Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Monitor z tunerem TV

Mysle o zakupie osobnego wiekszego monitora, w zwiazku z mala przestrzenia pokoju chcialbym kupic monitor z tunerem TV. Ma ktos z Was moze taki?
    Czy takie monitory sa gorsze od monitorow bez TV, bo jak to sie mowi; co jest do wszystkiego to jest do niczego.

Myslalem o takim: http://www.samsung.com/pl/products/m...or19/940mg.asp
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

Witam!
    -----------------------
    Taki zakup moim zdaniem kompletnie się nie opłaca. Za takie pieniądze kupisz w miarę super monitor 19 calowy lub większy oraz oddzielnie tuner Tv do komputera. Jak zajrzałem na ceny w Poznaniu /np. www.komputronik.pl/ to jeszcze zostaną Tobie 2-3 stówy w kieszeni.
    Jakość obrazu jest porównywalna - wiec po co przepłacać. Monitory z TV są drogie, bo cło na sam monitor i monitor z TV jest zdecydowanie! wyższe.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Wybierajac taki monitor zalezalo mi na tym, aby ogladac TV nie wlaczac laptopa, lub inaczej, gdy laptop jest w "terenie" ktos mogl ogladac TV
    Blog

Domyślnie

Mialem 2 tunery na PCI , jeden na USB - jak nie telegazeta marna , to co innego szwankuje.
    Decydowalem sie na zewnetrzne aby moc nagrywac ale jak sie w praktyce okazalo nie robilem tego.
    Pozniej jeszcze myslalem nad runerem na PCMCIA do laptopa ale odpuscilem sobie, bo co za glowice mozna zmiescic na takiej karcie, jak sie okazalo mialem racje, bo ktos ze znajomych mial taki i powiedzial, ze szajs.

Obecnie wybralbym monitor z tunerem , ewentualnie gdybym przypadl mi bardzo do gustu jakis monitor bez tunera to dokupilbym tuner zewnetrzny ale taki aby mogl dzialac bez wlaczania kompa.
    Moim zdaniem ciekawe sa propozycje Acer , LG , Samsung , Hyundai.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez charmside Zobacz posta
    Wybierajac taki monitor zalezalo mi na tym, aby ogladac TV nie wlaczac laptopa, lub inaczej, gdy laptop jest w "terenie" ktos mogl ogladac TV
    A moim zdaniem ma to sens, choćby z tego powodu, że jeśli to urządzenie nazywa się monitor, a nie odbiornik telewizyjny, to jest to furtka do uchylenia się od płacenia abonamentu radiowo telewizyjnego.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    Mialem 2 tunery na PCI , jeden na USB - jak nie telegazeta marna , to co innego szwankuje.
    Decydowalem sie na zewnetrzne aby moc nagrywac ale jak sie w praktyce okazalo nie robilem tego.
    Pozniej jeszcze myslalem nad runerem na PCMCIA do laptopa ale odpuscilem sobie, bo co za glowice mozna zmiescic na takiej karcie, jak sie okazalo mialem racje, bo ktos ze znajomych mial taki i powiedzial, ze szajs.

Obecnie wybralbym monitor z tunerem , ewentualnie gdybym przypadl mi bardzo do gustu jakis monitor bez tunera to dokupilbym tuner zewnetrzny ale taki aby mogl dzialac bez wlaczania kompa.
    Moim zdaniem ciekawe sa propozycje Acer , LG , Samsung , Hyundai.
    Masz na mysli jakis konkretny model? Wiem ze siedzisz w temacie komputerow dosc dlugo (pamietam z innych postow) moze polecisz cos koledze z forum . Z gory dziekuje za wszelka pomoc.
    Blog

Domyślnie

mam dokładnie tego samsung 940mw do użytku codziennego

Jako TV - super, dobry czuły tuner, złącze Component i DVI wiec możesz sobie sygnał HD podłączyć ( jest HDCP) glosniki na mały pokój wystarczą w pełni. PILOT to jest normalnie bossskie rozwiązanie - ja bez tego żyć nie mogę , jak będziesz miał to zrozumiesz , no i PIP

Jako monitor też jest dobrze - gram na nim, oglądam filmy (zero smużenia), obróbka tekstu to luksus (panoramiczny więc można sobie dwie strony teksu w wordzie wyświetlić obok siebie bez problemu), do zdjęc to tak niebardzo, choć na upartego też się da. Ja jade teraz tylko na tym bo mój CRT - CTX podziękowal i poszedł z dymem i teraz czekam na Della do obróbki. Ale generalnie obróbka też fajna bo na Samsungu narzędzia z PS a na CRT zdjęcie . Co do samej matrycy to tragedii pod względem kolorystyki nie ma a nawet pokuszę się o stwierdzenie że jest b. dobrze jak na TN.

Ogólnie polecam - do małego pokoju jako TV i monitor super sprawa

Jak bedziesz mial jakieś pytania to wal śmiało.

aha przerabiałem też i Tunery TV do kompów - to nie jest to. trza mieć kompa wlączonego, szumi, wyje itd. to nie jest to, pomyłka. A tak budzisz się rano chwytasz za pilota i odpalasz jak normalny TV. Wstajesz zapodajesz kompa na ON, ten się laduje a TV leci, przełączasz się na wejscie komputerowe DVI i masz zwykły monitor, włączasz PIP i masz ful wypas oglądasz forum i oglądasz TV

Ten samsung jest naprawdę dobry, miałem wczesniej jego konkurenta od Iiyamy i oddałem - za wolna matryca i smużyło.

heh teraz widzę że coś tam pozmieniali ja mam 940MW http://www.samsung.com/pl/products/m...or19/940mw.asp ale w zasadzie to to samo mój mniejszą jasnośc 300cd
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 30-09-2007 o 21:15
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Ten samsung ma kłopoty z równomiernym podświetlaniem. http://www.benchmark.pl/artykuly/rec...ung_940MW.html , ale faktycznie, że jako alternatywny TV się nadaje.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez charmside Zobacz posta
    Masz na mysli jakis konkretny model? Wiem ze siedzisz w temacie komputerow dosc dlugo (pamietam z innych postow) moze polecisz cos koledze z forum . Z gory dziekuje za wszelka pomoc.
    Co do konkretnego modelu monitora to nie polece ale wszyscy , ktorzy maja takie monitorki chwala sobie.
    Poki co nie sprzedalem zadnego z tunerem, bo firmy zazwyczaj takich nie chca.
    Co do tunerow to na podstawie doswiadczen nie polecam, inni, ktorzy mieli takze sa zawiedzeni - kiepska telegazeta , soft do obslugi , czasami slaby pilot.

Na podstawie doswiadczen z monitorami polecilbym LG np. M198WA poniewaz jesli nic sie nie zmienilo, to LG jako jedyny daje do 30 dni gwarancje zero uszkodzonych pikseli albo ten sam model ale 20".
    W kwestii parametrow raz lepszy LG , raz Samsung.
    W kwestii wygladu Samsung ma bardzo ladny model LS19PMASF.
    Ostatnio edytowane przez pdzran ; 30-09-2007 o 21:29

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów