Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Question Nikon D80 "refurbished"

Chciałem Was zapytać czy warto kupić Nikona D80 "refurbished". Można je kupić o wiele taniej z kitowym 18-135mm oraz czasem dorzucą sprzedawcy "refurbished" 70-300mm z VR i teraz pytanie czy warto taki sprzęt kupować nawet jak dają 3lata gwarancji ??
    Czekam na opinie bo jednak 200-300funtów różnicy w cenie między refurbished a normalnym to sporo a za to można kupić lampę 800setkę.
    Dzięki za udzielone odpowiedzi...
    Dodam że dostęp do takiego sprzętu jest na wyspach gdzie przebywam i się nad tym zastanawiam a nie chcę wtopić funciaków.

Domyślnie

Ja myślę,że warto, bo skoro dają 3 lata gwarancji, to w razie czego serwis się będzie martwił, a podejrzewam, że w UK działa nieco sprawniej niż Nikon Polska (były o tym dziesiątki postów pełnych utyskiwań na 2-3 miesięczny czas naprawy). Ktoś tutaj podawał ostatnio adres sklepu internetowego w UK, który sprzedaje aparaty po refurbishmencie:
    http://www.srsmicrosystems.co.uk/

Tutaj masz opis, co oznacza (wg nich przynajmniej) "refurbished":

http://www.srsmicrosystems.co.uk/index3.asp?id=3&section=Refurbished&set=1

Ja bym zaryzykował Jedyne co mogłoby mnie niepokoić, to fakt, czy gwarancja będzie obowiązywać w PL, jeżeli zdecydujesz się w ciągu tych 3 lat wrócić - czy jest realizowana przez Nikona i czy polski oddział się tym zajmie w razie co, czy trzeba wysyłać aparat do UK. Podejrzewam,że jeżeli to Nikon udziela gwarancji (a nie np. sklep), to nie będzie problemu w ramach eurpejskiej gwarancji, ale warto spytać u źródła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazujaman Zobacz posta
    Ja myślę,że warto, bo skoro dają 3 lata gwarancji, to w razie czego serwis się będzie martwił, a podejrzewam, że w UK działa nieco sprawniej niż Nikon Polska (były o tym dziesiątki postów pełnych utyskiwań na 2-3 miesięczny czas naprawy). Ktoś tutaj podawał ostatnio adres sklepu internetowego w UK, który sprzedaje aparaty po refurbishmencie:
    http://www.srsmicrosystems.co.uk/

Tutaj masz opis, co oznacza (wg nich przynajmniej) "refurbished":

http://www.srsmicrosystems.co.uk/index3.asp?id=3&section=Refurbished&set=1

Ja bym zaryzykował Jedyne co mogłoby mnie niepokoić, to fakt, czy gwarancja będzie obowiązywać w PL, jeżeli zdecydujesz się w ciągu tych 3 lat wrócić - czy jest realizowana przez Nikona i czy polski oddział się tym zajmie w razie co, czy trzeba wysyłać aparat do UK. Podejrzewam,że jeżeli to Nikon udziela gwarancji (a nie np. sklep), to nie będzie problemu w ramach eurpejskiej gwarancji, ale warto spytać u źródła.
    Ten sklep co podałeś za refurbished krzyczy tyle samo co za nowe a nawet więcej
    Za 649 to mam nówkę w sklepie ale dobrze że jest eBay i tam można znaleźć tańsze oferty.
    A co do tej gwarancji to nie mam zamiaru wracać do PL bo w PL mógłbym takiego Nikona sobie na wystawie pooglądać bo zarobki są daremne "oto cała Polska właśnie"....
    Rozważam jeszcze D200 ale tam w tym sklepie również ceny jak za nówki

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...MEWA:IT&ih=008
    Ostatnio edytowane przez misiael ; 21-01-2008 o 03:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiael Zobacz posta
    A co do tej gwarancji to nie mam zamiaru wracać do PL bo w PL mógłbym takiego Nikona sobie na wystawie pooglądać bo zarobki są daremne "oto cała Polska właśnie"....
    Hehe tak niedobra Polska Wyjeżdżajcie wyjeżdżajcie
    [Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sivy Zobacz posta
    A gdzie tam, Polska świetna, tylko co poniektórym się tam w bańkach przewraca...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sivy Zobacz posta
    Każdy orze jak może Orka na wyspach widać, też ciężka, bo po co w takim razie szukać okazyji typu "refurbished"
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Każdy orze jak może Orka na wyspach widać, też ciężka, bo po co w takim razie szukać okazyji typu "refurbished"
    Właśnie nie wiem, skąd bierze się obiegowe pojęcie o tym, jakoby na Wyspach był raj mlekiem i miodem płynący dla wszelkiej maści nierobów, którzy wyjechali z Polski tylko dlatego, że są leniwi (i złodzieje z nich, a co). Przepraszam, ale takie gadanie strasznie mnie zgrzewa.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Właśnie nie wiem, skąd bierze się obiegowe pojęcie o tym, jakoby na Wyspach był raj mlekiem i miodem płynący dla wszelkiej maści nierobów, którzy wyjechali z Polski tylko dlatego, że są leniwi (i złodzieje z nich, a co). Przepraszam, ale takie gadanie strasznie mnie zgrzewa.
    Wiesz wiem jak było w moim przypadku i np zapierda....jac po 10-12h 7dni w tygodniu byle zdążyć przyszykować maszyny na otwarcie itp...w kręgielni (FUN CITY) w wielkim centrum handlowym Silesia KATOWICE szef na rozmowie obiecywał 1600-1800zł a co się okazało na koniec miesiąca dał 800zł z prawie 2tygodniowym opóźnieniem...(upominając się o swoje codziennie), a praca nie należała do najlżejszych jak kto by sobie pomyślał. mówił ze w następnym miesiącu będzie już normalna wyplata i tak robił mnie w *uja 3miechy wiec postanowiłem wyjechać.
    W głowie mi sie nie przewraca. Za to ile mam mogę sobie normalnie żyć i się nie przejmować czy starczy na wypad do kina z dziewczyna, na basen lub kupić jakieś ciuchy, oraz odłożyć na aparat.
    Chodzę sobie po 8h 5razy w tygodniu do pracy i nie narzekam, wypłata zawsze na czas i jest normalnie tak jak powinno być w PL, ponoć sie poprawia - ale to zobaczymy.
    Znam kilka osób co wyjechało do Anglii jak były przysłowiowe kokosy, oszczędzali, wrócili bo każdy mówił że nie ma jak w PL, otworzyli własne interesy i co po 1 - 1,5roku pozamykali bo niestety podatki, ZUSy itp im nie pozwalały normalnie funkcjonować. Otworzyć biznes w PL jest ,łatwo ale utrzymać go trudno.
    Przykład znajomych w UK. Otworzyli sklep w kwietniu 2007 dziś jest styczeń 2008 i otwierają drugi bo podatki ich nie zjadają a polityka państwa i podatków pozwala dobrze prosperować, więc można by tych przykładów wiele pokazać.
    Lecz w PL wygląda to nieco inaczej i nie narzekają tylko Ci co mają lub ich rodzice mieli.
    Jakbyś nie był może z danej rodziny jakiej jesteś może byś postrzegł coś inaczej a tak myślisz ze każdy ma tak jak TY, co często się mija z prawda.

Cytat Zamieszczone przez szymony
    Każdy orze jak może Orka na wyspach widać, też ciężka, bo po co w takim razie szukać okazji typu "refurbished"
    A czemu się zastanawiam nad refurbrished bo każdy szuka zawsze jakiejś oszczędności a prawdą jest to że ten kto ma najwięcej to największy SKNERA !!!.
    Nie problem jest wywalić 200funtów więcej czy mniej jak się może okazać że sprzęt działa tak samo tylko, że jest po odświeżeniu... także chcę wiedzieć co może być nie tak w takim sprzęcie lub obiektywach ??

Ale tak w ogóle nikt mi dokładnie nie odp na pytanie !! poza jedną osobą więc co o Was można pomyśleć jak tylko gnoicie innych za to jak sobie układają swoje życie.

Domyślnie

Można by stworzyć rozległy, wielki temat gadając tylko o tym. Wiem, nie musisz mi opisywać. Prawda jest po prostu taka, że najwięcej zawsze marudzą ci, co sami nie spróbowali i nie mają pojęcia, o czym mówią. Z rozgoryczeniem przyznaję, że wynikająca chyba z zazdrości typowa, polska niechęć do tych, co wyjechali daje się we znaki coraz bardziej. Osobiście tego nie rozumiem, bo wydawało mi się, że należy cieszyć się sukcesem innych; a tymczasem często spotykam się z zachowaniem odwrotnym...

Olać to - bierz refurbished, da radę, rób zdjęcia, co i ja zamierzam uczynić. Po co żreć się o takie beznadziejne tematy... Jedni swoje, inni swoje, a światło zmienia się i ucieka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    osobiście tego nie rozumiem, bo wydawało mi się, że należy cieszyć się sukcesem innych; a tymczasem często spotykam się z zachowaniem odwrotnym...

Olać to - bierz refurbished, da radę, rób zdjęcia, co i ja zamierzam uczynić. Po co żreć się o takie beznadziejne tematy... Jedni swoje, inni swoje, a światło zmienia się i ucieka
    Tak to jest ze 90% Polaków jak to mówią : Polak Polakowi wilkiem. Mówi samo za siebie...

TZN że też masz zamiar kupić refurbished ??

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów