Szukaj
popracuj trochę nad balansem bieli. Jerozolima jest raczej piaskowo-szara niz niebieska.
No i pokaż troche wiecej zdjęć niz tylko z jednego zaułka![]()
I'm not always right, but I'm never wrong...
niebieskie zafarby pojawiają się tam gdzie było to w słońcu... w cieniu wszystko się odbijało od piaskowych zółtych ścian i pojawiał się zafarb żółty - więc dążyłem do tego by w tych partiach było jak najbardziej neutralnie, co spowodawało że miesca zimniejsze wpadły do niebieski - coś za coś...
O rrrrany, ale Ci zazdroszczę wycieczki...
Zaś co do obrazków brakuje mi w nich prób doświetlenia cieni (nie na miejscu, w domciu, na kompie). Strasznie ciemne wyszły.
Eee tam, tak jest nienaturalnie ?niebieskie zafarby pojawiają się tam gdzie było to w słońcu... w cieniu wszystko się odbijało od piaskowych zółtych ścian i pojawiał się zafarb żółty - więc dążyłem do tego by w tych partiach było jak najbardziej neutralnie, co spowodawało że miesca zimniejsze wpadły do niebieski - coś za coś...
I'm not always right, but I'm never wrong...
wniosek jeden-warsztat
ps.nie martw się jednak,każdy z nas ciągle się uczy
a mnie się nie podoba maksymalnie ta propozcja lechupe - wyszło czerowne wszytko,
a pierwsze primo - takie nie było,
a drugie primo - zobacz na potencjalnie szare miejsca - sfeterek araba, skrzynki elektryczne, twarze - wszytko czerwone do bólu... jak z orwo
co do ogólnej ciemności.. niestety było tam strasznie kontrastowo i w cieniach prawie nic już nie mam żeby wyciągnąć... choć prawdę mówiąc podciągnełem kontrast na maksa więc może stąd to wrażenie - spróbuje z mniejszym kontrastem
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
No, i Bombel rozjasnil sprawe......
I juz wszystko jasne.
Czlowiek rodzi sie madry,pozniej idzie do szkoly,cale zycie sie uczy i umiera glupi.
Skontaktuj się z nami