Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Sarnina

Domyślnie

IX. No witam

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0105-3.jpg
Wyświetleń:	20
Rozmiar:	870,7 KB
ID:	92544

Domyślnie

Do zdjęć nic nie mam natomiast tytuł już budzi moje obawy przed dalszym losem tych zwierząt. Sarnina kojarzy mi się z rodzajem mięsa jak wieprzowina, wołowina, jagnięcina itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jans-s Zobacz posta
    Do zdjęć nic nie mam natomiast tytuł już budzi moje obawy przed dalszym losem tych zwierząt. Sarnina kojarzy mi się z rodzajem mięsa jak wieprzowina, wołowina, jagnięcina itd.
    A to dopiero początek jej zalet

Domyślnie

jans-s - Myślę, że jak najbardziej dobre skojarzenie

Zdjęcia fajne, ale nie wiem jak Wam, mi się wydaje jakby balans bieli był trochę do korekty.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

@jean-s zazwyczaj po oddaniu strzału aparatem wyciągam broń gładkolufową z pociskiem pełnopłaszczowym i sarna ląduje w wędzarni. Oczywiście żartuję. Możesz spać spokojnie bo sarny dalej są na swoim miejscu. Jedyne co im grozi to zwiększająca się liczebność wilków w okolicy które gustują w zarninie.

Domyślnie

Nieprawda co do wilków! Wilki są na swoim miejscu w przyrodzie.

Domyślnie

@marekawo w lasach okalających moją rodzinną miejscowość są dwie jak nie trzy watahy wilków. Kiedyś na polach było tyle saren, że palców na dwóch dłoniach by Ci nie starczyło żeby to zliczyć. Odkąd w lasach zagościły wilki saren ubyło do takiego stopnia, że pola świecą pustkami. Jeleni, dzików też jest tyle co kot napłakał (myśliwi też mają swoje za uszami i ASF). Za dnia w lesie ciężko cokolwiek dostrzec z jeleniowatych. Jedyne co zawsze spotkasz to żubry xD. Zwierzyna jest pożerana, odstrzeliwana i płoszona. Zwierzęta migrują w inne rejony gdzie mają więcej spokoju od ludzi i drapieżników. Jelenie żeby ustrzec się przed wilkami to chodzą po wiosce.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Messenger_creation_FBCF3F55-BA8B-4213-9A8A-F2309BF088EE.jpeg
Wyświetleń:	5
Rozmiar:	154,1 KB
ID:	92668

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szydlarz Zobacz posta
    @jean-s zazwyczaj po oddaniu strzału aparatem wyciągam broń gładkolufową z pociskiem pełnopłaszczowym i sarna ląduje w wędzarni. Oczywiście żartuję. Możesz spać spokojnie bo sarny dalej są na swoim miejscu. Jedyne co im grozi to zwiększająca się liczebność wilków w okolicy które gustują w zarninie.
    Nie zrozumiałeś mnie - pokazujesz zwierzęta a nazywasz je mięsem - to trochę słabe.

Domyślnie

@jans-s lepiej skupić się na zdjęciach niż na tytule. No i wszedłeś w temat i zdziwienie bo zapewne spodziewałeś się zdjęć saren w różnej odsłonie na talerzu a tu pyk żywe sarny, uchwycone w naturalnym środowisku. Całkiem miłe zaskoczenie ;p.

Domyślnie

Nie chcesz zrozumieć pewnych spraw. Z mojej strony to wszystko w tym temacie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni