Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 78

Domyślnie Nowe puszki Sony!

http://www.dpreview.com/news/0801/08...lpha300350.asp
    Odchylany LCD. No, no.

Pozdrawiam
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

fajnie może i wzejdzie FX za 1500$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Odchylany LCD. No, no.
    Hm... w Minolta A1 byl identycznie odchylany LCD (mniej wiecej w tych samych katach) i szczerze mowiac byl g... wart Albo sie robi pelne odchylanie + obracanie albo to nie ma sensu.

Domyślnie

Znowu wychodzi na to, że wykrakałem im na forum daaawno temu, że na profi to trzeba będzie poczekać. No i dobrze, że zaprzyjaźniłem się z Nikosiem.

Domyślnie

Ale zwróciliście uwagę na to, że w tych Sony działa normalny AF, a nie karykatura jak w kompaktach. To jest świetna rzecz. Brawo Sony .
    Pozdrawiam
    Marcin

Question A350 ma 14,2-megapikselowy sensor

Sony A350 ma 14,2-megapikselowy sensor !!!.
    Coś mi się wydaje, że Nikon będzie musiał zwiększyć swój magapikselowy sensor w Nikonie D3
    (... i to chyba szybciej niż się wszyscy spodziewają).
    Może właśnie z nowym pełnoklatkowym sensorem CMOS z efektywną ilością 24,81-megapikseli?.
    Janpiot

Domyślnie

pepek

nie wiem czy faktycznie miales minolte a1 ale fakt ze nie da sie tym krecic jest jak najbardziej przemyslany. ruchomy lcd sluzy tak naprawde do dwoch celow robienia zdjec z nad glowy i do makro. jesli dla ciebie odkrecenie lcd na bok jak w kamerach i kadrowania w ten sposob jest jedyny szluszny to wybacz ale do szpanowania sa lepsze urzadzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    pepek

nie wiem czy faktycznie miales minolte a1 ale fakt ze nie da sie tym krecic jest jak najbardziej przemyslany. ruchomy lcd sluzy tak naprawde do dwoch celow robienia zdjec z nad glowy i do makro. jesli dla ciebie odkrecenie lcd na bok jak w kamerach i kadrowania w ten sposob jest jedyny szluszny to wybacz ale do szpanowania sa lepsze urzadzenia.
    Miałem... ba! Używałem jej ponad 2 lata (aż do padu matrycy i refundacji od Sony) i muszę przyznać, że nigdy tak naprawdę odchylany w ten sposób ekran się nie przydał. Naprawdę taki niewielki zakres odchylania jest nic nie warty, a wprowadza jedynie komplikacje w konstrukcji (ciekawe czy tak jak w A1 tasiemka sobie tam będzie zwisać luzem...). Jakby to było po 90*, to owszem mogłoby się przydawać. A w sprawie obracania miałem co innego na myśli... chodziło mi o możliwość obrócenia ekranu szkłem do body. W sensie tak jakby go schowania. Ale opcja obrotu całkowitego na bok aparatu też by się mogła przydać, szczególnie jak próbuje się zrobić zdjęcie samemu sobie

BTW. Nie używam kamer z odchylanym LCD i nigdy taką się nie bawiłem, o dziwo. I nie lubię szpanować i szpanerstwa, ale za to uwielbiam kiedy sprzęt jest wyposażony w przydatne funkcje, a nie pierdoły, które tylko zwiększają listę pustych "featuresów" w specyfikacji. A IMHO ten odchylany ekran w tym konkretnym modelu taki jest.

PS. Jak kogoś cytujesz to chociaż zwróć uwagę na pisownię jego ksywki/imienia. Ot, to by była taka szczypta kultury i poszanowania innych z Twojej strony.

EOT

Domyślnie

Live view rewelacja! Do makro wprost ideal, jedynie szkoda ze osiagneli to kosztem wielkosci wizjera..
    W calej specyfikacji najbardziej mnie dziwi 14Mpix CCD ... no i chyba ewenement .. dwie takie same puszki z mozliwoscia wyboru 10v14mpix tyle szkoda ze CCD :/ ( czyzby juz nikt nie chcial kupowac od nich tych 10mpix matryc ? ).
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

pepe2k,

pozno bylo i zle mi sie odczytalo/przepisalo twoj nick.

wracajac do termatu. a w jakim celu chcesz chowac lcd ? zeby nie patrzec ? oszczedzac baterie ? i to jest wada dyskfalifikujaca uzytecznosc tego rozwiazania? badz powazny. mysle ze oni zaprojektowali to po aby tego uzywac a nie chowac i jak pisalem wczesniej swoje funkcje spelnia tak jak trzeba. nie musisz sie klasc na trawie aby pstryknac robaka i nie musisz stawac na drabinie aby cyknac kogos tam na scenie. po to jest LV. cala reszta pseudo funkcji to ficzery.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów