Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Problem z d80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    szloser - jesli tak twierdzisz to czym to wytlumaczysz - ostrosc zlapana kropka sie swieci pykniecie bylo i cisza, zaden z was nie dal sensownej odpowiedzi bo nie wiecie oco chodzi dokladnie, kiedys spytalem sie o to samo i ktos mi odpowiedzial nie pamietam kto ze tak poprostu z D50 jest.
    Nie ma takiej możliwości w trybie recznym. Tzn. ja się z tym nie spotkałem a mam d80.
    W trybach automatycznych tak, jak najbardziej. Ale jedynie przy "szybkich" zdjęciach lub dużych zoom'ach i dużej jasności lub braku jasności. A wytłumacze to niedoskonałością sprzętu bo technikiem Nikona nie jestem
    Oczywiscie zdjęcia seryjne i buforowanie też ma wpływ na to.

Ostatnio edytowane przez szloser ; 14-10-2007 o 12:03

Domyślnie

Witam,
    to moze ja tez cos napisze. Od grudnia mam D80 z Nikkorem 18-200 VR (w razie czego - karta SanDisk Ultra II).
    W trybie AF-C nigdy nie mialem takiego problemu . Przy AF-A zdarza sie ale nie jest to jakis tam wybryk aparatu - po prostu czasami aparat zlapie ostrosc, jest beep, po czym aparat zgubi ostrosc (np obiekt sie przesunie) i nie pozwoli wyzwolic migawki poniewaz znow zaczyna ustawiac ostrosc.
    Ktos sugerowal zapelnienie bufora - mnie nigdy sie to nie udalo chociaz czesto robie serie .
    Jesli ktos ma problem w innych warunkach - przosze opisac dokladnie sytuacje, jakie ustawienia itp. - moze to pomoze znalezc przyczyne.
    pozdrawiam
    Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...

Domyślnie

też nigdy nie miałem takiego problemu - zdarza się to tylko w Af-S (AF-A nie używam), jak aparat nie może wyostrzyć lub zgubi ostrość. W AF-C, manualu nigdy się to jeszcze nie przydarzyło.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Też nie zauważyłem tego problemu, wydaje mi się, że to zjawisko może faktycznie występować w AF-A.
    [Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]

Domyślnie

Witam
    mam d80 i... taki sam problem z każdym szkłem i na kazdym ustawieniu af

Domyślnie

Mialem taka sytuacje dwa razy, naciskam a tu nic, z tym, ze w wizjerze jakies glupoty pokazywal, wylaczylem, odczekalem i juz bylo dobrze. Nie pamietam co sie pokazalo w wizjerze.
    red light, dark room...

Domyślnie

Ja u siebie takze z dwa razy spotkałem sie z czymś takim. Jednak 2 razy na prawie 7 tysiecy klapnięć to praktycznie wcale, wiec nie zaprzątam sobie tym głowy. Jak widac u wielu z nas sie to sporadycznie zdarza i nie ma co bić piany, tak jest i tyle

Domyślnie

IMHO to może być wada/błąd softu
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

przemek1234
    Gość

Domyślnie

czyli wychodzi na to,że nie tylko mój egzemplarz tak ma,ale wlasciwie nie wiadomo dlaczego ten problem sie pojawia.. Ocztywiście można przeciez robić zdjęcia w innych trybach itd.,ale jednak jakis problem jest..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemek1234 Zobacz posta
    czyli wychodzi na to,że nie tylko mój egzemplarz tak ma,ale wlasciwie nie wiadomo dlaczego ten problem sie pojawia.. Ocztywiście można przeciez robić zdjęcia w innych trybach itd.,ale jednak jakis problem jest..
    Ale jak czesto Ci sie to zdarza? Bo mi zdarzylo sie 2 razy na 7 tys. i to dosc dawno, wiec ja nie widze zadnego problemu

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów