Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kurczę, ogladam te foty z D3 i jakoś mam niedosyt. Szumy oczywiście małe, ale brakuje mi zdjęć które spowodowałyby tzw. 'opad szczeny' :] Jakoś te sample nijakie, brakuje mi tego fajnego kontrastu i koloru z poprzednich modeli Nikona. Zróbcie jakieś dobre foty, ja wiem, ze pogody nie ma, no ale to choć studyjne ..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

no wlasnie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Kurczę, ogladam te foty z D3 i jakoś mam niedosyt. Szumy oczywiście małe, ale brakuje mi zdjęć które spowodowałyby tzw. 'opad szczeny' :] Jakoś te sample nijakie, brakuje mi tego fajnego kontrastu i koloru z poprzednich modeli Nikona. Zróbcie jakieś dobre foty, ja wiem, ze pogody nie ma, no ale to choć studyjne ..
    jak szukasz takich zdjęć to proponuje rzucić okiem na galerię dobrego fotografa. bo d3 to aparat on tylko zapisuje to co widzi fotograf, sam nic nie zrobi. Opad szczeny jest dzięki fotografowi, a nie aparatowi.

Domyślnie

Jest już porównanie D3, D300 i 1DsMIII na Luminous Landscape
    http://www.luminous-landscape.com/es...mparison.shtml

EDIT:Liczyłem na coś ciekawszego, marka LL w końcu zobowiązuje

EDIT 2: I jeszcze tu: http://nikongear.com/smf/index.php?topic=7074.0 tym razem Bjørn Rørslett prezentuje swoje wnioski w temacie szumów na rożnych czułościach.
    Ostatnio edytowane przez fotofun ; 07-12-2007 o 19:43
    Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełek
    Kilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/

Domyślnie

Ale co to jest za test.. Kolejne zdjęcia pstrykane na szybko spod kaftana, żeby nikt nie widział... Jedyne fajne zdjęcia jakie do tej pory widziałem, to ze strony Nikona + Indianin..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

guu
    Gość

Domyślnie

Chłopcze, to jest stare i juz nie aktualne a w dodatku nie do konca prawdziwe. Zajmij sie lepiej swoim nikosiowym badziewiem a nie smiej sie ze canonowi sie noga podwinela. A jesli juz porownujesz cos do czegos to 1Ds III ktoremu nikon D3 do piet nie dorasta.

Kazdy przedszkolak wie ze 2 letni staruszek 5D ma lepsza matryce od nowki nikona D3 (uszczelnienia, dobry fokus na strone nikona) ale to wszystko co dobre mozna powiedziec. A roznica w technologi 2 lata. Heh.

Zycze milego dnia. Pozdro.

Domyślnie

Przygadał kocioł garnkowi heheheh specjalnie sie zarejestrowałeś byto napisać hahahahahah

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guu Zobacz posta
    Kazdy przedszkolak wie ze 2 letni staruszek 5D ma lepsza matryce od nowki nikona D3
    raczej pitolisz waść - a piszę po macaniu D3 na roadshow obu puszek z 24-70 .... Czepiłbym się w tej matrycy (D3) innych spraw.

Swoją drogą -co rozumiesz przez lepszą ??

PS
    Kupisz mojego 5D z 24-70 i gripem po 5 stycznia 2008 ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guu Zobacz posta
    Chłopcze, to jest stare i juz nie aktualne a w dodatku nie do konca prawdziwe. Zajmij sie lepiej swoim nikosiowym badziewiem a nie smiej sie ze canonowi sie noga podwinela. A jesli juz porownujesz cos do czegos to 1Ds III ktoremu nikon D3 do piet nie dorasta.

Kazdy przedszkolak wie ze 2 letni staruszek 5D ma lepsza matryce od nowki nikona D3 (uszczelnienia, dobry fokus na strone nikona) ale to wszystko co dobre mozna powiedziec. A roznica w technologi 2 lata. Heh.

Zycze milego dnia. Pozdro.
    guu chłopcze bo tak się chyba należy do ciebie zwracać skoro sam używasz takiej terminologii a ile fotek zrobiłeś D3'ką, że wyciągasz takie wnioski i jak bardzo znasz się na sensorach - bo chyba guru w tym temacie jesteś skoro się tak ambitnie wypowiadasz? Jakie masz najwyższy odpowiednik ISO w canonie?
    Już gdzieś wcześniej stwierdziłem, że poza FF i ISO nikon jakąś cudowną technologią się nie wykazał - i zakładam że nowy canon będzie go lał na każdej linii - no może poza wysokimi ISO... Jak narazie jednak nikon leje canona i to ostro - i nie zwalaj tutaj nic na soft bo gdyby to był soft to spoceni po same pięty z pracy programiści canona już byli by blisko ISO 1 milion

btw. 1 abym nie musiał pisać tego za kilka postów - spodziewam się w przyszłym roku nowego nikona jakiegoś s albo X i spodziewam się też nowego softu a tu może się dużo wydażyć

3m się canona - chłopcze i niech ci z nim będzie dobrze - ja narazie poczekam z D3 jeszcze kilka miesięcy - jak narazie nie jestem przekonany do wydawania takiej kasy za "taką" puchę - wole szkła

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów