Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Dobre szkło do tego korpus warto by zapinać, a nie "KIT"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Dobre szkło do tego korpus warto by zapinać, a nie "KIT"
    Tymczasowo to i Kit 18-70/f3.5-4.5G ED-IF AF-S DX Zoom Nikkor będzie ok ,
    D300 napewno nie-ograniczy te szkiełko bo ISO można podnieś wyżej niż 800
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 16-12-2007 o 23:46

Domyślnie

d200 sprzedawane było z 18-200, nikt z tego wielkiego halo nie robił, pewnie podobne zestawy pojawią się z d300

w przedziale < 70 AFs 18-70 > AFs18-200 VR (minimalnie, opieram się na opiniach z sieci) więc nie widzę powodu, dlaczego nie miałby się spisać z d200/d300. Bo używki chodzą po 500pln? To dobre szkło i po prostu tanie. Mało tego tak jak napisał przedmówca, możliwość podbicia iso czyni je jeszcze bardziej atrakcyjnym ze względu na szybki AFs.
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    Tymczasowo to i Kit 18-70/f3.5-4.5G ED-IF AF-S DX Zoom Nikkor będzie ok ,
    D300 napewno nie-ograniczy te szkiełko bo ISO można podnieś wyżej niż 800
    Ale co tu ma ISO do możliwosci optycznych szkła, genstosci optycznej materiałów z którego zostalo wykonane, rozdzielczości szkła ????? i wsyzstkiego co sie wiaze z dobrym odwzorowaniem i plastyką.
    Tanie zoomy do tanich aparatów. Drogie zoomy do drogich aparatów i nie ma się co oszukiwać, ze np tamron 17-50 działa D3 bo działa , ale jak ......

Domyślnie

Na początek jak dla laika w świecie optyki nikona to zdecydowanie 18-70 F3.5-4.5 ED-IF AF-S, sam mam takiego a i spore grono uzywa go z przeróżnymi puszkami od D70, D70S, D80, D200 i nawet D300. Używkę możesz mieć za 500-600 PLN.
    Od biedy możesz się skusić na N 18-200 VR taki uniwersalny, ale ja uważam że jak coś jest do wszystkiego (18mm i 200mm) to jest do niczego. No ale to moje zdanie.
    Serdeczności! A co do sprzętu to D5300 | Sigma 18-35 F1.8 Art | N10-20 | N70-300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyetya Zobacz posta
    d200 sprzedawane było z 18-200, nikt z tego wielkiego halo nie robił, pewnie podobne zestawy pojawią się z d300
    Już są
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...al_Camera.html

Wygląda na to, że specjaliści Nikona są idiotami dokładając taki obiektyw do najwspanialszego D300
    Przecież to profanacja tego aparatu.
    Może powinni poczytać opinie na forum i się nieco podszkolić
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Już są
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...al_Camera.html

Wygląda na to, że specjaliści Nikona są idiotami dokładając taki obiektyw do najwspanialszego D300
    Przecież to profanacja tego aparatu.
    Może powinni poczytać opinie na forum i się nieco podszkolić
    hehehe
    sorki nie mogłem się powstrzymać, to było błyskotliwie, a ten typ ironicznej złośliwości po prostu uwielbiam. Jak mówią, złośliwość to cecha ludzi inteligentnych. Pewnie dlatego tak wiele jej na forum, hehe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aiuen Zobacz posta
    Na początek jak dla laika w świecie optyki nikona to zdecydowanie 18-70 F3.5-4.5 ED-IF AF-S, sam mam takiego a i spore grono uzywa go z przeróżnymi puszkami od D70, D70S, D80, D200 i nawet D300. Używkę możesz mieć za 500-600 PLN.
    Od biedy możesz się skusić na N 18-200 VR taki uniwersalny, ale ja uważam że jak coś jest do wszystkiego (18mm i 200mm) to jest do niczego. No ale to moje zdanie.
    Ciekawe jest to, że negatywnie o 18-200VR piszą przeważnie osoby, które go nigdy nie miały podpiętego do body. Hmm...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Ciekawe jest to, że negatywnie o 18-200VR piszą przeważnie osoby, które go nigdy nie miały podpiętego do body. Hmm...
    no nie oszukujmy się, największą zaletą 18-200VR jest jego uniwersalność,VR i przyzwoita jakość optyczna, ale tylko przyzwoita
    w stosunku do kita 18-70 w jego przedziale, jest jednak trochę gorszy, np. ostrość, aberracja chr., czy praca na rogach zdj., lepszy jest w regularniejszej "beczce" i w możliwościach jakie daje VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Pewnie takie też, jak to na forum.
    Swego czasu trochę robiłem nim zdjęć - to tylko uniwersalny, lepszy kit.
    Gdyby nie VR to nikt by go nie kupił za tą cenę.
    Ale przy 1500 to już stosunek jakość/cena jest b.dobra.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów