Close

Strona 64 z 83 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    tego też chyba jeszcze nie było ? http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-8745-9153
    No to jest o czym myśleć za dnia i śnić po nocach

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    tego też chyba jeszcze nie było ? http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-8745-9153
    Pięknie )) Choć wydaje mi się, że niektóre kadry wyglądałyby jeszcze lepiej bardziej doświetlone.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 16-11-2007 o 11:41
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Na 14mm mydło. Mam nadzieję, że to tylko f/2.8...

Domyślnie

Generalnie to nie napalałbym się zbytnio na 14 mm To, że będzie ... gorzej niż na 24 mm było wiadomo

Domyślnie

Skoro na 12mm w 12-24 da się uzyskać żyletkę, to nikt mi nie powie, że na 14-tu dlaczegoś się nie da. Ale pewnie to było na f/2.8 (exify qrde wywalone)

Domyślnie

Nie wiem ale ... wybacz porównywanie DX do FF to nie tędy droga. Bo DX i 12 mm na D200 to zupełnie co innego pod wieloma względami niż 14 mm na FF. Poza tym sam zauważyłeś -> f/2.8 różne od F/4.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

No i często widać jakieś hoty i kolorowe "krzaki". Trzeba mieć nadzieję, ze to tylko przypadłość przedprodukcyjnego modelu (a może nie)?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

No jest jeszcze N17-35 ktory na FF bedzie wystarczajaco szeroki [minimalnie szerszy niz 12-24 na dx], zawsze to jakies wyjscie - no i tam mozna sobie nakrecic 10kg filtrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    Nie wiem ale ... wybacz porównywanie DX do FF to nie tędy droga. Bo DX i 12 mm na D200 to zupełnie co innego pod wieloma względami niż 14 mm na FF. Poza tym sam zauważyłeś -> f/2.8 różne od F/4.

Pozdrawiam
    Remek
    Ja mówię o D2H, który ma gęstość podobną do D3 i mówię o obiektywie domkniętym (na f/4 @ 12mm to też szału ni ma).

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    No jest jeszcze N17-35 ktory na FF bedzie wystarczajaco szeroki [minimalnie szerszy niz 12-24 na dx], zawsze to jakies wyjscie - no i tam mozna sobie nakrecic 10kg filtrow
    Ja wogóle nie uznaję filtrów, bo wg. mnie one przecwelowywują dziewiczą jakość optyczną obiektywu. W erze aparatów cyfrowych można sobie doskonale dawać bez nich radę. A 17-35 to nie 14-24 i już tak ładnie nie pasuje do 24-70
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 16-11-2007 o 12:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Ja mówię o D2H, który ma gęstość podobną do D3 i mówię o obiektywie domkniętym (na f/4 @ 12mm to też szału ni ma).
    OK Rozumiem. Tzn. ... myślałem, że w D3 szału nie będzie jeśli chodzi o szeroki obiektyw. Przyzwyczajony do tego co można zobaczyć w szerokich na cyfrach byłem przekonany, że nie ma co się spinać ale ... te zdjęcia moim zdaniem pokazują, że D3 broni się w szerokim świecie i to nawet całkiem dobrze. O jakości z tele to wogóle nie ma co mówić bo to już niesamowita jakość.

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Ja wogóle nie uznaję filtrów, bo wg. mnie one przecwelowywują dziewiczą jakość optyczną obiektywu. W erze aparatów cyfrowych można sobie doskonale dawać bez nich radę. A 17-35 to nie 14-24 i już tak ładnie nie pasuje do 24-70
    No ale polara na wodzie nie zasymulujesz odpowiednio w PS'ie. Obraz który przeleci przez dobrego polara staje się różny od wypieszczonego ale zasymulowanego w PS'ie. Połówki szare??? Jak bardzo ułatwiają przecież życie na granicach jasnego i ciemnego. Dla kogoś kto kroi landszafty i robi zdjęcia do TopGear to jednak będzie alternatywa.

Pozdrawiam
    Remek

Strona 64 z 83 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów