Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: D40x Datownik

Domyślnie D40x Datownik

Mam pytanie czy jest mozliwosc zeby Aparat D40x nadrukowywal na zrobione zdjecie Date?? tak zeby np jak przegladam na komputerze zdjecia Byla wyswietlona data kiedy zdjecie zrobilo zrobione )

Domyślnie

Nie, te informacje masz w EXIFie.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie Dane z EXIF można jednak wykorzystać .....

..... w prosty sposób przez przeglądarkę "FastStone Image Viewer". Tam mozesz ustawić sobie jakie info z EXIF zostanie wyświetlone na zdjęciu podczas pokazu slajdów.

Co do umieszczania daty na fotkach na trwale to akurat jeśli potrzebuje robię w PS, zrobiłem sobie takie "półautomatyczne zadanie" - tak manufaktura trochę, bo datę trzeba ustalić przed jej naniesieniem na serię fotek ale nie przeszkadza mi to. Przynajmniej mam taką czcionkę i wielkość oraz położenie i obrys wpisu jaki chcę.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Denlock Zobacz posta
    Mam pytanie czy jest mozliwosc zeby Aparat D40x nadrukowywal na zrobione zdjecie Date?? tak zeby np jak przegladam na komputerze zdjecia Byla wyswietlona data kiedy zdjecie zrobilo zrobione )
    Na komputerku możesz daty dopisać na fotkach ... ładniej napewno to wygląda niż dodawane w cyfrówce .

Domyślnie

No tez o tym myslalem ale jak przyjdzie mi datowac np 100-200 zdjec to tak troche zmudna robota ale do zrobienia;D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Denlock Zobacz posta
    No tez o tym myslalem ale jak przyjdzie mi datowac np 100-200 zdjec to tak troche zmudna robota ale do zrobienia;D
    Fakt nudna robota ale możesz dopisać więcej i lepiej w tło dopasować , EXIF ma date i godzine fotki to i po czasie można podpisać , Photoshop czy inny program naprawde pięknie to zrrobi więc niekiedy warto chwilke poświęcić na korekte zdjęć .

Domyślnie

wystarczy sobie zrobić odpowiednią akcję w photoshopie i po problemie - wszystko będzie ładnie automatycznie
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Uprawnienia umieszczania postów