Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Domyślnie

Tak - śrubę muszę zmienić na Manfrotka, ale nie przeszkadza aż tak bardzo żebym musiał to robić teraz

Co do linii lampy i szkła: D200 jest chyba wymiarowo tak samo jak D2x, jest tam kilka śrub do regulacji, ale sadze ze żadna nie będzie dobra. Trzeba po prostu nawiercić własną w dobrym miejscu - i tyle.
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

Dzieki wielkie za info.
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Nie ma sprawy - mam nadzieje ze komuś sie watek przyda.

Aporpos jeśli Ty Phantomku, lub ktokolwiek czytający ten watek ma inne brackety (Rotator, T-Press) to zachęcam do dzielenia sie opiniami.
    Gro moich znajomych ma T-Pressy, ale ja akurat nie trafiłem i go nie sprowadziłem z USA.
    Ale sadze, ze na opinie będą chętni

Domyślnie

Nie posiadam żadnego, dopiero zamierzam kupić najpierw pójde w ten który Ty masz, zobaczymy jak sie sprawdzi
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adak Zobacz posta
    Nie ma sprawy - mam nadzieje ze komuś sie watek przyda.

Aporpos jeśli Ty Phantomku, lub ktokolwiek czytający ten watek ma inne brackety (Rotator, T-Press) to zachęcam do dzielenia sie opiniami.
    Gro moich znajomych ma T-Pressy, ale ja akurat nie trafiłem i go nie sprowadziłem z USA.
    Ale sadze, ze na opinie będą chętni
    Jest ci u mnie ten drugi wynalazek z "fotohobby". By to zagadało z SC-17 musiałem dorobić odpowiednią śrubę. Orginał był metryczny, a w kablu jest typowo statywowy 1/4". Po za tym wyprowadziłem kabel z boku kostki. Mimo wszystko trochę to "gibkie" jest.
    Ostatnio edytowane przez szymony ; 29-11-2007 o 17:57
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Jest ci u mnie ten drugi wynalazek z "fotohobby". By to zagadało z SC-17 musiałem dorobić odpowiednią śrubę. Orginał był metryczny, a w kablu jest typowo statywowy 1/4". Po za tym wyprowadziłem kabel z boku kostki. Mimo wszystko trochę to "gibkie" jest.
    Z ta śruba - klasyka. Dlatego oryginał zastąpiłem manfrotkiem.

Swoja droga - możesz pokazać parę zdjęć tego zestawu? Jak to sie trzyma? Mocowanie do puszki ma... egzotyczne

Domyślnie

Czyli pierwsze co musze zrobic to zmienic srube tą co tam jest na jakąs inną? z pasującym gwintem ??

Domyślnie

ale to wielkie
    ja bym nie mogł z czymś takim pracować, wolę listwy i lampa jest nad obiektywem w pionie idealnie
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoGRAFIK Zobacz posta
    ale to wielkie
    ja bym nie mogł z czymś takim pracować, wolę listwy i lampa jest nad obiektywem w pionie idealnie
    A w poziomie nie

Phantomek - tak, musisz zamienić metryczną na calową.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adak Zobacz posta
    Z ta śruba - klasyka. Dlatego oryginał zastąpiłem manfrotkiem.

Swoja droga - możesz pokazać parę zdjęć tego zestawu? Jak to sie trzyma? Mocowanie do puszki ma... egzotyczne
    W moim egzemplarzu, manfrotka się niestety nie sprawdzi. Konstrukcja tego wynalazku jest taka, że śruba musi być z łbem stożkowym i chować się całkowicie w części obrotowego ramienia.
    Foty, mogę zapodać jeżeli będzie zainteresowanie, na pikczersy z comurki Może w niedzielę trochę czasu znajdę na "gripową sesję".
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów