Close

Strona 19 z 27 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 261

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czereśniak Zobacz posta
    Ja wyłączam... ostrzenie zostawiam sobie na koniec. I uważam za denerwujące konieczność każdorazowego ustawiania wyostrzania na zero, a nie ma (chyba, bo ja nie zauważyłem) innej możliwości zablokowania podglądu tej funkcji w sofcie. Oczywiście na "wyjściu" wyostrzanie mam ustawione na "disabled".
    przecież można ustawić dowolne parametry i zapisać jako Defaults
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Gawronnek, dzięki. Zrobiłem dokładnie tak, jak poradziłeś, i jest OK.

Domyślnie

może ja źle widzę ale własnie gdy postawie ptaszka przy "distable" to wyostrzenie nie działa wiec ptaszka nie stawiam i jest git.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszeg Zobacz posta
    może ja źle widzę ale własnie gdy postawie ptaszka przy "distable" to wyostrzenie nie działa wiec ptaszka nie stawiam i jest git.
    ale przecież po to dokładnie jest ta opcja, żeby na życzenie nie działało wyostrzanie
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Czereśniak napisał- Oczywiście na "wyjściu" wyostrzanie mam ustawione na "disabled".
    Ja zrozumiałem ,że postawił ptaszka i stad mój wpis i lekkie zdziwienie ze jemu ostrzy.

Domyślnie

Gawronek może mi i może innym podpowiesz jak zrobić by crop miał zablokowane proporcje.Chce poprostu zrobić Cropa ale zawsze te boki nie wychodza w takich proporcjach jak były tylko róznie,jak mi mycha poleci.

Domyślnie

wystarczy dodać w Add Aspect Ratio nową pozycję w proporcji podając wielkość naszego zdjęcia w pixelach, crop zawsze będzie w proporcjach zgodnych z naszym zdjęciem
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

wystarczy podać np wartości 2 i 3 i tworząc crop, będzie on miał proporcje 2x3
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    wystarczy podać np wartości 2 i 3 i tworząc crop, będzie on miał proporcje 2x3
    w zasadzie tak, jednak nie jet to dokładna proporcja wybranego zdjęcia, narzędzie daje nam możliwość wprowadzania dowolnych wartości stosunku boków, i jeśli nasza obróbka kończy się na C1 to dzięki temu możemy podając proporcje papierów mieć gotowy format do labu
    pozdrawiam Piotr

Strona 19 z 27 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów