Szukaj
Do zdjęć nic nie mam natomiast tytuł już budzi moje obawy przed dalszym losem tych zwierząt. Sarnina kojarzy mi się z rodzajem mięsa jak wieprzowina, wołowina, jagnięcina itd.
jans-s - Myślę, że jak najbardziej dobre skojarzenie
Zdjęcia fajne, ale nie wiem jak Wam, mi się wydaje jakby balans bieli był trochę do korekty.
pozdrawiam
Tomek
@jean-s zazwyczaj po oddaniu strzału aparatem wyciągam broń gładkolufową z pociskiem pełnopłaszczowym i sarna ląduje w wędzarni. Oczywiście żartuję. Możesz spać spokojnie bo sarny dalej są na swoim miejscu. Jedyne co im grozi to zwiększająca się liczebność wilków w okolicy które gustują w zarninie.
Nieprawda co do wilków! Wilki są na swoim miejscu w przyrodzie.
@marekawo w lasach okalających moją rodzinną miejscowość są dwie jak nie trzy watahy wilków. Kiedyś na polach było tyle saren, że palców na dwóch dłoniach by Ci nie starczyło żeby to zliczyć. Odkąd w lasach zagościły wilki saren ubyło do takiego stopnia, że pola świecą pustkami. Jeleni, dzików też jest tyle co kot napłakał (myśliwi też mają swoje za uszami i ASF). Za dnia w lesie ciężko cokolwiek dostrzec z jeleniowatych. Jedyne co zawsze spotkasz to żubry xD. Zwierzyna jest pożerana, odstrzeliwana i płoszona. Zwierzęta migrują w inne rejony gdzie mają więcej spokoju od ludzi i drapieżników. Jelenie żeby ustrzec się przed wilkami to chodzą po wiosce.
![]()
@jans-s lepiej skupić się na zdjęciach niż na tytule. No i wszedłeś w temat i zdziwienie bo zapewne spodziewałeś się zdjęć saren w różnej odsłonie na talerzu a tu pyk żywe sarny, uchwycone w naturalnym środowisku. Całkiem miłe zaskoczenie ;p.
Nie chcesz zrozumieć pewnych spraw. Z mojej strony to wszystko w tym temacie.
Skontaktuj się z nami