Close

Strona 81 z 83 PierwszyPierwszy ... 31717980818283 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

przy iso3200 d3 kontra 1dmk3 widzę sporą przewagę nikona. im wyżej, tym większą... Trzeba przyznać że w klasie puszek reporterskich, odwróciły się role... canon ma co gonić. Ale zakładając, że 1dmk3 dopiero wszedł na rynek, nie ma co liczyć na szybką zamianę miejsc.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    przy iso3200 d3 kontra 1dmk3 widzę sporą przewagę nikona. im wyżej, tym większą... Trzeba przyznać że w klasie puszek reporterskich, odwróciły się role... canon ma co gonić. Ale zakładając, że 1dmk3 dopiero wszedł na rynek, nie ma co liczyć na szybką zamianę miejsc.
    Pewien "odkrywca" z CB powiada, że Canon od dawna ma w "sejfie" coś co pozwoliłoby wypuścić "kilera" tyle, że mu na tym nie bardzo zależy... co wy na to ? Muszę powiedzieć, że nieźle się ubawiłem czytając takie i podobne teksty.
    "...co to za życie jak się nie ma czasu na życie..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Pewien "odkrywca" z CB powiada, że Canon od dawna ma w "sejfie" coś co pozwoliłoby wypuścić "kilera" tyle, że mu na tym nie bardzo zależy... co wy na to ? Muszę powiedzieć, że nieźle się ubawiłem czytając takie i podobne teksty.
    Canon ma pewnie kilka takich sejfów ...hehe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    żCanon od dawna ma w "sejfie" coś co pozwoliłoby wypuścić "kilera" tyle, że mu na tym nie bardzo zależy... co wy na to ?
    chyba zgubili klucze do tego sejfu
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacku, muszę Ci pogratulować cierpliwości w dyskusji na CB , zamierzałem wlączyć się ale jak zauważyłem twoją obecność to byłem spokojny o argumentację...koniec OT a teraz z normalnej beczki....czy masz jakąś wiedzę na temat obrazowania D3 z N80-200/2,8 ED w porównaniu do AF-S80-200/2,8 VR ? czy jest duża różnica ? Na matrycy DX porównanie nie było by tak wiarogodne.
    Pozdrawiam
    "...co to za życie jak się nie ma czasu na życie..."

Domyślnie

nie, mam tylko 70-200VR
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Galeria zdjęć z LetsGoDigital:
    http://www.letsgodigital.org/html/re...o-gallery.html
    Sporo. Są różne czułości a do tego wszystko dostępne w NEFach
    Ostatnio edytowane przez fotofun ; 07-12-2007 o 08:51
    Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełek
    Kilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/

Domyślnie

Kurczę, ogladam te foty z D3 i jakoś mam niedosyt. Szumy oczywiście małe, ale brakuje mi zdjęć które spowodowałyby tzw. 'opad szczeny' :] Jakoś te sample nijakie, brakuje mi tego fajnego kontrastu i koloru z poprzednich modeli Nikona. Zróbcie jakieś dobre foty, ja wiem, ze pogody nie ma, no ale to choć studyjne ..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

no wlasnie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Kurczę, ogladam te foty z D3 i jakoś mam niedosyt. Szumy oczywiście małe, ale brakuje mi zdjęć które spowodowałyby tzw. 'opad szczeny' :] Jakoś te sample nijakie, brakuje mi tego fajnego kontrastu i koloru z poprzednich modeli Nikona. Zróbcie jakieś dobre foty, ja wiem, ze pogody nie ma, no ale to choć studyjne ..
    jak szukasz takich zdjęć to proponuje rzucić okiem na galerię dobrego fotografa. bo d3 to aparat on tylko zapisuje to co widzi fotograf, sam nic nie zrobi. Opad szczeny jest dzięki fotografowi, a nie aparatowi.

Strona 81 z 83 PierwszyPierwszy ... 31717980818283 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów