Close

Strona 66 z 83 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    A o czymś do cholery trzeba czasem pogadać
    Taaaa ... zwłaszcza kiedy na dworze zimno, ciemno i do domu daleko. Poza tym codziennie przecierasz oczy, pierwsze co robisz to otwierasz kompa i wchodzisz na stronę sprawdzić czy są nowe zabawki, a tu nic ... Te kilka dni dla niektórych będą bardzo długie ... jest więc czas by liczyć ludzi na trybunach zrobionych tym 14-24. Kiedy jednak popatrzyłem na te zdjęcia jeszcze raz .... pomyślałem sobie, że jeśli tak jest na prawdę to ... D3 zadowoli wielu, na wiele lat.

Pozdrawiam
    Remek

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=25639371

Czyzby fotopolis sie pomylilo i dalo faktycznie zle foty [czyt. z przedprodukcyjnego Nikosia]? a moze ja nie wiem o co mu chodzi niech ktos sprawdzi te EXIFy bo zolty net zamula i zanim otworze jakies zdjecie to D3 bedzie mial juz rok

A moze wersja finalna ma firmware v0.36?

p.s. nie smiejcie sie z mojego ang, bo ostatni raz uzywalem go jakies 80 lat temu

p.s.#2. Wlasnie zauwazylem ze Microsoft RAW Viewer otwiera nefy z D3 [tzn otworzyl te z fotopolis] a nigdy wczesniej tego nie robil [czyt. nie otwieral tych nefikow ktore lataly wczesniej po necie] robi sie coraz smieszniej
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 16-11-2007 o 17:37

Domyślnie

Chyba najlepsze jest to, że ... temat przerósł twórców Mam takie nieodparte wrażenie bo gdyby w fotopolis wiedzieli, że za chwile cały świat będzie czytał pierwszy oficjalny światowy test lustra D3 to aautor przyłożyłby się do wykonania lepszych technicznie zdjęć (zwłaszcza z wesela oddają typowy polski klimat i dalej utwierdzają świat w przekonaniu, że Polska to = impreza, dobra popitka i zagryzka). Przepraszam za swoje sarkastyczne uwagi ale ... mogło być zdecydowanie lepiej. Mam jednak nieodparte wrażenie, że chcieli być pierwsi. Chwała za to ale ... gdyby popracować nad plenerowymi zdjęciami było by najlepiej i najszybciej na świecie. Teraz ... w kontekście v0.36 test staje się mało wiarygodny.

Pozdrawiam
    Remek - maruda

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

http://www.pbase.com/photochoi/monkeys_d3 fakt ze male ale... to tak dla rozluznienia atmosfery

Domyślnie

Najlepsze jest to, że ... te zdjęcia z D3 są bardzo zróżnicowane. Np. te z małpą są takie jakby je robił niewidomy ... Natomiast gro z nich (robionych przez profi) są po porstu rzucające na kolana. No cóż ... fajne są zdjęcia na Dave Black Photography bo tam widać, że gościu wyciskał podobnej jakości zdjęcia z D200

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Np. Zobacz tą galerię: http://www.pbase.com/yp8/pad_gallery oglądaj zdjęcia i ... powiedz, które jest wykonane D3 (oczywiście nie patrz na opisy zdjęć). Prawdopodobnieństwo jednoznacznej odpowiedzi wynosi P=0.1 Oczywiście mówię o sensie kupowania D3 do zastosowań takich jak publikacja w internecie bo zdaję sobie sprawę, że już gdyby drukować duże powiększenie to różnice będą znaczne.

Pozdrawiam
    Remek

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Mialem isc spac ale jeszcze musialem cos zrobic...

Sprawdzilem poczte i przyszla odpowiedz na maila ktorego wyslalem do autora testu na fotopolis.

W odpowiedzi na pytanie czy zdjecia pochodza z produkcyjnej wersji D3, dostalem taka odpowiedz -> tak, ale to nie byl ostateczny firmware...

Nie wiem jak to rozumiec [moze dlatego ze pora pozna, od 1,5h sobota ] bo dla mnie wersja produkcyjna to raczej taka ktora ma firmware >=1.0, a wszystkie ktore mialy 0.36 itp to przedprodukcyjne...

Co ciekawe pojawiaja sie zdjecia z D300 z firmware 1.0 wiec... no ale nic - zostawiam to Wam

Dobranoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Mialem isc spac ale jeszcze musialem cos zrobic...

Sprawdzilem poczte i przyszla odpowiedz na maila ktorego wyslalem do autora testu na fotopolis.

W odpowiedzi na pytanie czy zdjecia pochodza z produkcyjnej wersji D3, dostalem taka odpowiedz -> tak, ale to nie byl ostateczny firmware...

Nie wiem jak to rozumiec [moze dlatego ze pora pozna, od 1,5h sobota ] bo dla mnie wersja produkcyjna to raczej taka ktora ma firmware >=1.0, a wszystkie ktore mialy 0.36 itp to przedprodukcyjne...

Co ciekawe pojawiaja sie zdjecia z D300 z firmware 1.0 wiec... no ale nic - zostawiam to Wam

Dobranoc
    widać, że kolega nie informatyk... wersja produkcyjna to ta z którą się wyrobią do wydania - takie są realia

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    widać, że kolega nie informatyk...
    To prawda jestem elektronikiem

Chodzilo mi tylko o to ze fotopolis chyba sie pospieszylo - mysle ze Nikon po ostatniej 'wpadce' z bandingiem ma na uwadze to ze firmware musi byc dopracowany zeby znowu nie bylo jajek [a tu pojawiaja sie glosy ze jest problem z iso25600 ]. Ale w sumie co ja sie tam bede przejmowal ide na sniadanie dzien dobry

p.s. Na dpr wszyscy sie ciesza ze fotopolis zrobilo test i oczywiscie kazdy sie smieje z procentowego wyniku
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 17-11-2007 o 02:15

Domyślnie

ja teraz trochę na poważniej. soft mają już zamknięty na pewno - teraz pracują nad aktualizacją - to normalna procedura, że zamyka się wersje na ileś tyg przd wypuszczeniem testuje i ew poprawia błędy. Jeśli wyskoczy jakiś duży to się go ew dodaje do zamkniętej wersji, ale tam już się rewolucji nie robi. nikon może nie wrzucił go do tego co mieli na fotopolis, bo podejżewam, że puszka trochę po świecie jeździła zanim do nich dotarła. Trzeba uwzględnić, że już trochę puszek wyprodukowali i pewnie niedługo po pojawieniu się d3 będzie aktualizacja - normalka.

Strona 66 z 83 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów