Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie standard do analoga i do cyfry

Obecnie używam jak w podpisie, ale chcę kupić zoom w zakresie 24-85/2,8 (pomimo pokrycia w szerszym przedziale z posiadaną optyką), który chcę stosować do F90x oraz do planowanego D80. Co polecacie w cenie do 2500zł (ze wskazaniem na tańsze opcje )?
    Ostatnio edytowane przez maniek@n ; 25-10-2007 o 11:54
    Pearl | Paiste | Gładek | Nikon

Domyślnie

Tamrona 17-35/2,8-4 i tamrona 28-75/2,8. Spokojnie zmieścisz się w cenie

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Będzie ok z obydwoma body? Oczywiście trochę bardziej wąsko z cyfrą.

Domyślnie

Dzięki za radę!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniek@n Zobacz posta
    Będzie ok z obydwoma body? Oczywiście trochę bardziej wąsko z cyfrą.
    Na 100%, do tego to naprawdę fajne szkiełka
    Zamiast pierwszego tamrona może być jeszcze nikkor 18-35/3,5-4,5, lub jeśli masz trochę wiećej kasy sigma 12-24. Wtedy będziesz miał super szeroko na analogu i nieźle na cyfrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    Na 100%, do tego to naprawdę fajne szkiełka
    Zamiast pierwszego tamrona może być jeszcze nikkor 18-35/3,5-4,5, lub jeśli masz trochę wiećej kasy sigma 12-24. Wtedy będziesz miał super szeroko na analogu i nieźle na cyfrze
    Zamiast tego tamrona 17-35 i sigmy 12-24 lepsza by byla tokina 12-24/4
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kabanos Zobacz posta
    Zamiast tego tamrona 17-35 i sigmy 12-24 lepsza by byla tokina 12-24/4
    No nie bardzo, napisał kolega wyraźnie że ma chodzić również na analogu, a z tego co mi wiadomo to tokina nie jest pod pełną klatkę

Domyślnie

Dziękuję za wszyskie informacje. Pewnie jeszcze potrwa zanim się na coś zdecyduję, ale takie rozmowy i poszukiwania są bardzo przyjemne pozdr.

Domyślnie

Tokina jest moim zdaniem za szeroka na standard - a co do pełnej klatki to podpinałem ją do analoga i od 18mm nie winietowała - przynajmiej w wizjerze nie było to widoczne. Tamron 28-75 jest świetnym szkłem - mam i używam zarówno z cyfra jak i analogiem (fakt, że sporadycznie).
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekka Zobacz posta
    Tokina jest moim zdaniem za szeroka na standard - a co do pełnej klatki to podpinałem ją do analoga i od 18mm nie winietowała - przynajmiej w wizjerze nie było to widoczne. Tamron 28-75 jest świetnym szkłem - mam i używam zarówno z cyfra jak i analogiem (fakt, że sporadycznie).

Jakoś nie mogę się przekonać do Tamrona, ale bez żadnej konkretnej przyczyny. Tym bardziej, że kiedyś w Minolcie miałem Tamrona i zdjęcia były świetne (przynajmniej ostre ). Prawie każdy na forum poleca mi ten obiektyw więc chyba się skuszę. Jak mi się nie spodoba to zrobicie zrzutkę i odkupicie go ode mnie

Uprawnienia umieszczania postów