Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Adak Zoom lampy, nie ważne czy do DX, czy FX, jest liczony przy założeniu że lampa jest w tej samej orientacji przestrzennej co kadr. W tym wynalazku warunek jest spełniony przy kadrach poziomych. W pionie, kadr jest pionowy (ale masło, maślane), ale lampa ma palnik i tak ustawiony poziomo.
    Oczywiście masz racje - nie wiem czemu to pominąłem
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

No i kupa bracket mi szybko potrzebny, a tu w fotohobby sie skonczyly...
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Dzisiaj przyszedł bracket poszły w ruch pilniki, brzeszczoty, śrubka ze starego futerała od zenita, kilka podkładek, taśma, trytytytki (opaski zaciskowe ), kombinerki i przystosowałem bracket tak jak trzeba
    Zaraz mam temat do sfotografowania, wiec zobaczymy jak w praktyce sie sprawdzi

małe pytanko, te śruby manfrotto to mozna kupic oddzielnie? czy razem z płytką? bo dzisiaj w sklepie widzialem tylko z płytkami, no ale 70 zł za to nie dam
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phantomek Zobacz posta
    małe pytanko, te śruby manfrotto to mozna kupic oddzielnie? czy razem z płytką? bo dzisiaj w sklepie widzialem tylko z płytkami, no ale 70 zł za to nie dam
    Do samej śruby, to się "ordżinal dżapanis" za 20pln kupuje. Jak na śrubkę to i tak za dużo, ale w porównaniu z 70zł.
    Pokaż to swoje "home made".
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Eeee? 70pln za płytkę? Ciut drogo...

Ja za 20pln kupowałem, a i tak teraz używam zwyklej calowej śruby z odpowiednia główką...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Z tym "efektem" miałem do czynienia tylko raz. Fociłem chrzciny. Kościół był wysoki, ale o powierzchni kawalerki. Podstawowym szkłem stało się w tym przypadku 12-24. Na lampie dodatkowo promax ultrasoft, co podniosło jeszcze konstrukcję błyskacza. I na szerszych pionowych kadrach, z małej odległości miałem na dole, tylko światło zastane. Szczęście że niewiele takich kadrów zrobiłem, bo miałbym "purpurę, przed ludźmi"
    Jest jeszcze jedna wada tak małego bracketu. Przy Stroboframe lampa jest oddalona dalej od aparatu i występowanie efektu czerownych oczu jest dużo mniesze niż przy lampie blisko aparatu.
    Oczywiście jak ktoś lubi walić stroboskopem przd zdjęciami to nie ma to znaczenia.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna wada tak małego bracketu. Przy Stroboframe lampa jest oddalona dalej od aparatu i występowanie efektu czerownych oczu jest dużo mniesze niż przy lampie blisko aparatu.
    Oczywiście jak ktoś lubi walić stroboskopem przd zdjęciami to nie ma to znaczenia.
    Z tym to akurat nie miałem żadnego problemu. Lampa jest na tej samej wysokości co sanki w body, a promax podnosi wysokość całego zestawu.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

phantomek - i jak się sprawdza "wynalazek" w praktyce ?
    Może zapodasz jakieś fotki zestawu ?
    MarcinWilk

Domyślnie

postanowiłem że przyszedł czas na zakup brecketa i teraz mam takie pytanie do was czy wiecie gdzie można kupić ten model http://www.fotohobby.com.pl/product_...roducts_id=478 bo w tym sklepie akurat nie ma i czy D3 będzie z nim współpracowała albo prosze o jakieś doradzenie który brecket do D3 tak żeby nie trzeba było przerabiać

Domyślnie

To ten z machaniem aparatem? Ja bym go nie wziął.

Albo taki najzwyklejszy i przerobić, albo PressT i dobrze przykręcić

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów