Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kupiłem wczoraj profile z cobalt-image.com naśladujące Fuji Film Sims i jest o wiele lepiej niż to co uzyskałem z fujify.me
    Naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić cobalt-image.com dla tych, którzy cenią "kolorki Fuji". Odrobinę się różnią od tych oryginalnych od Fuji, ale nie na tyle żeby uzasadnić zakup aparatu Fuji tylko po to, żeby mieć dostęp do tych profili. Jest bdb. A ja jestem bardzo zadowolony, bo po tej zamianie czuje się jakbym "zjadł ciastko i miał ciastko"
    Jedynie czego mi brakuje i raczej będzie brakować to jpg prosto z aparatu, z moimi "recipes". Tych "recipes" chyba nigdy nie porobię w LR.. Zwłaszcza kodachrome 64

A właśnie, coś kojarzę że w Nikonie jest taki program coś ala Fuji X-Raw studio? Że można sobie na kompie narzucić do plików .nef takie jakby właśnie "przepisy" imitujące klisze analogowe.
    Kojarzy ktoś może ten temat?
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 22-04-2026 o 13:16 Powód: przystosowanie po kopiowaniu
    Nikon Z6III | Viltrox 20/2.8 AIR | Nikkor Z 35/1.4 | Viltrox 85/2 EVO | Nikkor Z 24-105/4-7.1
    Moja galeria: https://flickr.com/photos/maciej_k/