Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: D1 problem

Domyślnie D1 problem

mój problem z D1.rok temu zaczeły sie pokazywac smugi na zdjciach,az w koncy zdjecia były całe ciemne.Schowałem go do szafy bo myslałem ze juz kaplica,ale pół roku temu przypadkowo go odgrzebałem naładowałem baterie i działał normalnie przez jakis tydzien i znowu padł.potem odkryłem ze jak naładuje baterie na full to robi jakies 3-4 zdjecia normalnie a potem smugi i nic i jak włoze baterie i wyjme to znowu parę zdjec a potem smugi.i teraz nie wiem o co tutaj chodzi,czy to migawka ? czy cos z elektroniką? moze ktos wie.pozdrawiam

Domyślnie

A może bateria najlepsze chwile ma już za sobą? Jeśli była używana od samego początku to bardzo prawdopodobne że się już zużyła. Sprawdzałeś czy na nowych bateriach masz ten sam efekt?

Domyślnie

sa 2 opcje
    1 najprawdopodobniej padła migawka
    2 ogniwo za słabe
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Mógłbyś jeszcze wrzucić jakieś przykładowe zdjęcia tych smug.

Domyślnie

Mi się wydaje że migawka kończy żywot.
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phantomek Zobacz posta
    Mi się wydaje że migawka kończy żywot.
    niekoniecznie
    pisano kiedyś o tym na stronach serwisu Nikona - wkleję jak znajdę

problem był w baterii starszego typu - nie dawała odpowiedniego prądu, zwłaszcza przy serii, i źle schodziły dane z matrycy. Tu chyba tez wina baterii, zwłaszcza że na pełnych działa dobrze. Proponuje kupić nową - nie są drogie.

night_84 - też kiedyś o to pytałeś i wstawiłem Ci ten link do strony serwisu

znalazłem http://nikoneurope-en.custhelp.com/c...i=&p_topview=1
    Ostatnio edytowane przez BugsBunny ; 12-01-2008 o 14:46
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    niekoniecznie
    pisano kiedyś o tym na stronach serwisu Nikona - wkleję jak znajdę

problem był w baterii starszego typu - nie dawała odpowiedniego prądu, zwłaszcza przy serii, i źle schodziły dane z matrycy. Tu chyba tez wina baterii, zwłaszcza że na pełnych działa dobrze. Proponuje kupić nową - nie są drogie.

night_84 - też kiedyś o to pytałeś i wstawiłem Ci ten link do strony serwisu

znalazłem http://nikoneurope-en.custhelp.com/c...i=&p_topview=1
    w sumie to miałem 5 baterii w tym jedną nową i niestety to migawka, po głębszej analizie smug tak się domyśliłem..
    kiszka sprawa, ale ona miała swoje dobre i złe dni. miałem jedno lekarstwo: po odpaleniem szybka seria 10 klatek. i wszystko działało jak trzeba..
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie D1 problem

no takie własnie smugi mam jak na tej stroce co wysłał bugsbunny.zaryzykuje jeszcze kupno nowej baterii, a jak to nie pomoze to zdejme obiektyw i prysne tam WD 40!!! na tą migawke moze sie zreperuje.moze ktos wie ile kosztuje wymiana migawki do tego ustrojstwa?.i czy to wogule się opłaca?bo szkoda mi tego sprzętu.

Domyślnie

przynajmniej 1500zl bo to 1/16 000 nie opłaca się odpuść sobie, opraw ładnie w pleksę i podpisz pierwsza cyfra nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iron idem Zobacz posta
    a jak to nie pomoze to zdejme obiektyw i prysne tam WD 40!!! na tą migawke moze sie zreperuje.
    Raczej załatwisz ją na amen.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów