Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

hmm.. w takim razie czas na nowa partycje :]
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    a ja mam wrazenie, ze CS3 chodzi mi duzo stabilniej niz CS2 przy pracy z duzymi plikami (mam tylko 1GB ramu).
    Moze to tylko wrazenie :]
    CS3 na C2D mz. po prostu do-d...-ca. Byłem niereformowalnym użytkownikiem wersji 7 i późniejsze CS-y lekce-sobie-ważyłem. Natomiast nieopatrznie postawiłem sobie triala CS3, żeby odtworzyć plik od klienta - i tu mnie mieli, kanalie. To samo Illustrator, choć inna rzecz, że używana przeze mnie wersja 10 była wyjątkowo mulasta. Szkoda, że do InDesigna już się łaskawcy tak nie przyłożyli, muli wręcz przeokropnie.

Domyślnie

IMO podobnie z Bridgem - ja akurat go uzywam, i ten z CS2 po porazka w porownaniu do tego z CS3. Rany, jak to fajnie, ze za free dostalem apgrejda do CS3
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

O Bridge-u nawet nie wspomnę, bo dopiero zacząłem go używać. Nb. w momencie, kiedy zacząłem go używać wybiła czarna godzina dla pozostałych konwerterów RAW - ogólnie po wejściu CS3 ten diaboliczny koncern całkowicie przejął władzę nad mą duszą. Nie było lekko - zajęło to skurczybykom trochę lat, musieli po drodzę wykończyć kilku konkurentów, ale dopieli swego - nosa nie wyściubiam poza środowisko Adobe...

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Ja się chyba przesiądę ponownie na PS 7 :/ . Srał pies te parę opcji więcej w CS-ach. I tak z 1/20 możliwości tylko korzystam - co sobie będę nerwy psuł. PS 7 ruless...

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Szkoda, że do InDesigna już się łaskawcy tak nie przyłożyli, muli wręcz przeokropnie.
    Masz porównanie pomiędzy Indykami CS2 i CS3? Trójka strasznie muli? A co z pracą - ogólnie lepiej się pracuje na trójce, czy raczej nie przesiadać się i zostać przy CS2?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Masz porównanie pomiędzy Indykami CS2 i CS3? Trójka strasznie muli? A co z pracą - ogólnie lepiej się pracuje na trójce, czy raczej nie przesiadać się i zostać przy CS2?
    Nie mam, bo przesiadłem się z "CS -1" - tzn. z InDesigna 2.0. Z tym "strasznym muleniem" to może przesadziłem, ale skwarek 3.31 to też nie jest. Inna sprawa, że rozpoznanie bojem wykonałem składając 24 stronicowy dokument (po 15 przezroczystych psd-ków na stronie, sporo wektorów), więc trochę mu dałem popalić. Ale odniosłem wrażenie, że jakby trochę długawo myśli nad wyświetlaniem składek...

bombel
    Gość

Domyślnie

Taa, widzę, że miał nad czym myśleć. Z czasem pewnie spróbuję CS3, choć już poznałem narowy CS2 i pracuje mi się w miarę komfortowo, więc nie czuję palącej potrzeby przesiadki.

Umysł umysłem, a serce nie sługa i czasem mnie korci, żeby już teraz spróbować... Anyway, dzięki za info!

Domyślnie

Windows xp 32 bit obsługuje jedynie 3 GB ramu. Wkładanie do komputera więcej niż 3 GB ramu mija się z celem. Najlepszym wyjściem jest utworzyć odzielną partycję na plik wymiany (pamięć wirtualna), której windows używa bez względu na to ile mamy RAM w naszym komputerze. Gdy plik wymiany będzie na jednej niezależnej partycji, to zapobiegnie to defragmentacji pliku wymiany w trakcie wykonywania operacji przez Windowsa, gdyż będzie on w jednym kawałku, a nie porozrzucany na dysku C. Przyspieszy to zarazem wykonywanie wszelkich operacjii na komputerze. Zaleca się, żeby oddzielna partycja na plik wymiany wyglądała w następujący sposób ilość RAM X 1,5.
    Dobrze jest też czyścić partycję systemową z różnych niepotrzebnych śmieci, które produkują windows i inne programy w trakcie wykonywania na nich operacji. To również przyspieszy nasz komputer.
    Ostatnio edytowane przez freefly ; 28-11-2007 o 02:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    To moze sie dolacze do odpowiedzi. Uzywalem wszystkich wersji ID (oprocz tej "najpierwszej"). W kazdym badz razie -- podobnie jak z Photoshopem -- CS3 mimo pewnych sytuacji, w ktorych wydaje sie, ze jest wolniejsza, ogolne odczucie jest takie, ze dali kopa. Ficzery ID CS3 tez raczej nie do przecenienia. Dzieki GREPowi -- nie trzeba juz sie bawic w jakies dziwne pluginy (a tym bardziej dodatkowo za nie placic) do usuwania wiszacych spojnikow. Swietnie dzialajace przypisy, import wlasnych dokumentow (co wczesniej bylo nie do pomyslenia), numerowanie list podobnie jak w Wordzie, efekty dla obiektow jak w Photoshopie (ze o gradient feather nie wspomne), prevki stron, etc. Poskladalem juz w nim ksiazke 150 stron (z masa tabel i setkami przypisow), jakis tomik wierszy, album foto i ze dwa numery miesiecznika. Do CS2 juz bym nie wrocil.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów