Close

Strona 6 z 57 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 563

Domyślnie

Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Co to za "zwody"? @paparapa, weź nam wszystkim to wytłumacz w taki sposób, aby to ładnie wyglądało dla Panasonica.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Co to za "zwody"? @paparapa, weź nam wszystkim to wytłumacz w taki sposób, aby to ładnie wyglądało dla Panasonica.

Miałem nie odpowiadać, ale jest okazja do zwrócenia ci uwagi że zachowujesz się to co najmniej nie elegancko.
    Jesteś napastliwy. Nie potrafisz uszanować odmiennego zdania innych. Wypisujesz jakieś dyrdymały.
    I może gdybyś był zwykłym użytkownikiem forum to można by było machnąć ręką. Cóż są różni ludzie. Ale ty jesteś tutaj osobą funkcyjną która powinna dbać o dobrą atmosferę i spokój.
    Z mojej perspektywy wykorzystujesz to do swoich prywatnych wojenek. W końcu tobie wolno tu więcej no nie. Ja ci mogę skoczyć, a ty mnie zbanować.
    Może przyszedł czas abyś przemyślał co nie co i trochę ochłonął.

Jestem posiadaczem nikona. Nawet kilku. To daje mi prawo prawo do dzielenia się swoimi opiniami i spostrzeżeniami na tym forum dyskusyjnym.
    A mając sprzęty innych firm widzę mocne i słabe strony poszczególnych aparatów i systemów.
    Czasem dzielę się tu tym co doświadczyłem.
    I nie jest istotne czy ci się to podoba czy nie. Nie potrzebuję twojej aprobaty ani zgody na swoje wpisy.

A wracając do tematu...
    Robisz sobie kolejną wycieczkę osobistą...
    I odpowiem ci tak.
    A po jakiego czorta potrzebny mi ten viltrox 135mm L-Mount skoro do Panasonica którego mam dostępne są natywne sigmy 24mm, 35mm, 50mm, 85mm, 135mm i wiele szkieł szerokokątnych w cenach dużo
    korzystniejszych niż szkła w systemie Z.
    O tych szkłach to sobie możesz pomarzyć albo pooglądać, bo do swojego nikoniunia ich nie podepniesz.

A jak cię męczy sprawa kłopotów Viltroxa czy Samyanga z licencjonowaniem bagnetu L czy Z to uderz do źródła.
    Wszystkiego się dowiesz.

Ode mnie to tyle.
    Acha, byłbym wdzięczny gdybyś znalazł sobie inny obiekt adoracji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Miałem nie odpowiadać, ale jest okazja do zwrócenia ci uwagi że zachowujesz się to co najmniej nie elegancko.
    Jesteś napastliwy. Nie potrafisz uszanować odmiennego zdania innych. Wypisujesz jakieś dyrdymały.
    I może gdybyś był zwykłym użytkownikiem forum to można by było machnąć ręką. Cóż są różni ludzie. Ale ty jesteś tutaj osobą funkcyjną która powinna dbać o dobrą atmosferę i spokój.
    Z mojej perspektywy wykorzystujesz to do swoich prywatnych wojenek. W końcu tobie wolno tu więcej no nie. Ja ci mogę skoczyć, a ty mnie zbanować.
    Może przyszedł czas abyś przemyślał co nie co i trochę ochłonął.

Jestem posiadaczem nikona. Nawet kilku. To daje mi prawo prawo do dzielenia się swoimi opiniami i spostrzeżeniami na tym forum dyskusyjnym.
    A mając sprzęty innych firm widzę mocne i słabe strony poszczególnych aparatów i systemów.
    Czasem dzielę się tu tym co doświadczyłem.
    I nie jest istotne czy ci się to podoba czy nie. Nie potrzebuję twojej aprobaty ani zgody na swoje wpisy.

A wracając do tematu...
    Robisz sobie kolejną wycieczkę osobistą...
    I odpowiem ci tak.
    A po jakiego czorta potrzebny mi ten viltrox 135mm L-Mount skoro do Panasonica którego mam dostępne są natywne sigmy 24mm, 35mm, 50mm, 85mm, 135mm i wiele szkieł szerokokątnych w cenach dużo
    korzystniejszych niż szkła w systemie Z.
    O tych szkłach to sobie możesz pomarzyć albo pooglądać, bo do swojego nikoniunia ich nie podepniesz.

A jak cię męczy sprawa kłopotów Viltroxa czy Samyanga z licencjonowaniem bagnetu L czy Z to uderz do źródła.
    Wszystkiego się dowiesz.

Ode mnie to tyle.
    Acha, byłbym wdzięczny gdybyś znalazł sobie inny obiekt adoracji.
    Czemu służą te wycieczki osobiste z "moim nikoniuniem"?
    Chciałbym zwrócić uwagę na to, że tylko "zwody" widzisz u wielkiego "SZU" (też nie wiem po co tak pisać). Krytykujesz coś w jednej firmie, ale będąc w innym systemie nie widzisz (lub nie chcesz zauważyć), że robią dokładnie tak samo.

To co to za zwody L-Mount Alliance? Na te gierki nie szkoda Ci już czasu i nerwów?
    Te zwody są coraz bardziej niemiłe dla posiadaczy sprzętu na literę P, zaczynam mieć coraz gorszą opinię o tym producencie.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 24-01-2025 o 22:57
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Jestem posiadaczem nikona. Nawet kilku. To daje mi prawo prawo do dzielenia się swoimi opiniami i spostrzeżeniami na tym forum dyskusyjnym
    Wydawałoby się to dość oczywiste, ale nie dla wszystkich niestety. Nawet ostatnio ktoś tu pisał (nie pamiętam kto, nie chce mi się szukać, w każdym razie na szczęście nikt z administracji) że jest to forum Nikona i powinno się zabronić pisania o innych systemach.
    Taka sugestia prosto z Korei Północnej - można pisać tylko jak u nas jest dobrze, a w żadnym razie że gdzie indziej lepiej. Cóż...mam nadzieję że do tego nie dojdzie bo MZ to jest najlepsze obecnie Polskie forum fotograficzne, są ciekawi ludzie, i fajnie się wymieniać opiniami.

- - - - kolejny post - - - - - -

To co to za zwody L-Mount Alliance? Na te gierki nie szkoda Ci już czasu i nerwów?
    Nie wiedziałem że @paparapa jest executive w jakieś firmie fotograficznej z L-Mount Alliance, bo wtedy mógłbyś się go o to pytać i wywoływać do tablicy.
    A tak Twój poprzedni wpis to faktycznie trochę prowokacja, bo jakiej odpowiedzi oczekujesz?
    Zwłaszcza że Viltrox przecież nigdy nie był i nie jest członkiem L-Mount Alliance.
    Właśnie każdemu szkoda czasu i nerwów a sam popełniłeś wpis jakbyś miał za dużo wolnego czasu a i nerwów do szargania też w nadmiarze... taka moja skromna opinia.
    Zaznaczam że wcale nie jestem lepszy, mnie też się zdarzało, nie wypieram się.
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 24-01-2025 o 23:01
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Marcin, stosuję dokładnie taką samą narrację jak paparapa, tylko zmieniłem producenta. Czyli o Nikonie można tak pisać, ale o innych to już brzydko? Tylko jednemu producentowi można zarzucać "zwody", bo narzekanie na Nikona na tym forum zrobiło się chyba modne.

//edit
    Wiem, że Vitek nie jest w L-Mount Alliance. A to już nie ma tematu. Od Nikona wszyscy oczekują, ale od Panasonica nie trzeba, bo przecież Viltrox nie jest w L-Mount Aliliance...
    Samy jest, ale jakoś swojej 135 nie pokazali.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 24-01-2025 o 23:12

Domyślnie

Pewnie że nie. Nie mam problemu z narracją czy pisaniem źle / dobrze o jakiejkolwiek marce. Ale po co "z imienia" wywoływać takiego czy innego osobnika do tablicy, zwłaszcza kiedy wiadomo że ta osoba nie ma ma odpowiedzi na to pytanie (bo nikt z nas nie ma)? Wystarczyło napisać że nie podoba Ci się co robi L-Mount Alliance lub Viltrox, i tyle.
    Sam narzekałem na tym forum chyba na każdą markę jakiej używam, i mam zamiar narzekać dalej tak długo jak coś mi się nie będzie podobało. Niezależnie od producenta.

PS. I naprawdę, szczerze i bez zaczepki - o jakich "zwodach" tu piszeszesz - pokazałeś wpis sprzed 3 tygdoni gdzie Viltrox pisze że kontaktują się z LMA w sprawie licencji. To było 3 tygodnie temu. W korporacjach 3 tygodnie to bardzo krótki okres czasu, zwłaszcza w takich sprawach. A gdzie tu jeszcze czas na produkcję i takie tam?
    Ja ten wpis odbieram bardzo pozytywnie, to dobrze że Viltrox negocjuje z LMA, to znaczy że jego obiektywy zapewne się z L-mount ukażą. Gdybyś miał jakieś informacje że Viltorx chciał produkować ale LMA odmówił licencji, to co innego.

- - - - kolejny post - - - - - -

Wiem, że Vitek nie jest w L-Mount Alliance. A to już nie ma tematu. Od Nikona wszyscy oczekują, ale od Panasonica nie trzeba, bo przecież Viltrox nie jest w L-Mount Aliliance...
    Samy jest, ale jakoś swojej 135 nie pokazali.
    To znaczy tylko tyle że Samyang jako członek dostał już licencję a może oni jej nie potrzebują jako członek LMA, a Viltorx dopiero o nią prosi (sam wstawiłeś na to dowód). To raczej (skoro już musisz do kogoś) miej pretensje do Viltroxa że tak późno zaczęli załatwiać formalności...
    Wytłumacz mi proszę co ma Panasonic do tego że Viltrox jeszcze nie załatwił sobie licencji LMA? Panasonic sam tu nie decyduje, a proces pewnie trochę trwa.
    Naprawdę staram się obiektywnie spojrzeć na tą kwestię i nie podziałam Twojego punktu widzenia.
    A dlaczego Samyang nie wypuścił wersji L - nie wiem, ale na pewno nie dlatego że Panas mu zabronił, zakładam że są członkami LMA na równych prawach. Mogę się mylić wszakże...
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 24-01-2025 o 23:31
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Pewnie że nie. Nie mam problemu z narracją czy pisaniem źle / dobrze o jakiejkolwiek marce. Ale po co "z imienia" wywoływać takiego czy innego osobnika do tablicy, zwłaszcza kiedy wiadomo że ta osoba nie ma ma odpowiedzi na to pytanie (bo nikt z nas nie ma)? Wystarczyło napisać że nie podoba Ci się co robi L-Mount Alliance lub Viltrox, i tyle.
    Sam narzekałem na tym forum chyba na każdą markę jakiej używam, i mam zamiar narzekać dalej tak długo jak coś mi się nie będzie podobało. Niezależnie od producenta.
    Pisanie, że zwody jednej firmy męczą ich posiadaczy (szczerze nie wiedziałem, że mamy tu światowego przedstawiciela posiadaczy Nikonów) podczas gdy każda firma robi dokładnie to samo (może za wyjątkiem Sony, choć tu bym dał gwiazdkę) jest ok? Dla jednego ok, dla drugiego niekoniecznie.
    Nie jestem osobą która łatwo się przyczepia. To nie jest pięć czy dziesięć postów, które muszą zwrócić moją uwagę, aby zapamiętać styl danej osoby.

PS. I naprawdę, szczerze i bez zaczepki - o jakich "zwodach" tu piszeszesz - pokazałeś wpis sprzed 3 tygdoni gdzie Viltrox pisze że kontaktują się z LMA w sprawie licencji. To było 3 tygodnie temu. W korporacjach 3 tygodnie to bardzo krótki okres czasu, zwłaszcza w takich sprawach. A gdzie tu jeszcze czas na produkcję i takie tam?
    Ja ten wpis odbieram bardzo pozytywnie, to dobrze że Viltrox negocjuje z LMA, to znaczy że jego obiektywy zapewne się z L-mount ukażą. Gdybyś miał jakieś informacje że Viltorx chciał produkować ale LMA odmówił licencji, to co innego.
    Nie ja pokazałem wpis. Screen pokazuje 3 tygodnie, ale to nie oznacza, że data jest aktualna, bo jak wiesz daty na screenach nie są w stanie się aktualizować. Serio uważasz, że ten wpis został popełniony tego samego dnia co Vitek zaczął rozmowy z LMA? No ja bym pomyślał, że rozmowy trwają od dłuższego czasu, tylko co ja tam wiem o korporacjach...
    Żeby nie było, dla mnie to też bardzo pozytywna informacja, że Viltrox szuka kolejnego bagnetu. Mnie bardzo cieszy zdrowa konkurencja, zarówno producentów body jak i obiektywów.

Czyli 3 tygodnie dla Panasonica to krótki okres (bez czasu, bo to pleonazm), ale patrząc po grafikach:
    Premiera Vitka 135 na Sony. Info 13.11, że obecnie nie ma na Z. Dzień później paparapa ogłasza, że to zwody wielkiego "SZU". Tydzień później Viltrox pisze jednak, że będzie, ale mamy czekać na dalsze info. W tym czasie nawet nie ma żadnego Viltroxa pod Panasonica, który przecież jest takim wzorem.

Marcin, ja serio nie reaguję na 95% takich postów, bo nie chce mi się wchodzić w niepotrzebną polemikę. Czasem jednak jak widzisz odpiszę.

To znaczy tylko tyle że Samyang jako członek dostał już licencję a może oni jej nie potrzebują jako członek LMA, a Viltorx dopiero o nią prosi (sam wstawiłeś na to dowód).
    Pokazałem tylko absurd jakim jest brak Samyego 135 na Panasa, skoro są w LMA. Co do dowodu i czasu napisałem wyżej.

To raczej (skoro już musisz do kogoś) miej pretensje do Viltroxa że tak późno zaczęli załatwiać formalności...
    Nie mam do nikogo pretensji. Chodzi mi o choć odrobinę obiektywizmu. I proszę nie każ mi tego tłumaczyć jaśniej.

Wytłumacz mi proszę co ma Panasonic do tego że Viltrox jeszcze nie załatwił sobie licencji LMA? Panasonic sam tu nie decyduje, a proces pewnie trochę trwa.
    Zastosuję taką samą narrację: wytłumacz mi proszę co ma Nikon do tego, że Viltrox nie załatwił sobie licencji na każdą ogniskową na bagnet Z?
    Nie bronię tu w żadnym stopniu Nikona, bo ja sam bym pewnie był zainteresowany 135 LAB, czy zapowiedzianą 35/1.2 LAB.

//edit
    Jeszcze jedno: ja serio kibicuję każdej firmie, nieważne czy to O, P, N, S czy C. Miałem dawno temu Olka E-510, bardzo dobrze go wspominam. Nie siedzę jednak na forum Olympusa i nie piszę postów w stylu "co to za zwody wielkiego SZU Olka?". W pewnym momencie bardziej spodobał mi się inny system i jakoś nie przyszło mi agitować na forum miłośników tamtej marki jaki to mają słaby sprzęt, bo "gdzie indziej można złapać ptaszka miedzy gałęziami" (to nie moje słowa ). OK, można popełnić taki jeden wpis, dwa... Ale cały czas w tym tonie?
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 25-01-2025 o 00:32

Domyślnie

Wracając jeszcze do konieczności dogadywania się z Leicą.
    Jeśli to prawda, to:
    1. źle to wróży LMA (choć w sumie Leicę rozumiem, jakby nie było, to ich bagnet);
    2. ploty na temat bezlustra DJI z własnym bagnetem nagle sporo sensu nabierają...

Co do samego Vitka... Podobno w okolicach CP+ pokażą nie tylko 35/1.2, ale też 50 i 85mm.
    Ostatnio edytowane przez OjTam ; 29-01-2025 o 15:44
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Mam obawy, że ta seria 1.2 nie będzie na Z. Skoro Nikon zablokował? 135, to możliwe, że te "Profi" bo tak można tą serię 1.2 nazwać, spotka ten sam los.
    Zobaczymy.

Strona 6 z 57 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni