Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Tak, zazdrościmy Ci, że masz D40 i że będziesz miał D60. Zadowolony ?
    Normalnie masakra się tu jakaś wyprawia.... hahaha... Wszyscy zazdroszczą ficzerów D60
    Kupiłem D40 bo chciałem był mały i doskonale zastapił mi kompakt.
    Gdyby D3 był tak mały jak D40 kupiłbym D3.
    Moim kryterjum byla wielkosc.
    Wiec skoro D60 w tej samej wielkosci daje mi wiece to go kupie.
    Jesli mialbym D3 zazdroscilbys mi???
    Jesli tak to kupie go i bedzie lezal w pudelku zebys mial czego zazdroscic
    Norbert - D90, SB-600, N18-200 VR, N50 1,8f, Tamron 10-24, Sigma 70-200 f2,8
    iPod Blog www.ipod.info.pl
    Galeria na Flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Masz problem z sobą kolego, bo wkładasz mi w usta słowa, których nie pisałem. I sam sobie dorabiasz idelogię...
    Gdzie ja napisałem, że jakikolwiek użytkownik jest gorszy od innego?

W kazdym Twoim poscie przewija sie kult wyzszosci czlowkiea z D80
    Norbert - D90, SB-600, N18-200 VR, N50 1,8f, Tamron 10-24, Sigma 70-200 f2,8
    iPod Blog www.ipod.info.pl
    Galeria na Flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbertcala Zobacz posta
    Kupiłem D40 bo chciałem był mały i doskonale zastapił mi kompakt.
    Gdyby D3 był tak mały jak D40 kupiłbym D3.
    Moim kryterjum byla wielkosc.[...]
    Ot i cała prawda. Ta dyskusja naprawdę nie ma sensu. Wszystko zależy od KRYTERIUM

Domyślnie

Z tego co widzę to większość ludzi lubi kupować sprzęt z "bajerami" np. żeby się sąsiadom pochwalić.

Wszystko teraz idzie w tym kierunku. Jakość robionych rzeczy (nie tylko sprzętu elektr.) coraz bardziej spada. Ludziom faszeruje się główkę że modne jest teraz coś mieć z bajerami niż dobre technicznie.

P.S. Tak na marginesie to jeszcze nie spotkałem się z systemem czyszczenia matrycy (czy to w Nikonach czy Canonach), który by był skuteczny. Jak paproch się przyklei to serwis niestety.
    Ostatnio edytowane przez adamturek ; 30-01-2008 o 17:31
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

W kazdym Twoim poscie przewija sie kult wyzszosci czlowkiea z D80
    Mylisz sie i masz problem, ze zrozumieniem tekstu. Ale to już nie mój problem.

Domyślnie

Na tym forum to tylko jakas zazdrosc i brak normalnego marketingowego myslenia
    ty nie mysl marketingowo. To za ciebie robi firma nikon.
    Zobacz jakie zalety wylczyłeś:
    Zyskam czyszczenie matrycy, lepszy szybszy procesor, czy wlasnie Wi-Fi
    co z tego powoduje, że zdjęcie jest lepsze?
    To że procesor otrzymał nazwę i jest szybszy? Body robi zdjęcia z taka samą prędkością!
    marketing ci wmani body, nie robiące lepszych zdjęć, a za to dające inne bajery. I przekonał, że te inne bajery sa wazne.
    Ja niedzisiejszy jestem, bo mi w tym wszystkim o zdjęcia chodzi - i chyba dlatego tu problem
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ty nie mysl marketingowo. To za ciebie robi firma nikon.
    Zobacz jakie zalety wylczyłeś:

co z tego powoduje, że zdjęcie jest lepsze?
    To że procesor otrzymał nazwę i jest szybszy? Body robi zdjęcia z taka samą prędkością!
    marketing ci wmani body, nie robiące lepszych zdjęć, a za to dające inne bajery. I przekonał, że te inne bajery sa wazne.
    Ja niedzisiejszy jestem, bo mi w tym wszystkim o zdjęcia chodzi - i chyba dlatego tu problem
    Święta prawda i tylko prawda
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamturek Zobacz posta
    Jakość robionych rzeczy (nie tylko sprzętu elektr.) coraz bardziej spada. Ludziom faszeruje się główkę że modne jest teraz coś mieć z bajerami niż dobre technicznie.
    Kuzwa, dokladnie! Dawniej jak sie kupilo np. buty to sie chodzilo 3 lata, az sie znuszily i kupowalo sie nowe, a teraz kupujesz jakies wybajerzone buty za 300zl i po roku rozpadaj Ci sie na nogach wrrr... (Sorki za maly offtop). A co do tego nieszczesnego D60 to moim zdaniem glownie chodzi o cene, tzn. za taki aparat max 1500zl bym dal. A w tym momencie jaki jest sens przesiadania sie z D40 na D60 i doplacania tyle kasy, za dodatkowych pare bajerow? ZADEN!
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Zyskam czyszczenie matrycy, lepszy szybszy procesor, czy wlasnie Wi-Fi
    Ale zysk dla zdjęć żaden. Jakie masz obiektywy i jak często zmieniasz je, że potrzebujesz czyszczenie? Gruszka chyba wyjdzie taniej niż zmiana body. Ja nie mam czyszczenia, obiektywy zmieniam bardzo często i jak raz na parę miesięcy przedmucham to nie ma problemu. Szybszy procesor co Ci da? Więcej fps? Nie. A w jakim sensie lepszy? Wi-Fi? Hmmm, tak szczerze, wykorzystasz?

Więc żaden zysk dla samych zdjęć, a mniej kasy w portfelu. Ja liczyłem, że chociaż matrycę zmienią a tu ta sama. To już lepszy D80, a dużo większy nie jest.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Zadne odkrycie - wystarczy zobaczyc co od lat robi Apple...i ile na tym zarabia
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów