Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiael Zobacz posta
    TZN że też masz zamiar kupić refurbished ??
    Nie, robić zdjęcia.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

A czemu się zastanawiam nad refurbrished bo każdy szuka zawsze jakiejś oszczędności a prawdą jest to że ten kto ma najwięcej to największy SKNERA !!!.
    Nie problem jest wywalić 200funtów więcej czy mniej jak się może okazać że sprzęt działa tak samo tylko, że jest po odświeżeniu... także chcę wiedzieć co może być nie tak w takim sprzęcie lub obiektywach ??
    Znasz powiedzenie. Biednego nie stać na tanie zakupy

Ale tak w ogóle nikt mi dokładnie nie odp na pytanie !! poza jedną osobą więc co o Was można pomyśleć jak tylko gnoicie innych za to jak sobie układają swoje życie.
    To trzeba było je zadać, bez zbędnych historii z twego życiorysu.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Ja tam mam trzeciego "refurba" i nie narzekam. Wcześniej dwa Olki (C5050 i E300) a teraz D70s. Żadnych powodów do narzekań. W C5050 miałem raz awarię ale została szybko i sprawnie usunięta w ramach gwarancji przez sprzedawcę. E300 przez cały czas bez zarzutu. Pierwszy Nikon którego dostałem miał poważną wadę: wiertarka nie działała. Ostrzył ze wszystkim co ma wbudowany silniczek ale z resztą już nie. Jeden telefon i po mniej niż 24h miałem drugi całkowicie sprawny egzemplarz, który jak na razie nie zawiódł mnie ani razu.

Polecam odświeżane Nikony!
    FujiLove again and again...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Gdzieś tam w wielkim świecie gdzie jesteś czemu nie. Tu ludzie ze świeżymi wyjętym prosto z pudelka mają problemy serwisowe.
    Tak słyszałem własnie o tych problemach i to nie tylko w przypadku wyciagnietego Nikona lecz i Canona że wydaje się kupę kasy za coś co ma byc nowe a nie działa sprawnie tak jak powinno byc ;/ i trzeba do serwisu oddawać zeby coś ustawili lub cos podonego....
    Dlatego chciałem się dowiedzieć jak to z odświeżanymi ... myślę ze nie po to oni je odswieżają by sprzedać niesprawny, bo po co by było tyle zachodu z tym ??

A jak z obiektywami refurbished, przecież chyba nie wymieniają szkiel w nich na nowe, a może się mylę ??

Domyślnie

Dlatego chciałem się dowiedzieć jak to z odświeżanymi ... myślę ze nie po to oni je odswieżają by sprzedać niesprawny, bo po co by było tyle zachodu z tym ?? A jak z obiektywami refurbished, przecież chyba nie wymieniają szkiel w nich na nowe, a może się mylę ??
    Po mojemu, "refurbished" oznacza przejrzany, naprawiony, przedmuchany i zaplombowany na nowo egzemplarz aparatu/szkła, który wrócił do producenta z jakiegoś powodu. Wniosek: jeśli jest gwarancja, brać i już. A jeśli się boisz, kup nowy. Co cię w końcu obchodzi, co oni tam w środku wymienili? Mnie by to, za przeproszeniem, wisiało. Działa? Działa. Gwarancja jest? Jest. No to siup
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

misiael, chrzanisz. Mam wielu znajomych, co otwierają kolejne sklepy w Polsce, w Angli zatrudniają takich jak Ty i samych anglików, mają łeb na karku i dobrze zarabiają, wiec nie jęcz, że w tej Polsce tak źle. Może to z Tobą coś jest nie tak kolego?
    Brak Ci zdolności, wykształcenia, pomysłu na dobry interes?

Pozdrawiam

Domyślnie

Vadim, trzymajmy sie tematu.
    Moje refurby były w idealnym stanie, bez jednej ryski czy pyłku pod szybkami od LCD-ków. Nie wiem czy zmieniane są obudowy na nowe, ale moje tak wyglądały.
    Misiael, bierz tego odświeżanego, zaoszczędzoną kasę ładuj w szkła, gripy,torby oraz lampy i pstrykaj!
    FujiLove again and again...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    misiael, chrzanisz. Mam wielu znajomych, co otwierają kolejne sklepy w Polsce, w Angli zatrudniają takich jak Ty i samych anglików, mają łeb na karku i dobrze zarabiają, wiec nie jęcz, że w tej Polsce tak źle. Może to z Tobą coś jest nie tak kolego?
    Brak Ci zdolności, wykształcenia, pomysłu na dobry interes?

Pozdrawiam
    mocny offtop o tych koleżkach - handlarzach starzyzną

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    Vadim, trzymajmy sie tematu...
    Zwróć uwagę koledze z wyspy, a nie mi.
    Nie ja zrzędzę o tym, jaka Polska zła i bee, a w UK sam miód.
    Rozwalają mnie tacy ludzie - tylko 8h pracy przez pięć dni, czas na wszystko, podatków praktycznie nie ma, i tylko z kasą chyba jednak coś nie tak, bo żal kilku funtów na nówkę... Celowo piszę żal, bo z wypowiedzi misiael można wywnioskować, że teraz kasy ma sporo i właściwie za free...
    Sam kupuję wiele używek i zazwyczaj jestem zadowolony. Kieruję się przy tym różnymi przesłankami, ale do głowy by mi nie przyszło, aby niemożność zakupu nowego sprzętu zwalać na POLSKĘ.

Pozdrawiam

Domyślnie

Zwróć uwagę koledze z wyspy, a nie mi.
    Nie ja zrzędzę o tym, jaka Polska zła i bee, a w UK sam miód.
    Jezuniu... Czy to jakaś obsesja?

Rozwalają mnie tacy ludzie - tylko 8h pracy przez pięć dni, czas na wszystko, podatków praktycznie nie ma, i tylko z kasą chyba jednak coś nie tak, bo żal kilku funtów na nówkę...
    Przyjrzyj się uważnie swojej wypowiedzi i powiedz mi, w czym ma źródło... Dla mnie brzmi niezwykle zazdrośnie. "Tylko 8h pracy przez pięć dni", "czas na wszystko" - i co z tego? Czy to źle? Lepiej zasuwać jak w kamieniołomie? Co to, martyryzm jakiś polski? Ja tego nigdy nie zrozumiem. Prawdziwe kuriozum. Pamiętasz wierszyk o sąsiedzie z filmu "Dzień świra"?

Proszę, kochani, niech ci z was, którzy wiecznie wytykają radość i zadowolenie Polakom mieszkającym za granicą wreszcie się opanują, bo naprawdę odechciewa się jakichkolwiek ciepłych myśli o Polsce...

A, że kolega chce kupić tańszy aparat? Nie wierzę, powtarzam - nie wierzę - że Ty, gdybyś miał taką szansę, nie urwałbyś jakiejś złotkówki tylko dlatego, że polskie państwo trzeba wspierać. To po prostu bzdura. I już...

Kurczę, a to dopiero 9 rano. Co to będzie...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów