

http://www.searchengines.pl/phpbb203.../console05.gif

i tam masz dostęp do komend konsoli. Tu http://www.searchengines.pl/index.ph...=0&#entry65748
    masz je opisane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    przecież możesz użyć płyty instalacyjnej XP, podłącz jako master i odpal kompa z płyty
    Nie proponowałem XP, bo myślałem, ze to nowy SATA(n), ale ATA z powodzeniem może pod XP.
    NIKON

Domyślnie

jak na razie utworzyłem na nim nowe partycje i je sformatowałem, więc system go widzi. Teraz jest problem z uruchomieniem systemu z dwoma dyskami, mam nadzieję że to kwestia zworki. Na ten świerzo kupiony zworki nie zakładam, czyli według instrukcji na dysku będzie slave, a na ten z systemem wtykam zworkę w pierwsze styki od kabla zasilającego, czyli master.
    Efekt jest taki, że po sprawdzeniu napędów optycznych bios stoi, nie ładuje systemu- wygląda mi na to że nie wie który dysk wybrać. Zmieniałem zworkę na dysku systemowym w różny sposób, ale nic to nie dało...

Domyślnie

a teraz to chyba przekombinowałem troszeczkę-podpiołem "nowy" dysk gdy sidziałem na włączonym kompie- zawiesił się.
    Włączam od nowa, wchodzę w mozillę i oczom nie wierzę- żadnych zakładek, nic w historii, nie pamięta haseł. Wygląda tak jakby ją od nowa zainstalować... mogę jakoś odzyskać moja zakładki??

Domyślnie

jak na razie utworzyłem na nim nowe partycje i je sformatowałem, więc system go widzi. Teraz jest problem z uruchomieniem systemu z dwoma dyskami, mam nadzieję że to kwestia zworki. Na ten świerzo kupiony zworki nie zakładam, czyli według instrukcji na dysku będzie slave, a na ten z systemem wtykam zworkę w pierwsze styki od kabla zasilającego, czyli master.
    Efekt jest taki, że po sprawdzeniu napędów optycznych bios stoi, nie ładuje systemu- wygląda mi na to że nie wie który dysk wybrać. Zmieniałem zworkę na dysku systemowym w różny sposób, ale nic to nie dało...
    Ile masz kanałów na płycie głównej 2, czy 4 i jak masz podpięte dyski, napędy?
    Unikać trzeba podpinania napędów optycznych i HDD jedną taśmą.
    NIKON

Domyślnie

a teraz to chyba przekombinowałem troszeczkę-podpiołem "nowy" dysk gdy sidziałem na włączonym kompie- zawiesił się.
    Włączam od nowa, wchodzę w mozillę i oczom nie wierzę- żadnych zakładek, nic w historii, nie pamięta haseł. Wygląda tak jakby ją od nowa zainstalować... mogę jakoś odzyskać moja zakładki??
    Mozilla robi backupy zakładek, folder <bookmarkbackups>, tam powinny być kopie.
    NIKON

Domyślnie

co do kanałów to nie wiem tak do końca o co pytasz
    dyski mam na jednej taśmie, optykę na drugiej.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów