Close

Strona 55 z 83 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

wczoraj oglądałem zdjęcia zrobione o wschodzie i zachodzie słońca na wzmocnionym ISO 25600... szczęki nie mogłem podnieść ze stołu - porównać można poziom szumów do tych jakie są przy ISO 800 w D70s lub nawet mniejsze! Pozwala to zrobić piękne zdjęcia niejednokrotnie z ręki!!!! kiedy już nic nie widzimy gołym okiem a ten aparat wyciąga z otoczenia szczegóły takie jak śnieg na górach, krzaczki czy strumienie górskie a wszystko to przey f2.8 i czasam max 1/2 sek. !!!!!!! AF to wogóle bajka, konkurencja nikona jest rozłożon na łopatki a na kilka najbliższych lat!
    po Czerwonej stronie mocy

Domyślnie

Jaka piekna radosc.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

juz po prostych samplach widac ze chyba pomimo wielkich zapowiedzi canon mark 3 pozostanie niestety nie naruszony....,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilu13 Zobacz posta
    juz po prostych samplach widac ze chyba pomimo wielkich zapowiedzi canon mark 3 pozostanie niestety nie naruszony....,
    w ilości megapikseli, co widac po specyfikacji. I to by było na tyle.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilu13 Zobacz posta
    a którym marku piszesz ? bo jeśli o 1ds, to rzeczywiście ma większą rozdzielczość jak jacek_z napisał i nie trzeba było oglądać sampli żeby stwierdzić że 21>12. a jeśli masz na myśli 1d to chyba oglądaliśmy różne sample...
    na tym np.
    http://www.pbase.com/interactive/ima...8/original.jpg
    trudno mi odszukać przewagę canona
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

W 1D mkIII będzie gorzej, bo są mniejsze piksele. Fizyki się nie oszuka.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    a którym marku piszesz ? bo jeśli o 1ds, to rzeczywiście ma większą rozdzielczość jak jacek_z napisał i nie trzeba było oglądać sampli żeby stwierdzić że 21>12. a jeśli masz na myśli 1d to chyba oglądaliśmy różne sample...
    na tym np.
    http://www.pbase.com/interactive/ima...8/original.jpg
    trudno mi odszukać przewagę canona
    przewagę w ciapkach ma ogromną
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

o wlasnie, to samo przyszlo mi do glowy

Domyślnie

wiecie co... wlasnie bylem u mojego doradzcy finansowego (czyli glupota) i podpowiedzial mi ze stac mnie na to by sprzedac canona i kupic D3
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Strona 55 z 83 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów