Mądrego dobrze poczytać. Chciałem u nich kupić na allegro mm m4 i zastanawiam się tylko czy 24 czy 32gb a tam nie piszą nic o tym, że na swojej stronie mają opcję zwrotu do 60 dni.
32gb przy dysku 256 są na zamówienie, nie od ręki, dysków mam w domu dość.
Kompa używam głównie do obróbki raw i sporadycznie do złożenia klipów z imprez. Nie zajmuję się tym zawodowo więc nie mam wielkiej presji czasu ale z wiekiem czas robi się coraz cenniejszy
Mój stary komp już nie nadąża za wymaganiami PS nie wspominając o obróbce video 4k więc czas na zmianę. Skrzynki PC trochę przerażają wielkością i hałasem jak się człowiek przyzwyczaił do laptopa (+ 2 monitory), ostatnią skrzynkę miałem prze 2010
Dla mnie 60 dni na zwrot jest optymalne bo zawsze jest jakaś dodatkowa robota pochłaniająca czas i człowiek się nie obejrzy jak termin zwrotu upłynie.
Nie wiem tylko czy w przypadku mac 32gb wiele zmieni czy wystarczy 24gb (PS i klipy 4k). Wiem, że ram to ram i im więcej tym lepiej, tylko nie znam mac więc wolę zapytać, Was bo wiem, że w tym siedzicie. Chciałbym aby kilka lat posłużył a wymagania softu są coraz większe. Dzięki
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami