Close

Strona 8 z 371 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 3702

Domyślnie Kup iMaca będziesz artystą... :)

Taki był tytuł na innym forum. To mniej więcej oddaje sens tego typu dywagacji.
    Jeśli Mac jest komputerem dla rolników, którzy niczego nie muszą wiedzieć a chcą się poczuć bosko to marketingowo jest sprytne. Obecnie Mac to też (drogi) PC na Intelu z innym systemem operacyjnym.
    A system operacyjny jest bazą na której działają programy. I oprogramowanie w połączeniu ze sprzętem decyduje o przydatności danej maszyny. W niektórych konfiguracjach PC bije na głowę Mac'a, do niektórych zastosowań Mac się nie nadaje. Choćby praca biurowa. Choćby praca z materiałem a/v czy animacjami 3D. Tu Apple może być jedynie namiastką a wynika to z ograniczenia sprzętowego i programowego. Choć dla wielu ludzi może być wygodniejszy i łatwiejszy w obsłudze. Kwestia wyboru. Ważne jest co się potrafi na tym zrobić.
    Jak mawia mój znajomy: "kupują sobie komputer do rozgniatania orzechów"

Domyślnie

peter
    przy 3d rzeczywiscie mac sie slabo sprawi chocby z racji braku softu
    ale skad wziales takie swietne info ze przy a/v tez jest slaby to nie mam pojecia. nie bede wymienial po kolei softu, ale wiekszosc muzykow i dzwiekowcow dziala na macach, a shake w tej chwili jest produkcji apple, a to jak zapewne skoro piszesz wiesz ze kluczowy program. nie mowiac juz o finalcut ktory zawojowal rynki filmowe a ni jedynie telewizyjne. wiec skoro twoj znajomy cos mowi to dobrze by bylo zeby jeszcze wczesniej sie dowiedzial co mowi i mowil rzeczowo. ty zas skoro powtarzasz, najpierw sprawdz.

co do prac tzw biurowych - jaki jest problem z makiem bom jakos nie zauwazyl a firme na macu prowadze. no ale moze ty masz jakies nowosci

w ogole znow musze to napisac - nie znasz maca co wynika z twojej wypowiedzi a piszesz o nim krytycznie. sam se odpowiedz czy powinienes pisac w ogole. zasada powinna byc taka ze pisza ci ktorzy cos wiedza.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

co do prac tzw biurowych - jaki jest problem z makiem bom jakos nie zauwazyl a firme na macu prowadze. no ale moze ty masz jakies nowosci

w ogole znow musze to napisac - nie znasz maca co wynika z twojej wypowiedzi a piszesz o nim krytycznie. sam se odpowiedz czy powinienes pisac w ogole. zasada powinna byc taka ze pisza ci ktorzy cos wiedza.[/quote]

Ja odpisuję z końcówki sieci odległej od serwera o ok. 2 km. Pracuję m.in. na oprogramowaniu pisanym na zamówienie w oparciu o bazy SQL. Taki podobny trochę do SAP. Ale to już inna bajka, sieci rozległe i odpowiednie oprogramowanie.

Co do Finalcut to się spodziewałem . Na PC jest np. Avid, Premiere + After Effects (celowo razem). Więc jest wybór. Jeszcze można wymienić 3DSMax, Softimage, Scenarist (authoring), programy CAD.
    Do tego garfa Matrox z wzorcową jakością obrazu, prawdzią pracą wielomonitorową, podglądem WYSIWYG itp. Do tego np. Matrox RT ze sprzętową obróbką obrazu. Jest w czym wybierać i to jest piękne w PC.
    A to, że jakieś agencje używają akurat Mac'a mnie nie wzrusza. Ich wybór, na tym polega demokracja.
    I bawią mnie buńczuczne wypowiedzi niektórych ludzi na tym forum. Sami znawcy

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peter Zobacz posta
    ...W niektórych konfiguracjach PC bije na głowę Mac'a, do niektórych zastosowań Mac się nie nadaje...

Jasne, kawy się raczej nim nie zmieli... Co innego PC, ten to potrafi wszystkko szybciej, lepiej i wygodniej. Nawet buty zasznurować

Słusznie napisał rabijki, piszesz o czymś, o czym masz mgliste pojęcie. A to, że Ciebie nie wzrusza używanie Maca przez największe i najbardziej prestiżowe agencje, że jest wykorzystywany do najnowszych produkcji telewizyjny, i że to Twoim zdaniem świadczy tylko o demokracji, a nie o możliwościach tego sprzętu, przemilczę. Nie sposób odnieść się do tak bzdurnych opinii.

Pozd

Domyślnie

sorry, ale ten wybor ktory przedstawiles to erzatz tego co proponuje tej chwili w tej dziedzinie apple.

btw

trza bylo po prostu pisac ze cie to nie wzrudza i tyle. szczerze mowiac wisi mi co cie wzrusza a co nie. wypowiedzialem sie by stwierdzic ze o macu nie masz pojecia i to sie potwierdzilo. a ze masz prawo wybierac, nie lubic maca czy nawet sie buntowac to oczywiste. ja nie zgodzilem sie tylko na nieprawde jaka napisales i tyle

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A ja powtórzę, że mnie agencje produkujące reklamówki TV nie podniecają.
    To dobre dla gawiedzi. I pojęcie jakieś mam, jeśli chodzi o obróbkę video, encoding (np. mpeg-2), autoring
    i nie jestem jakimś dzieciakiem powtarzającym slogany.
    Nie będę tu rozszerzał listy przykładów hardware/software podanych wcześniej. Nie chodzi o to.
    Obrzucanie błotem przyjmuję ze spokojem, to wynik braku argumentów

Domyślnie

poziom agresji w wypowiedziach zwolenników maców jest odwrotnie proporcjonalny do ich konstruktywności. Vadim, prestiżowe agencje używają też PC, nie tylko do odbierania poczty czy www, również do projektów (uprzedzając zjadliwe riposty)
    Trzeba chyba zignorować tą dyskusję bo donikąd ona nie prowadzi...

Domyślnie

Z innej beczki, w Apple QuickTime kiedyś spodobał mi się MJpeg A/B i używałem roboczo (na PC). Dobra jakość choć duże pliki. Więc nie potępiam całości jako takiej. I faktycznie lepiej zakończyć te wojenki bo to bez sensu

Domyślnie

Ja wcale nie sądzę, że powyższe to wojenki...
    Poprostu wymiana zdań

Dyskusja niestety schodzi na tor podobny do dyskusji na temat Nikon vs Canon.
    Oba powyższe są wspaniałymi urządzeniami ze wspaniałymi peryferiami (mam na myśli lustra), ale głównie od użytkownika zależy co mu bardziej odpowiada i od zasobności portfela.

Podobnie jest tutaj. Przykładem na tym Forum jest wielu, którzy pracują z obróbką i przygotowaniem zdjęć zarówno na PC jaki i na Apple MAC. Co świadczy o tym, że na obu się da.
    Rynek ogólnoświatowy wskazuje, że poważne agencje (czyt.zamożne) używają Apple.
    Jakiś procent z nich używa PC, a część z nich używa PC, a chciałaby przesiąść się na Apple, ale po prostu ich na to nie stać.
    Przykładem jest wielu użytkowników tego Forum, którzy wielokrotnie to podkreślali.

Moja osobista opinia jest taka, że do pracy - APPLE (mam nadzieję, że sam kiedyś zostanę użytkownikiem)
    Do pracy, do gier, itd itp, czyli zastosowań domowych i pracy - PC.

Pozdrawiam!
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peter Zobacz posta
    A ja powtórzę, że mnie agencje produkujące reklamówki TV nie podniecają.
    To dobre dla gawiedzi. I pojęcie jakieś mam, jeśli chodzi o obróbkę video, encoding (np. mpeg-2), autoring
    i nie jestem jakimś dzieciakiem powtarzającym slogany...
    Peter, TVN i TVN24 to nie są reklamówki, tylko cała produkcja telewizyjna na najwyższym poziomie. Jeśli tego nie zauważasz, to Twój problem. I nigdzie nie napisałem, że jesteś*dzieciakiem, tylko że poziom Twoich argumentów (demokracja...) nie pozwala na jakąkolwiek merytoryczną dyskusję. A co Cię podnieca, to Twoja sprawa.

ikonay, poziom zarzutów stawianych applowi i twierdzenie, że mac się do niczego nie nadaje (patrz posty Peter) to jest właśnie niczym nie uzasadniona agresja świadcząca o braku wiedzy. W moich postach nie znajdziesz stwierdzeń, że PC do czegoś tam się nie nadaje.

Pozdrawiam

Strona 8 z 371 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów