Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 78

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiu999 Zobacz posta
    Tak się nabijacie z Sony a powiedzcie z jakich to matryc korzystacie ??
    to nieistotne.
    na jesieni nikt się nie będzie nabijał z Sony (jak wypuści tego FF)
    a my módlmy się, by to Sony nie nabijało sie z Nikona, który w temacie body jest świetny, ale w temacie matryc - to inni mu wskazują co powinien robić. Przespał CMOSa, przespał FF i teraz też pewnie takiego megapikselowca zaliczy jako trzeci. Tam w centrali ktos musiał byc bardzo przekonany do formatu DX.
    w tym roku na PMA niewątpliwie Sony królem. C i N niczym nie zadziwili.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziuteczny Zobacz posta
    ...to akurat żadna tam wielka technologia tylko zdaje się drugie lustro z tego co czytałem czyli układ mechaniczo-optyczny i akurat pod tym kątem dziwne, że to N albo C na to pierwsi nie wpadli...
    Mnie to jakos nie dziwi.

Domyślnie

moje poglądy na pasożyta Sony podziela coraz więcej ludzi, tu cytat z Wyborczej odnośnie wspaniałego BlueRay:

"> Dodajmy, że HD DVD popiera Microsoft, a Bluraya - Apple.

To akurat niedobrze. Za BluRayem stoi Sony, która jest IMHO jeszcze większym
    pasożytem od MS. Sony, jak MS, próbuje mieszać rynkiem na swoją korzyść, a ma na
    to niezłą kasę.

Przykład z kartami pamięci: kiedy już rynek prawie się ułożył i z czterech
    systemów kart zrobił się jeden, okazuje się że w telefonach Ericssona karty są
    niestandardowe, bo ma w nich udział Sony. Nie trzeba chyba dodawać, że nie tylko
    są dwa razy droższe, a jeszcze nie ma do nich takiej oferty czytników jak do
    SD/MMC.

Jeśli wygra Sony, to odbije się nam to czkawką. Trzeba będzie wyciągnąć większą
    kasę na "piękne" produkty Sony (tylko piękne, nic więcej)."
    Ostatnio edytowane przez ziuteczny ; 01-02-2008 o 13:45

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Jakie one piekne, paskudne te Alfy jak noc listopadowa

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

hehe ale widzę że niektórym ciśnienie podskoczyło, teraz to Alfy są brzydkie ..... no tak brzydkim aparatem wychodzą brzydkie zdjęcia.... ehhhhh.... a nie prościej zdjęcia robić ?? czy jak ktoś ma kamera-obskura to jest skazany na banicje że nie ma tam na obudowie napisu Nikon ?? Ludzie..... żebyście tyle samo energii przeznaczali w robienie zdjęć co w wyśmiewanie się z innych systemów to bylibyśmy światową potęgą w robieniu przepięknych fotografii.
    M7000, M700si, KM D7, KM D7D,A-700,A-900,24-70,70-200,50/1,4,Hi-Matic E,X700 + 28/50/70-200, LX3

Oszczędny w słowach Awatar Fatamorgana
    Miasto
    UK- The North/PL- The South

Domyślnie

Dokładnie tak, zaś kolega Ziuteczny byłby prawdziwym mistrzem pokroju np. Ansela Adamsa.
    Jak czytam jego wypowiedzi, to odnosze wrażenie, że co by nie napisał, jego wypowiedzi sa patrzeniem na świat przez okulary z napisem Nikon.
    I gdzie nie spojrzysz widać ten napis....
    Najmądrzej podsumował Kaleid. Wyścig technologiczny pomiędzy wspomnianymi 3 firmami może nam dać tylko plusy.
    Tobie też Ziuteczny- zatem może się niedługo okazać, ze w znacznie większym niż myslisz stopniu, SONY przysłuży Ci się do posiadanego sprzętu.
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.
    D4, D7100, D300 + 7 dział kalibru 16-300mm, amunicja oraz sporo stuffu- w tym 5 m. wężyka....

Domyślnie

Ja nie wiem jak to jest ale czy można robić zdjęcia aparatem, w którym jest matryca Sony? Bleee... ja bym się brzydził .
    Pozdrawiam
    Marcin

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja nie wiem jak to jest ale czy można robić zdjęcia aparatem, w którym jest matryca Sony? Bleee... ja bym się brzydził .
    Kiedyś się brzydziłem robić zdjęcia jakąkolwiek matrycą ale nie martw się, to przechodzi

Przy okazji, 80% Nikonów odpada mają matryce Sony musisz kupić Canona
    M7000, M700si, KM D7, KM D7D,A-700,A-900,24-70,70-200,50/1,4,Hi-Matic E,X700 + 28/50/70-200, LX3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiu999 Zobacz posta
    Kiedyś się brzydziłem robić zdjęcia jakąkolwiek matrycą ale nie martw się, to przechodzi

Przy okazji, 80% Nikonów odpada mają matryce Sony musisz kupić Canona
    Ja mam Canona jeszcze od czasów kiedy matryce były wymienne z metra . Moja ironiczna uwaga dotyczyła osób, które fotografując Nikonem bluzgają na Sony. Delikatnie mówiąc zauważam silną niekonsekwencję w poglądach albo może ..... zazdrość ?
    Pozdrawiam
    Marcin

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Hmmm... być może zazdrość
    Mnie tam lata koło nosa czym robie zdjęcia i jaką to ma matryce (dla mnie w środku mogłaby być matryca choćby i samsunga), to ja robie zdjęcia a nie aparat. A to że teraz mam A700 to tylko dlatego że moje słoiki pasują do tego body. Miałbym słoiki Canona kupiłbym body Canona, miałbym słoiki Nikona to i nikona bym kupił.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów