Szukaj
a masz racje.. kurcze tak dawno do niczego tego nie uzywalem ze zupelnie o tym zapomnialem
no tak opcja opcja, ale mi chodzi ze mogly mu sie wywalic prawa dla jego aktualnego uzytkownika. wiec musi sie zalogowac na konto Administrator (a nie konto z prawami administratora) i zobaczyc czy moze wprowadzac zmiany, albo stworzyc nowe konto - zeby przypisalo mu prawa od nowa. a jak sie nie da sie polecialy mu biblioteki.
bo jesli problemem sa tylko ukryte foldery - zainstaluj sobie total commandera i po krzyku
Nie ma takich cudów.![]()
Powiadam, że jako Admin możesz mieć dostęp do każdego obiektu i dowolnie nim administrować.
Lecz choć to proste, to trzeba to robić ze zrozumieniem.![]()
Rzadko, przeciętny user się nad tymi problemami zastanawia, więc i powszechna wiedza na ten temat jest znikoma.
edit: I dobrze.![]()
PS. Co do zakładki Zabezpieczenia, to patrz wyżej, już to opisałem.
Ostatnio edytowane przez david555 ; 11-02-2008 o 18:59
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Dopiero teraz tu wpadłem i odpowiadam - miałem kiedyś do czynienia z identycznym przypadkiem u kumpla, a przynajmniej objawy były identyczne...
Okazało się, że owszem - msconfig wprowadzał zmiany, ale żeby je uruchomić należało zrestartować windowsy - a (jak siępóźniej okazało) przy restarcie już odpalał się regcośtam i ustawiał sobie wszystkie ustawienia znawu po swojemu. Kumpel wziął mnie na ambit, że niby robię strony www czyli musę się na tych sprawach rozumieć, a tu mi komputer fika - no i zacząłem się szkolić.
Sprawa okazała się śmiesznie prosta - chłop złapał jakieś upierdliwe malware, który robiło parę rzeczy: ustawiałstronęhome w IE na jakąś tam z grami online, manipulowałw rejestrze i między innemi przy starcie widnowsów usyawiał szererg parametrów wedłu swojego widzimisię.
Lekarstwem okazało się przeskanowanie darmowym Search&Destroy, a potem jeszcze dla pewności również darmowym Adaware'm.
A potem już była sielanka i piwo, dozgonna wdzięczność i uratowany honor komuterowca (czyli mój).Choć objawy były identyczne, nie mam wcale pewności, czy to pomoże w tym wypadku, ale co szkodzi spróbować?
Skontaktuj się z nami