Close

Strona 8 z 35 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 347

Wątek: D300 vs 5D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    to może pokaz coś w światłach z d80 czy d200 przy tym iso?
    A tobie o co chodzi? Adwokat... Może Ty coś pokażesz??? Napisałem, żeby puścił coś z cienia bo to będzie miarodajne. Każdy amator wie, że w światłach szumu jest niewiele...
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 10-10-2007 o 20:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    domyslam się, że to odnośnie fot wstawuionych przez Jacka. jednak w szerszym kontekście planktonu, wygląda na to, że trafiła mi się dobra sztuka

ISO 1250, 0 odszumiania

i crop

Adamie, w szerszym kontekście dowodzi to tego, że 5D szumi w jpgach mniej niż 1d3 i 1ds3 w nefach moim zdanie zdjęcie jakościowo bardzo dobre
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

jeszcze troche i zobaczymy co nowe nikony pokaza, porownywanie d300 z 5d nie ma sensu lepiej 40d i d300, 5d nie ma odpowiednika bo kolo d3 troche obciach canona postawic
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

udowadniane, że 5D generuje kiepskie pliki jest dość karkołomnym zadaniem, bo na razie mało puszek z nim może konkurować. A już szczególnie na wysokim ISO.
    O ile słyszałem głosy krytyczne o 5D to tyczyły one niezbyt rozbudowanych funkcji jak na (semi) profi puszkę, brak uszczelnień itp sprawy związane z ergonomią, oraz co najistotniejsze - na AF, który nie jest tak dobry (pewny) jak powinien być w body które kosztowało kiedyś ponad 10 tys. Ale obraz? Plastyka?

podpisuje się tez pod tym co napisał powyżej niedzwiedz.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Ale ja nie napisalem ze jest kiepskie, wręcz przeciwnie. To zdjecie jest naprawde bdb, jakosci, co nie zmienia faktu ze cienie sa odszumione. Nie widze tez zadnych problemow z ostrością co sugeruje Gawronek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    porownywanie d300 z 5d nie ma sensu lepiej 40d i d300,
    miałoby sens, bo to bardzo zbliżona cena, gdyby D300 był dostępny i było co porównywać
    40D i D300 to trochę nie ta półka cenowa
    najlepiej niech porównują D300 z 6D czy 7D, oba nie są dostępne, można sobie poteoretyzować do woli...
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    miałoby sens, bo to bardzo zbliżona cena, gdyby D300 był dostępny i było co porównywać
    40D i D300 to trochę nie ta półka cenowa
    najlepiej niech porównują D300 z 6D czy 7D, oba nie są dostępne, można sobie poteoretyzować do woli...
    ...co więcej d300 ilością pixeli będzie bardziej zbliżony od 5d a nie do 40d...

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    ...co więcej d300 ilością pixeli będzie bardziej zbliżony od 5d a nie do 40d...
    na rynku jest już sporo kompaktów 12 mpix, ale raczej bym ich do 5d nie porównywał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Ale ja nie napisalem ze jest kiepskie, wręcz przeciwnie. To zdjecie jest naprawde bdb, jakosci, co nie zmienia faktu ze cienie sa odszumione. Nie widze tez zadnych problemow z ostrością co sugeruje Gawronek.
    ja napisałem to generalnie, moja wypowiedz nie była polemiką z twoim stanowskiem.

Przyglądałem sie wielu zdjęciom z 5D i ta opinia nie była oparta nawet na tych samplach habakuka, mogło ich nie być i bym napisał to samo.
    Też sądzę, że tu ostrość jest ok. Nie idealnie na twarzy (oku), ale na włosach i na materiale. Przysłona była widać ciut otwarta i mała GO (to FF)
    Co było z odszumianiem - nie wiem. Przecież nawet dla jpg sa pewnie jakies algorytmy, które można w puszce włączyć/wyłączyć?
    Mają rację ci co piszą, że w światłach to nie problem, w marynarce będzie gorzej. Tylko to nic nie zmienia. Trzeba miec do porównania coś z materiłów nikona - i wtedy pewnie okaże się, co to body jest warte.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-10-2007 o 21:24
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    na rynku jest już sporo kompaktów 12 mpix, ale raczej bym ich do 5d nie porównywał
    ...myślałem, że wiesz, że kompakty nie są lustrzankami...

Strona 8 z 35 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów