Close

Strona 17 z 27 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 261

Domyślnie

żeby Ci poradzić to trzeba by na chwile usiąść do Twojego kompa, jestem pewny że robisz coś źle jpg zapisany w profilu sRGB powinien wyświetlać się poprawnie, daj link do jakiegoś z tych zdjęć i zobaczymy jaki ma zapisany profil, bo niby z tego co piszesz to teoretycznie powinno być w porządku
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    W C1 mozesz dany kolor zmieniac jak chcesz -- sam zielony, sam pomaranczowy, niebieski -- jakikolwiek. Zainteresuj sie edytorem profili. Mozna sobie przygotowac profile pod najrozniejsze okolicznosci i "klimat" zdjec. Najpierw poznaj narzedzie a dopiero pozniej na niego klnij.
    Takie możliwości ma wersja PRO. LE nie. V4 na razie jest tylko LE. Nie można edytować oddzielnie kanałów (krzywe, levelsy). Nie ma też edytora profili.
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

sorki Gawronnek ,że sie nie odzywam w miare szybko ale nie dostaje wszytkich wiadomości o nowych wpisach. Dzis jeszcze zagladne co tam wczraj namotałem bo cos mi wyszło ale nie wiem co mam ustawione w Corelu. Zobacze wieczorem i powiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    W C1 mozesz dany kolor zmieniac jak chcesz -- sam zielony, sam pomaranczowy, niebieski -- jakikolwiek. Zainteresuj sie edytorem profili. Mozna sobie przygotowac profile pod najrozniejsze okolicznosci i "klimat" zdjec. Najpierw poznaj narzedzie a dopiero pozniej na niego klnij.
    Jak można dany kolor zmieniać? np pomarańczowy? O jakim edytorze profili piszesz?
    Nikon D7000

Domyślnie

Już to wyjaśniałem - 3.x PRO miała edytor profili. V4 to jest LE póki co i edytora brak.
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

jak zrobic by C1 LE v4 otwierał sie szybko? To zajmuje z minutę, wiele dłużej niz poprzednik. Chyba gdzies o tym pisano, przekopałem sie przez wątek i nie znalazłem. Może to pisano przy C1 v 3.7? Nie pamietam. kto pomoże - co zrobić?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nie pomogę, ale u mnie pierwsze trwa coś ok1/2min, drugie i następne otwarcia niecałe 10s

Domyślnie

może kwestia pamieci RAM w komputerku? ja miałem 512 MB to była porażka, musiałem dołozyc na 1 GB i w miare śmiga.

Domyślnie

nie moge zarejestrowac C1 na drugim kompie,nie chce przyjac kodów z karty sandysk. Czy to mozliwe ,że widzi IP które jest takie samo dla obu i nie pozwala?

Domyślnie

jeśli chodzi o szybkość działania to po modyfikacji kompa jest rewelacyjna, jeśli chodzi o jakość to jednak jest gorsza niż NX jednak tego drugiego mimo nowego kompa nie jestem wstanie zmusić do normalnej pracy, nawet przy kadrowaniu komp blokuje sie na kilka sekund, a przy bardziej złożonych operacjach to nawet kilkadziesiąt, dlatego nadal pozostaje wierny C1
    pozdrawiam Piotr

Strona 17 z 27 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów