Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Wątek: D90 ?

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_2 Zobacz posta
    Zastanawia mnie agresja wobec kogoś kto wspomni o Canonie.
    To nie agresja wobec kogoś wspominającego o canonie. Jak przejrzysz forum to zobaczysz więcej wątków z bardziej rozsądną dyskusją nad zasadnością wyboru któregoś z systemu.

Ewentualne oznaki agresji spowodowane są pierdołami które wypisuje tu jedna z osób, a które nie trzymają się kupy.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Ihmo generalnie to nie ma czegos takiego jak "profesjonalny aparat", tylko aparaty przeznaczone dla profesjonalistow. Profesjonalista (fotograf) to wg jednej z definicji ktos, to ponad polowe dochodow uzyskuje z fotografii i tylko od niego zalezy jaki aparat wybierze. Co do odwzorowania kolorow, to paleta RGB to jakies 20-30 procent barw widzianych przez ludzkie oko. Nie wiem jak to bylo z klisza, ale pewnie wcale nie duzo lepiej. Mimo to nikomu to za bardzo nie przeszkadza.
    Pewien kolega, ktory bardzo sie w tym watku udziela, sam sobie wystawia opinie. I jezeli nikt nie ma nic ciekawego na temat przeciekow o D90 do powiedzenia, to moze ktos by ten watek zamknal.
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

Mea culpa. Umieściłem tę fotkę w okresie Świątecznym dla zabawy. Ot tak, co byśmy sobie na luzie pogdybali, na temat tego co może nam przynieść rok 2008. Wzniecanie zamieszek ulicznych naprawdę nie było moim zamiarem.

Proszę o zamknięcie wątku, zanim ktoś zamknie mnie.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Mea culpa. Umieściłem tę fotkę w okresie Świątecznym dla zabawy.
    No, no... tylko w dziale technicznym... co innego gdyby to byl Cafe Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Ale to nie moje spostrzezenia ,

D3 nie jest typowym Pro aparatem ... to ze ma ok matryce i inne dodatki to ciut za malo (to tylko odpowiedz na oferte Canona) ,
    Firma Nikon widać że walczy o rynek (Nikon D300 i D3 ) ,

Tak na marginesie w Pro cyfrowkach 20MPx to wcale nie za-duzo ... zalecane !

Nikon D2Xs ... teraz to raczej nic Pro Nikon nowego nie-ma .

Raczej Nikon D3 miał wejść w Profesjonalny rynek foto ...

Wygodna obsluga i niski szum ISO , trwala konstrukcja i mala awaryjnosc , wysoka cena i waga ... to cechy Pro modelu aparatu , zalety Canon pro to matryca maloszumiaca przy niskim ISo i odwzorowanie kolorow ponoć Extra ... Nikon D3 ponoć mniej szumi na wysokim ISO i jakby tak to scalić to Lux aparat by wyszedł , cyfrowka pro powinna oddawac fotografowany obiekt bez znieksztalcen ... narazie to odległa przyszlosc u Canon czy Nikon .

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta

Proszę o zamknięcie wątku, zanim ktoś zamknie mnie.
    zamykam. Jeszcze kilka takich informacji od irka i mi oczy zupełnie na wierzch wyjdą
    Choć bardzo jestem ciekaw dlaczego D2X był pro, a D3 nie. Ale się tego pewnie nie dowiem i tak
    MPx tyle samo, kolory D3 też ma lepsze. Filmy też nie odwzorywały koloru idealnie. Canony teraz szumią bardziej od D3. E, szkoda argumentować.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów