Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Która torba?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JanusZZZ Zobacz posta
    Nie oszczędzaj na zamienniki, raz a dobrze zainwestuj w Lowe Pro reportera D300 bądź D400. Świetne wykonanie i użytkowanie
    nic dodać do tej wypowiedzi, przeleciałem kilka toreb i ta seria dla mnie jest najlepsza, mam już drugą bo D300 była za płytka na VR'kę, górny zamek jest kapitalnym rozwiązaniem, zarówno do wyjmowania jak i do trzymania na wierzchu aparatu z obiektywem w torbie
    pozdrawiam Piotr

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qamil_d_dg Zobacz posta

Plecak jest wygodniejszy może w noszeniu, ale torba jest wygodniejsza przy potrzebie zmieniania obiektywów itp. Jak pisałem wyżej sam mam plecak i uważam, że wygodniej byłoby mi z torbą.
    Też tak kiedyś myslałem, ale jest to dość złudne. Przeważnie kończy się to tak, że torbę i tak trzeba sciągnać z ramienia i postawić na ziemi bądź czymkolwiek, by dokonać wygodnej zmiany obiektywów. Warto jednak mieć małą torbę, badź jeszcze lepiej - kaburę na aparat (na krótkie wypady, gdy nie potrzeba tachać całego sprzętu). Torba, szczególnie gdy jest w niej dużo sprzętu-jest cholernie niewygodna na dluższe spacery. Jeśli jednak koniecznie chcesz torbę, to tylko coś z górnym zamkiem..np Lowepro Reporter D300. W przeciwnym razie wygodna zmiana szkiel przy zalozonej torbie staje pod duzym znakiem zapytania.
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 26-12-2007 o 13:46

Domyślnie

Osobiście polecam nova 5 aw, bardzo wygodna, duza, przestronna, ma mase kieszenie, schowków i spadochron na wypadek deszczu sniegu, mega duzej burzy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Dostałem torbę Apollo Adventure 4 i muszę powiedzieć, że jestem z niej bardzo zadowolony. Torba świetnie nadaje się na wypady z aparatem. Pomieszczę w niej kilka szkieł, lampę, filtry itd więc, choć niewielka gabarytowo jest wystarczająco pojemna. Wykonanie także jest zadowalające. Solidne szycie i wykonanie http://www.apollophoto.eu/?q=t&p=ADVENTURE&idn=8712

Domyślnie

Używam NaneuPro Correspondent 300 (czyli troszkę większa niż przedmiotowa 200) i jestem bardzo zadowolony. Wygodna, pojemna, wiele kieszeni, przegródek itp. Solidne wykonanie. Bez problemów zmieniam szkła nie zdejmując jej z ramienia. Całość troszkę waży, ale mam wszystko zawsze pod ręką i bardzo szybko mogę sięgnąć po to, czego akurat potrzebuję.
    Chociaż teraz, po kilku miesiącach używania mogę stwierdzić, że przydałaby się torba numer większa - czyli 400.

Domyślnie

Dla mnie istnieja tylko dwa rozwiazania lowepro nova 5 AW lub lowepro flipside 300. Nie obrazcie sie uzytkownicy, ale torby z serii reporter (lowepro) to dla mnie szmaty, ktore tak naprawdenie chronia sprzetu, tylko sluza do trzymania go na ramieniu. W dodatu ten nylon jakis taki drobnoziarnisty i sie przeciera...
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta
    Dla mnie istnieja tylko dwa rozwiazania lowepro nova 5 AW lub lowepro flipside 300. Nie obrazcie sie uzytkownicy, ale torby z serii reporter (lowepro) to dla mnie szmaty, ktore tak naprawdenie chronia sprzetu, tylko sluza do trzymania go na ramieniu. W dodatu ten nylon jakis taki drobnoziarnisty i sie przeciera...
    miałem dwie torby z serii nova, i w tej chwili nie zmieniłbym reportera z powrotem na nie, Lowepro to solidna firma i nie wypuszcza szmat jak to nazwałeś, ja od torby czy plecaka wymagam czegoś więcej niż tylko ochrony, ma być funkcjonalna, ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie,
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

a ma ktos moze domke? warto doplacac czy raczej brac mekko?

bedzie musiala pomiescic, to co w stopce + 5d i dwa szkla.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta
    Dla mnie istnieja tylko dwa rozwiazania lowepro nova 5 AW
    Zapakuj do niej D300 z gripem + 24-70 + 70-200 (oba z tulipanami) i SB800. Powodzenia
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 01-01-2008 o 03:58

Domyślnie

Panowie trzeba sobie powiedziec szczerze ze ile modeli toreb foto tylu użytkowników czy ich zwolenników. Ilu użytkowników tyle opini na ich temat.
    Ja mam NaneuPro C200 i jestem zadowolony z niej (miałbym jakiś model z Lowepro też byłbym zadowolony). W C200 mieszczą sie cztery szkiełka, osłony przeciw słoneczne, D50 i jeszcze jest miejsce na lampke oraz kilka drobiazgów.
    Zależy też do jakiego rodzaju fotografii potrebuje torbę "kamilkk" jesli krajobrazowa gdzie dużo chodzi to polecałbym jakiś plecak a do reporterki to wydaje mi sie ze lepsza byłaby torba.
    Sam zastanawiałem sie czy aby nie sprzedać mojej torby i kupić Lowepro SlingShot 200AW bo pierwsze wrazenie z tym Lowepro jest ogromne ale w uzytkowaniu to widziałem u kumpla ze juz róznie podczas wymiany szkła i stwierdziłem ze nie ma sensu, juz sie do C200 przyzwyczaiłem i zmiana obiektywów nawet w wietrzy dzień nad morzem nie była najmniejszym problemem, tak wiec wszystko zalerzy do czego a własciwie jaki rodzaj fotografii "kamilkk" preferuje.
    Nikon D7100 || N 50/1,8 || S 70-300 ||N 18-105/3,5-5,6|| NaneuPro C-200 ||
    "....ograniczenie stwarza mistrza....."

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów