Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 91

Wątek: Ringflash

Domyślnie

ten grip jest rewelacyjny bardzo brakuje mi wybieraka w gripie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    No dobrze, o prądach AC/DC trochę wiem, ale dla mnie wygląda to tak, że zasilacz jest zewnętrzny i służy wyłącznie do ładowania akumulatora. Brakuje tutaj gniazda AC w generatorze, które służyłoby do pracy na kablu. Obawiam się, że zostaje tylko praca z baterii. Chyba, że urządzonko jest na tyle sprytne, że może pracować podczas dołądowywania baterii, w co osobiście trochę wątpię...
    no przecież jest wychodzący z ładowarki przewód do generatora z odpowiednią końcówką. Ladowarka robi jednocześnie jako przetwornica AC/DC dla generatora. Mam taką lampkę turystyczną z takim samym patentem i lampka chodzi na prądzie sieciowym bez względu na to czy podłączony jest akku do ładowania czy nie. Ładowarka robi też jako zasilacz.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Ale może to być równie dobrze tylko opcja do ładowania akumulatora siedzącego w generatorze... Poczekam do jutra na maila - już się chyba w Chinach wyświętowali

Domyślnie

maatko to aż z chin teraz też patrzę. No ciekaw też jestem jak to rozwiązane z tym powerem...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Ale może to być równie dobrze tylko opcja do ładowania akumulatora siedzącego w generatorze... Poczekam do jutra na maila - już się chyba w Chinach wyświętowali
    Spytałeś czy mozna kupic osobno i ile kosztuje kolejny akku?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

to jest solidny sprzedawca - brałem od niego trochę klamotów - można śmiało kupować

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Spytałeś czy mozna kupic osobno i ile kosztuje kolejny akku?
    Pamiętałem Zadałem 4 pytanka - czy chodzi z kabla, czy ma opcję dodatkowego akku i za ile, jaka jest jego wewnętrzna średnica (otwór na obiektyw) i czy dadzą rabat jak zamówię kilka sztuk Jak widać pamiętam o forumowych kolegach

Domyślnie

super. to tez czekam na odpowiedzi. W dziurze musi sie zmiescić portretówka 85/1,4, najlepiej z osłaną p-słoneczną - tylko to wtedy jest aż 97 mm.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    W dziurze musi sie zmiescić portretówka 85/1,4, najlepiej z osłaną p-słoneczną - tylko to wtedy jest aż 97 mm.
    I to może być problem

Domyślnie

bez osłony 80 mm - tyle to wejdzie. Patrzę na proporcje na zdjeciu. Body : otwór w ringu.

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów