Szukaj
z tego testu sa najcenniejsze porównania do D300, kuchennymi drzwiami mozna się dowiedziec o paru parametrach D300. Szkoda, że nie ma podanej rozpietości tonalnej D300, a D200. Ale pare parametrów mozna zobaczyć. Szumy itp
Co do alfy - nieźle wygląda. Chyba lepiej niz C 40D. Szkoda, że Sony ma taką kiepską ofertę szkieł - w szczególności brak długich tele. Jest tylko 300/2.8, nie ma wersji tańszej 4,0, nie ma nic dłuzszego.
Ale dzięki stabilizacji matrycy to body to ciekawa opcja.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
proszę Cię... ten lustrzany to dla eksperymentatorówjest na rynku coraz więcej teleobiektywów niezależnych producentów z bagnetem A, w cenie ok.3tys.można kupić i S100-300 i T200-500. Jednak żadne szkło Sigmy z bagnetem A nie ma silnika HSM
Pamiętam ile wysiłku włożyłem by ściągną z Niemiec kupioną na ebay S70-200/2,8 za równowartość 2,4k zł(bez osłony i mocowania stawtywu). Jego alternatywą jest SSM 70-200/2,8G za ponad 7tys.zł.
Ja uciekłem z Minolty właśnie z powodu braku tele. Nowa A700 wydaje się być interesująca na niskich ISO, powyżej 1600 szum to kolorowe plamy. Znam wiernych "wyzwnawców" systemu śp.Minolty, którzy podobnie jak ja zanabyli N czy ostatnio C40D zaś na Forum KKM pozostali sami ortodoksi.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Pozdrawiam
Marcin
ale ja nie piszę o cenach tego czego nie ma czyli 600/4 itp, ale cenach tego co jest - dla amatorów i semipro. Cena 85/1.4 kiedyś na allegro mnie zaszokowała - był za 1800 używka ideał (nie było chętnych), ale nowe są droższe od nikkora. Jaki stąd wniosek? Szkła z nieco wyższej półki są nie chodliwe. Zawodowców w tym systemie niewielu i tak pewnie zostanie. W systemie sony są dziury i cena nie zachęca.
Zdobycie używki 85/1,4 to nie lada sztuka i aktualnie ceny ~2500zł nikogo nie dziwią. Z nowych... jest only Zeiss 85/1,4 za 4200zl. Ale pamiętajmy że wynieść niezły system z nielada dołku w którym sięznalazł to zadanie na więcej niż rok czy dwa. Zobaczymy co przyniesie PMA i rok 2008 (oprócz A900, następcy A100, ZA 24-70/2,8 i 70-300/4-5,6 G SSM)
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Skontaktuj się z nami