też uważam, że to udane konstrukcje-choć, jak ognia, trzeba się strzec automatyki typu P i zielona (którą moja żona z lubością używai zdj. są tak przeostrzone programowo, że patrzeć się na to nie da
Szukaj
też uważam, że to udane konstrukcje-choć, jak ognia, trzeba się strzec automatyki typu P i zielona (którą moja żona z lubością używai zdj. są tak przeostrzone programowo, że patrzeć się na to nie da
D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900
Opowiem Wam historyjkę
Moja znajoma (o dziwo nie blondynka) pochodząca z sądeczczyzny znalazła sobie chłopa z Warszawy. Szukała fotografa w stolicy na ślub który miał się tam odbyć. Jak opowiadała (informacja zasłyszana) tam czym fotograf ma droższy aparat i więcej kasy bierze tym jest uważany za lepszego. I po takich chodziła, bo do biednych nie należy. Jak opowiadała nikt nie chciał pokazać jej swoich fotek tylko każdy się chwalił jaki to drogi ma aparat i ile kosztował.
W końcu kogoś tam wybrała. W wakacje wróciła na stare śmiecie (do Nowego Sącza) i postanowiła zapytać z ciekawości ile by musiała w N.S. zapłacić.
Pecha miała i poszła do największego snoba jakiego znam w okolicy. Ten oczywiście pokazał jej zdjęcia i nic nie mówił czym je robi. Znajoma chciała przygrać obeznaną w temacie i zapytała go czym robi zdjęcia? I w tym momencie facet wpadł w szał. Podobno piana mu zaczęła z szczęki lecieć i wykrzykiwał „a co to Panią obchodzi czym ja robię zdjęcia, ja nawet jak małpką zrobię zdjęcie a Pani na pewno będzie zadowolona..... ” Kumpelę przytkało i już do nikogo więcej nie poszła.
eee, a ja myślałem, że finałem historii bedzie, jak to "fotograficzna warszawka" sp...iła zdj. ze ślubu ..
Apropo's wesel, a więc nie na temat. Wczoraj kolezanka w pracy na przerwie oglądała sobie zdjęcia ze swojego ślubu, a obok leżało ładne etui... Zapytałem, ile taka przyjemność ją kosztowała ("1200") i ile zdjęć ma ze ślubu.
DZIEWIĘĆSET!!!!!!!!!!!!
Umarłem.
Gdybyśmy to przenieśli na język filmu- 40 bitych minut. Dajmy na to, że ślub i wesele trwały 10 godzin. Wychodzi jedno zdjęcie na 40 sekund, czy się mylę???))
Kiedyś Zenit, później Nikon i Canon, obecnie Leica wspierana Sony RX100 mk2 wraz z analogami.
Prywatnie: http://lopal/blogspot.com
A ja mam jeszcze SONY DSC-S40 i wiecie co? Praktycznie po nacisnieciu spustu strzela fotkę. W sumie dlatego wybrałem go z pośród wielu kompaktów innych firm - na zdjęcie sie nie czeka. Ostatnio nawet zrobiłem mu taką tulejkę by założyc soczewki do Makro jakie uzywam z nikonem (fi 52 mm). I jestem zaskoczony łatwością zrobienia naprawde dobrego zdjęcia makro. Oczywiście ZAWSZE wole uzywać NIKONA i tak czynię. Ale zszokował mnie ostro ten aparacik mozliwościami po załozeniu soczewek przy zdjęciach owadów.
Pozdrawiam.
Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.
Hehe... no to ja tez cos opowiem tak btw sprzetów....
Znany fotograf poszedł kiedyś do restauracji. Rozpoznał go tam kucharz i powiedział: "Pana fotografie bardzo mi sie podobają, ma pan na pewno bardzo dobry aparat." Fotograf zjadł kolację i po niej rzekł do kucharza: "Jedzenie bylo przepyszne, ma pan z pewnoscią bardzo dobre garnki
Put some fun between your legs
-ride a horse
Skontaktuj się z nami