Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Dzieki wielkie za szybka odpowiedz... chyba jednak wybiore tego: http://monitor.samsung.de/article.as...A-A3D170DDE78B
    Koszt niecale 400euro czyli okolo 1500zl. Parametry podobne do 940MW tylko 22" matryca.
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

hehe bierz, bierz - jest jedna zasada tycząca się zarówno monitorów jak i TV - nie ma za dużych . Kucze i pomyśleć że ja za swojego dałem prawie dwa latka temu 2k

Fajny 22" to już można nieźle szaleć - praca w wordzie jeszcze wygodniejsza, filmy wygodniej się ogląda itd.

A jaki miałeś monitor do tej pory ?
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Do tej pory caly czas na Laptopie Della:
    - Intel Core 2 Duo T7200 Processor 2.0GHz 667MHz
    - 15.4" UltraSharp™ Wide Screen WXGA+ (1440x900)
    - 2048MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM
    - 120GB (7200rpm)
    - 256MB ATI Mobility Radeon

Chodzi jak burza i monitor tez calkiem przyjemny.
    Blog

Domyślnie

15" no to teraz będziesz miał kino domowe na tym 22"
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    15" no to teraz będziesz miał kino domowe na tym 22"
    Zobaczymy, dzis ide do sklepu go zobaczyc ... caly czas sie wacham. Moze jak go zobacze to bede chcial go miec haha. To tak jak z nikosiem (oczywiscie wczesniej tez sie naczytalem duzo)
    Ostatnio edytowane przez charmside ; 01-10-2007 o 13:55
    Blog

Domyślnie

22" To stanowczo za mało na TV zresztą max 1680/1050 czyli do FULL HD jeszcze brakuje sporo, trzeba pamiętać że 22" panorama to jednaj mniejsza powierzchnia niż tradycyjny 21"
    Mam w tej chwili 22" a nie dawno przeszedłem z 19tki i widzę że DUŻO lepiej się pracuje na większym moniu i dlatego myślę o zakupie tak przynajmniej 32" wtedy komfort jest konkretny.
    W laptakach co prawda są wyjścia D-SUB ale nie ma problemu karta i tak pokarze większy zakres rozdzielczości, poprostu wystarczy wybrać natywną wyświetlacza i po sprawie.
    O podłączaniu sygnałami kompozytowymi nie ma co sobie głowy zawracać, zresztą każdy TV ma wejście D-SUB i DVI do tego dochodzi jeszcze HDMI więc wybór jest spory, ale i tak trzeba popróbować nie zawsze najnowsze złącze w danym modelu będzie dawać najlepszy obraz.
    W sklepach mają podłączone tvizornie na switcheach, kostkach i innych bajerach, nie zawsze wiedzą nawet jak dobrze ustawić taki sprzęt, przeważnie mają to w D...PIE więc chyba najlepszym rozwiązaniem jest poszukać jakiś testów, albo w czasopismach TV AUDIO lub podobnych, tam się trochę na rzeczy znają, i wtedy iść i konkretne modele obejrzeć, ja gdybym w sklepie nie zażądał podłączenia monitora bezpośrednio kablem DVI do karty graficznej, to był taki syfilityczny obraz w porównaniu z 19tkami dla przykładu, że starach, aż dziw że ktoś to kupował, po podłączeniu, obraz zgoła odmienny- BAJECZKA.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Male pytanko...
    Przez co lepiej podlaczyc LCD z laptopem? W laptopie wyjscie D-Sub w monitorze D-Sub i DVI. Wczoraj podlaczylem przez D-Sub, wydaje sie OK. Czy stosujc kabel D-Sub-DVI (czyli LCD do DVI, a Laptop do D-Sub) uzyskam lepszy obraz i czy wogole jest sens to robic?
    Blog

Domyślnie

nie będzie lepszego obrazu, przejściówka go nie polepszy DSub jest analogowy a DVI cyfrowe, przez DVI komp sam zarządza rozmiarem obrazu czyli dostosowaniem ułożenia obrazu do rozmiaru monitora (odpada ci korygowanie wszelkich zniekształceń, ustawień pion/poziom, przesunięć obrazu itd.) D-Sub nie ma tej funkcji tylko podaje obraz - zwykłe RGB i synchronizacja.

Masz w tym samsungu funkcję "Auto adjustment" (dostępna tylko gdy podłączony jest D-sub w menu "Picture") - wtedy monitor sam sobie dostosuje rozmiar, przesunięcia itd. Ja to mam w 940MW to ty to też musisz mieć
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 02-10-2007 o 11:49
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Znow wielkie dzieki dla Ciebie KRONOS . Kupilem tego 22" (225MW) i musze powiedziec ze robi wrazenie... dzis zajme sie kalibracja w miare mozliwosci oczywiscie. Auto adjustment jest jak mowisz. Czy jesli w trybie PC ustawie sobie jasnosc, kontrast i kolory to ten tryb je zapamieta? Bo zazwyczaj uzywa sie innych ustawien do ogladania TV i kozystania z PC. W sumie da sie to sprawdzic, ale siedze w pracy i dopiero wieczorem poprobuje. Jeszcze raz dzieki za wszelka pomoc.

Pozdrawiam
    Blog

Domyślnie

tak zapamięta - wtedy będziesz miał ustawienia Custom. Ale ja korzystam z predefiniowanych trybów czyli Entertainment, Intenet, Text itd. Masz możliwość przełączania ich szybko poprzez przycisk na pilocie "p. Mode" (u mnie jest to zielony od telegazety) i wtedy możesz szybko przeskakiwać między tymi trybami. Ja po ręcznym skalibrowaniu doszedłem do odkrycia, że mam takie samo ustawienie kontrastu i jasności jak ma tryb Internet . Więc jż sobie nie ustawiam sam tylko - filmy, gry itp. - Entertainment (mocna jasnośc, wysokie kontrasty); net, fotki - Internet (obniżone kontrast i jasność, to mam przez 70%czasu ustawione bo nie męczy oczu, Entertainment jest za mocny i mocno męczy oczy np przy pracy na necie czy z tekstem gdzie masz jasne tło); no i praca w Wordzie, tekst itd. to "text mode" (tu masz maksymalnie zjechane kontrasty i jasność). Szybko łatwo i przyjemnie.

Co do kalibracji temp kolorów to wymaga to trochę czasu ale da się coś tam wyregulować. Mi się dopiero to udało po podłączeniu CRT i +/- ustawić "na oko" kolrystykę.
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów