Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Via Doloresa

Domyślnie Via Doloresa

prosto z Jerozolimy

1.

2.

3.

4.

5.

Domyślnie

popracuj trochę nad balansem bieli. Jerozolima jest raczej piaskowo-szara niz niebieska.
    No i pokaż troche wiecej zdjęć niz tylko z jednego zaułka
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

niebieskie zafarby pojawiają się tam gdzie było to w słońcu... w cieniu wszystko się odbijało od piaskowych zółtych ścian i pojawiał się zafarb żółty - więc dążyłem do tego by w tych partiach było jak najbardziej neutralnie, co spowodawało że miesca zimniejsze wpadły do niebieski - coś za coś...

bombel
    Gość

Domyślnie

O rrrrany, ale Ci zazdroszczę wycieczki...

Zaś co do obrazków brakuje mi w nich prób doświetlenia cieni (nie na miejscu, w domciu, na kompie). Strasznie ciemne wyszły.

Domyślnie

niebieskie zafarby pojawiają się tam gdzie było to w słońcu... w cieniu wszystko się odbijało od piaskowych zółtych ścian i pojawiał się zafarb żółty - więc dążyłem do tego by w tych partiach było jak najbardziej neutralnie, co spowodawało że miesca zimniejsze wpadły do niebieski - coś za coś...
    Eee tam, tak jest nienaturalnie ?

I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

wniosek jeden-warsztat

ps.nie martw się jednak,każdy z nas ciągle się uczy

Domyślnie

a mnie się nie podoba maksymalnie ta propozcja lechupe - wyszło czerowne wszytko,
    a pierwsze primo - takie nie było,
    a drugie primo - zobacz na potencjalnie szare miejsca - sfeterek araba, skrzynki elektryczne, twarze - wszytko czerwone do bólu... jak z orwo

co do ogólnej ciemności.. niestety było tam strasznie kontrastowo i w cieniach prawie nic już nie mam żeby wyciągnąć... choć prawdę mówiąc podciągnełem kontrast na maksa więc może stąd to wrażenie - spróbuje z mniejszym kontrastem

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przeniek Zobacz posta
    a drugie primo - zobacz na potencjalnie szare miejsca - sfeterek araba, skrzynki elektryczne, twarze - wszytko czerwone do bólu... jak z orwo
    Oj obawiam sie, że masz kiepsko wykalibrowany monitor. W wersji lechupe szare rzeczy są szare (ew z żółtawym zafarbem), a w twojej niebieskie.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przeniek Zobacz posta
    było tam strasznie kontrastowo i w cieniach prawie nic już nie mam żeby wyciągnąć... choć prawdę mówiąc podciągnełem kontrast na maksa więc może stąd to wrażenie - spróbuje z mniejszym kontrastem

Eee, gadanie, jest tam nawet teraz coś, żeby rozjaśnić - a jak masz RAWy, to można prawie wszystko.

A jeśli idzie o przesadę z kontrastem, to prawda - widać.

Domyślnie

No, i Bombel rozjasnil sprawe......
    I juz wszystko jasne.
    Czlowiek rodzi sie madry,pozniej idzie do szkoly,cale zycie sie uczy i umiera glupi.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów