Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Domyślnie Nikon D60 i Wi-Fi

Nikon D60 mimo, że go jeszcze fizycznie nie ma juz jest wyśmiewany na tym forum a posiada więcej pozytywów niz moze sie wszystkim wydawac.
    W tym body bedzie mozna zastosowac kartę Eye-Fi czyli karte SD z pamięcia i adapterem Wi-Fi
    Po włożeniu karty aparat wyświeli "Eye-Fi Connected" i zdjęcie będzie można przesyłać bezprzewodowo
    http://www.engadget.com/2008/01/30/n...e-fi-enhanced/

Ciekawe czy bezprzewodowo bedzie tez działał z Camera Control Pro.
    PS. Jak tylko będzie kupuje D60
    Norbert - D90, SB-600, N18-200 VR, N50 1,8f, Tamron 10-24, Sigma 70-200 f2,8
    iPod Blog www.ipod.info.pl
    Galeria na Flickr

Domyślnie

Hurra, faktycznie najważniejsza nowość w D60.
    Ciekawe ilu posiadaczy D60 będzie stać na CCP i ilu z nich będzie go faktycznie potrzebować i wykorzystywać.

Domyślnie

Ja się wcale nie dziwię takiemu reklamowaniu sprzętu. Coraz mniej się zwraca uwagę na obraz, kadr, GO itd, a coraz bardziej na bajery. Marketingowo środek ciężkości przesuwa się zupełnie gdzie indziej. Może nie chcą przytłaczać "kompaktowców" wiedzą fotograficzną (kto sie lubi uczyć?) a epatuje możliwościami technologicznymi. Bo kto by wchodził w lustrzanki gdyby wiedział, że sa one bardziej wymagające - szczególnie gdy się chce osiągac takie rezultaty jak w folderach, to trzeba miec trochę wiedzy?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja się wcale nie dziwię takiemu reklamowaniu sprzętu. Coraz mniej się zwraca uwagę na obraz, kadr, GO itd, a coraz bardziej na bajery. Marketingowo środek ciężkości przesuwa się zupełnie gdzie indziej.
    Dokładnie...

ps.
    Oczywiście zaraz posypią się głosy, że znów nagonka na D60.... I tak w kółko...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbertcala Zobacz posta
    Nikon D60 mimo, że go jeszcze fizycznie nie ma juz jest wyśmiewany na tym forum a posiada więcej pozytywów niz moze sie wszystkim wydawac.

No popatrz..., a ja odniosłam wrażenie, że raczej po prostu mowa jest o tym, że nikogo nie zaskoczył i spełni marzenia nowych posiadaczy lustrzanek z tańszego segmentu...
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Dokładnie...

ps.
    Oczywiście zaraz posypią się głosy, że znów nagonka na D60.... I tak w kółko...

UUU Zazdrosc bo D80 nie ma Wi-Fi ???
    Hmm jak dla mnmei D80 to kastrat
    Galeria na Flickr

Domyślnie

Dokładnie o tym pisałem w wątku o D60. Bełkot marketingowy i gadżeciarstwo. A gmin się cieszy. (bez obrazy)
    Oczywiście każda rzecz ma swoje zastosowanie, ale nie powinna przeważać nad obrazem całości.

Domyślnie

Jejku jak mozna byc tak marketingowo ograniczonym
    Galeria na Flickr

Domyślnie

norbert - sorry, ale co istotnego zyskasz zmieniając D40 na D60?
    Teraz już wiem czemu nie dano mu symbolu D30.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

no właśnie, zgadzam się, zyska niewiele a można by powiedzieć, że prawie nic
    co innego 450d ))

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów