Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Domyślnie

z tego testu sa najcenniejsze porównania do D300 , kuchennymi drzwiami mozna się dowiedziec o paru parametrach D300. Szkoda, że nie ma podanej rozpietości tonalnej D300, a D200. Ale pare parametrów mozna zobaczyć. Szumy itp
    Co do alfy - nieźle wygląda. Chyba lepiej niz C 40D. Szkoda, że Sony ma taką kiepską ofertę szkieł - w szczególności brak długich tele. Jest tylko 300/2.8, nie ma wersji tańszej 4,0, nie ma nic dłuzszego.
    Ale dzięki stabilizacji matrycy to body to ciekawa opcja.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jest tylko 300/2.8, nie ma wersji tańszej 4,0, nie ma nic dłuzszego.
    Ale dzięki stabilizacji matrycy to body to ciekawa opcja.
    Jakby chcieć być precyzyjnym to jest lustrzany AF 500/8 który wbrew mitom sprawuje się wyśmienicie (jeśli by nie liczyć "specyficznego" bokeh)
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Jakby chcieć być precyzyjnym to jest lustrzany AF 500/8 który wbrew mitom sprawuje się wyśmienicie (jeśli by nie liczyć "specyficznego" bokeh)
    proszę Cię... ten lustrzany to dla eksperymentatorów jest na rynku coraz więcej teleobiektywów niezależnych producentów z bagnetem A, w cenie ok.3tys.można kupić i S100-300 i T200-500. Jednak żadne szkło Sigmy z bagnetem A nie ma silnika HSM Pamiętam ile wysiłku włożyłem by ściągną z Niemiec kupioną na ebay S70-200/2,8 za równowartość 2,4k zł(bez osłony i mocowania stawtywu). Jego alternatywą jest SSM 70-200/2,8G za ponad 7tys.zł.
    Ja uciekłem z Minolty właśnie z powodu braku tele. Nowa A700 wydaje się być interesująca na niskich ISO, powyżej 1600 szum to kolorowe plamy. Znam wiernych "wyzwnawców" systemu śp.Minolty, którzy podobnie jak ja zanabyli N czy ostatnio C40D zaś na Forum KKM pozostali sami ortodoksi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    Znam wiernych "wyzwnawców" systemu śp.Minolty, którzy podobnie jak ja zanabyli N czy ostatnio C40D zaś na Forum KKM pozostali sami ortodoksi.
    Ditto. :/ Ja też uciekłem, Sony jest po prostu za drogie...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Sony jest po prostu za drogie...
    i to jest w tym wszystkim najdziwniejsze. Jako system mający najwięcej "braków" jak body segmentu pro, długich tele itp, które by dawały prestiż marce powinni miec w roli magnesu niskie ceny. A nie mają. Dziwna polityka, ale to nie moje zmartwienie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

i to jest w tym wszystkim najdziwniejsze. Jako system mający najwięcej "braków" jak body segmentu pro, długich tele itp, które by dawały prestiż marce powinni miec w roli magnesu niskie ceny. A nie mają. Dziwna polityka, ale to nie moje zmartwienie.
    Moje już też nie, jako, że właśnie 10 minut temu otworzyłem paczkę z S5 Pro. :D
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Jacku ja myślę że póki co oni leją na rynek pro i semi pro. Teraz pewnie wypuszczą kolejną wydmuchę - mówi się, że ma być nawet coś poniżej D40 - kilka kolejnych słoików i będą walczyć o rynek. Pasjonaci będą musieli się uzbroić w cierpliwość w tym systemie.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

ale ja nie piszę o cenach tego czego nie ma czyli 600/4 itp, ale cenach tego co jest - dla amatorów i semipro. Cena 85/1.4 kiedyś na allegro mnie zaszokowała - był za 1800 używka ideał (nie było chętnych), ale nowe są droższe od nikkora. Jaki stąd wniosek? Szkła z nieco wyższej półki są nie chodliwe. Zawodowców w tym systemie niewielu i tak pewnie zostanie. W systemie sony są dziury i cena nie zachęca.

Domyślnie

ale ja nie piszę o cenach tego czego nie ma czyli 600/4 itp, ale cenach tego co jest - dla amatorów i semipro. Cena 85/1.4 kiedyś na allegro mnie zaszokowała - był za 1800 używka ideał (nie było chętnych), ale nowe są droższe od nikkora. Jaki stąd wniosek? Szkła z nieco wyższej półki są nie chodliwe. Zawodowców w tym systemie niewielu i tak pewnie zostanie. W systemie sony są dziury i cena nie zachęca.
    Zdobycie używki 85/1,4 to nie lada sztuka i aktualnie ceny ~2500zł nikogo nie dziwią. Z nowych... jest only Zeiss 85/1,4 za 4200zl. Ale pamiętajmy że wynieść niezły system z nielada dołku w którym sięznalazł to zadanie na więcej niż rok czy dwa. Zobaczymy co przyniesie PMA i rok 2008 (oprócz A900, następcy A100, ZA 24-70/2,8 i 70-300/4-5,6 G SSM)
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów