Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Sigma 50-150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Wielkość filtru dla mnie nie ma znaczenia.
    Jeśli kupuje obiektyw, to nie daltego, że ma mały "obówd" filtra.

Zwięzła budowa, hmmm, może i tak.
    Nie miałem go w ręku, więc się nie wypowiadam, ale z fotek to wygląda jakoś tak plastikowo (ale to tylko moje odczucie).

Ja się kieruje raczej opiniami innych.
    Jeśli szkła na tyle dobrze nie znam, to je raczej omijam.
    Zarówno sigma jak i tokina 50-135 są dość nowe, więc mało kto może coś o nich napisać.
    Natomiast sigme 70-200 czy 70-210 zna wiele osób i bez trudu można znaleźć informacje o tych szkłach.
    Ok !

Dzięki.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

eee, no to ja nie kapuje.
    To która to jest ta I a która II wersja?

Bo widzę 50-150mm f/2.8 APO EX DC HSM oraz Sigma 50-150mm F2.8 II APO EX DC HSM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Pytanie jest zasadne - ilość wątków nie !!
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=48390 dwa razy to samo pytanie w dwóch różnych działach - ilośc wątków jest zasadna... transfer sie marnuje na to samo pytanie, tego samego autora zadane w dwóch różnych działach (notabene pierwsze pytanie jest nie w tym dziale co trzeba)

odpowiedź chyba jest prosta
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

eee, no to ja nie kapuje.
    To która to jest ta I a która II wersja?

HSM II ,tyle tylko że niewiem czy wersja druga ma porawiony tylko silnik czy coś jeszcze

Domyślnie

Przeprasz wszystkich za założenie dwóch wątków,ale sam niewiem jak to się stało.Komputer mi się zawiesił i chyba wtedy musiałem jakoś kliknąć tam gdzie nietrzeba

Domyślnie

Nie ten dział chyba...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam1277 Zobacz posta
    Przeprasz wszystkich za założenie dwóch wątków,ale sam niewiem jak to się stało.Komputer mi się zawiesił i chyba wtedy musiałem jakoś kliknąć tam gdzie nietrzeba
    Trzech wątków, jeden został usunięty. W odstępie 20 minut ?
    skleiłem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach Awatar Martini
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Patrząc na MTF pierwszej wersji tutaj:http://www.photozone.de/Reviews/Nikk...w--test-report
    jest całkiem niezła, a druga wersja jest podobno ulepszona.
    Sam przymierzam się do kupna tej sigmy do rajdów.
    Pozdrawiam Martini.
    Nikon D70s | N18-135 | S24/2.8 | S70-200/2.8 | Metz 40MZ 3i | M42.

Domyślnie

Zarówno sigma jak i tokina 50-135 są dość nowe, więc mało kto może coś o nich napisać.
    czy aż takie nowe oba mają już ponad rok (a na pewno Tokina), a że niewiele osób może coś o nich napisać, to ze względu na popularność, bo większość osób woli za te prawie 2k zł kupić np. używanego Nikorra 80-200,
    ja kupiłem Tokinę i sobie bardzo chwalę, obecnie używam praktycznie tylko dwóch Tokin, 12-24 albo 50-135, obie są bardzo dobre, i używalne od pełnej dziury, też się zastanawiałem nad wyżej wymienionym Nikkorem, ale zakres po prostu mi nie za bardzo pasował, a po za tym informacje o BF przy DX też nie zachęcały do kupna

Sigma 50-150 nie wygląda w rzeczywistości tak plastikowo, to kawał porządnego szkła, i pewnie jak by była w cenie Tokiny to właśnie nabyłbym Sigmę
    D80, Tk 12-24/f4, T 17-50/f2.8, Tk 50-135/f2.8, N 70-300G

Domyślnie

Sigma 50-150 nie wygląda w rzeczywistości tak plastikowo, to kawał porządnego szkła, i pewnie jak by była w cenie Tokiny to właśnie nabyłbym Sigmę
    Zgadzam się. Testowałem krótko Sigmę 50-150 wersja I - jest niezła ale droga.
    Dlatego kupiłem Tokinę 50-135.
    Niestety, dopiero w przyszłym tygodniu ją sprawdzę.
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 05-02-2008 o 23:05

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów